یکی از هنرمندان پیشکسوت عرصهی موسیقی دربارهی زندهیاد محمدرضا لطفی، گفت: دو - سه سال گذشته، اندوهناکترین سالها برای موسیقی ایران بود؛ موسیقی ایرانی شمار زیادی از هنرمندان کمنظیر خود را از دست داد. گویی آسمان با هنرمندان عرصهی موسیقی عدوات میورزد.
کیوان ساکت در گفتوگو با خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی درگذشت «محمدرضا لطفی» اظهار کرد: استاد لطفی که در مدت چند دهه، یکی از تأثیرگذارترین هنرمندان عرصهی موسیقی ایران بود، متأسفانه در «روز معلم» از میان ما رفت. کمتر کسی است که به موسیقی ایرانی علاقهمندی، انس و الفت داشته باشد و نام لطفی را نشنیده باشد.
او ادامه داد: استاد «محمدرضا لطفی» بیشترین تأثیر خود را در دهههای 50 و 60 روی موسیقی ایران گذاشت و خوانندههای بسیاری در کنار این مرد هنرمند رشد کردند و جزو چهرههای سرشناس موسیقی شدند.
ساکت بیان کرد: سرودههایی که اول انقلاب و بهمناسبت پیروزی انقلاب ساخته و بهوسیلهی خوانندگان مطرحی مانند استاد محمدرضا شجریان و استاد شهرام ناظری اجرا شدند، در حافظهی تاریخی مردم خواهند ماند.
این هنرمند پیشکسوت اظهار کرد: نوازندگی «محمدرضا لطفی» برگرفته از شیوهی اساتید لطفالله مجد و علیاکبرخان شهنازی و در برخی موارد استاد جلیل شهناز بود.
او ادامه داد: بهخوبی به یاد دارم که در زمان نوجوانی و جوانی، هنگامی که به فراگیری موسیقی مشغول بودم، هر صدای تاری که در هر نواری در دسترس ما قرار داشت، سرمشق و الگویی برای یاد گرفتن من بود. در این میان، سهم استاد «محمدرضا لطفی» از بقیه بیشتر بود و تأثیر بسیاری روی تارنوازی دورهی نوجوانی من داشت.
ساکت با بیان اینکه هرچند در مواردی، اختلاف سلیقه بین هنرمندان وجود دارد، اما نمیتوان منکر خدمات و زحمات لطفی در راه موسیقی ایرانی شد، افزود: من درگذشت این هنرمند فقید را از صمیم قلب به خانواده و جامعهی موسیقی ایران تسلیت عرض میکنم.
انتهای پیام