/همایش روز ملی خلیج فارس/

هشدار وزیر ارشاد نسبت به نابودی اسناد خلیج فارس

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: انبوهی از اسناد، کتاب‌ها و نقشه‌ها در گنجینه‌های شخصی، نهادها و مراکز وجود دارند که غبار گذشت زمان را می‌خورند و بیم از بین رفتن آن‌ها وجود دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: انبوهی از اسناد، کتاب‌ها و نقشه‌ها در گنجینه‌های شخصی، نهادها و مراکز وجود دارند که غبار گذشت زمان را می‌خورند و بیم از بین رفتن آن‌ها وجود دارد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی جنتی در همایش روز خلیج فارس در بندرعباس تأکید کرد: فرهنگ شفاهی مردم جنوب کشور نیازمند حفظ و معرفی است. در این راستا پیشنهاد می‌کنم در موزه و گنجینه‌ای اسناد مربوط به این منطقه جمع‌آوری، حفظ و معرفی شود. همچنین از ناشرانی که آثار ارزشمندی تولید کرده‌اند حمایت ویژه شود و پژوهشگرانی که عمر خود را در راه مطالعه خلیج‌فارس گذاشته‌اند مورد قدردانی قرار گیرند.

او ادامه داد: دبیرخانه کوچک خلیج فارس باید به بنیاد خلیج فارس تغییر نام یابد و اهالی فرهنگ برای تحقق این امر گام بردارند. وزارت ارشاد نیز در این زمینه تمام تلاش خود را خواهد کرد.

او با بیان اینکه خلیج فارس کتاب قطوری از رازهای مانده در سینه تاریخ و کسانی مانند رئیسعلی دلواری دارد، گفت: تمدن امروز بدون خلیج فارس تشنه خواهد ماند.

او در ادامه درباره فلسفه جعل نام خلیج فارس توضیح داد: دنیای امروز حافظه تاریخی لرزانی دارد و هنگامی که قدرت‌ها می‌بینند جمهوری اسلامی ایران در برابر زیاده‌خواهی‌ها سر تسلیم فرود نمی‌آورند، از هر حربه‌ای استفاده می‌کنند تا در اعتماد به نفس مردم خلل ایجاد کنند.

جنتی با بیان اینکه منافع عده‌ای با ایجاد اختلاف در خاورمیانه گره خورده است، ادامه داد: ما نباید یکسره در بازی تغییر نام‌ها گرفتار شویم، بلکه باید هوشیار و نگهبان نامی باشیم که مسئولیت آن را بر عهده داریم. اندیشه تغییر نام‌ها از خارج از منطقه طراحی شده است که ما را آزرده می‌کند و اختلاف‌های قدیم را به یاد می‌آورد. اگر بر این آزردگی‌ها غلبه کنیم، نام خلیج فارس را نیز می‌توانیم حفظ کنیم.

وزیر ارشاد که در مراسم اختتامیه دهمین همایش ملی خلیج فارس سخن می‌گفت، تأکید کرد:‌ باید هوشیار باشیم و به نزاع‌های قومی وارد نشویم. ایران به شکل بالقوه سرشت دفاع از خود را دارد و باید آن را کشف کنیم. نام خلیج فارس نه با شعار، بلکه با پشتوانه خرد و دانش حفظ می‌شود.

به گزارش ایسنا، در این همایش «جاسم جادری»، استاندار هرمزگان نیز در صحبت‌هایی گفت: توطئه هایی که امروز درباره برخی نامگذاری‌های خبیث می‌بینیم، زیر سایه انگلیس است و آن‌ها حتی می‌خواستند نام این منطقه را دریای بریتانیا بگذارند.

او خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما برای اداره جزایر خلیج فارس در بحث‌های بودجه‌ای همیشه مشکل داریم. یک زمانی این منطقه مورد توجه مرکز کشور بود، ولی حالا چند سالی است که ما به تنهایی و با چنگ و دندان چراغ جزایر را روشن نگه می‌داریم و با بودجه استان به جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک رسیدگی می‌کنیم.

آیت‌الله نعیم‌آبادی، نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان نیز در همایش یاد شده گفت: نام خلیج‌فارس نیازی به اثبات ندارد؛ مگر شما برای نام خود دلیل می‌آورید!؟ در تمام منابع، این منطقه «خلیج فارس» است. حتی من در کتابی چاپ شده در مصر که به بیش از 200 سال پیش تعلق داشت دیدم نوشته شده بود «بحرالفارسی». در تورات نیز که از نظر محتوای مذهبی تحریف شده نام فارس برده شده است.

او ادامه داد: اگر هر ایرانی فقط به همین بازی تغییر نام بنگرد، هویت استکبار را خواهد فهمید که حتی بدیهیات را تغییر می‌دهد؛ بحث انرژی هسته‌ای و حقوق بشر دیگر بماند. آن‌ها حتی در زمینه نام مُسّلم خلیج فارس شیطنت می‌کنند.

او با اشاره به اینکه "ما برای استفاده از دریا عقب افتاده‌ایم"، خطاب به لاریجانی گفت: کیش یک زمان «جزیره مروارید» بود، اما حالا خداوند «مرحوم مروارید» را رحمت کند. مناطق مناسب برای شنا هم در کیش از بین رفته‌ است. هر چند کیش از محدوده استان هرمزگان خارج است، اما از محدوده مجلس شورای اسلامی که خارج نیست.

در ادامه این همایش پیروز مجتهدزاده - پژوهشگر - توضیح داد: غرب وارث تمدن یونان و شرق وارث تمدن ایران است. مطالعات یونانی‌ها باقی مانده، ولی به دلایل مختلف مطالعات ایرانی‌ها در دسترس نیست. بسیاری از اسامی در مناطقی مانند آفریقا، مالزی و اندونزی، ایرانی است که می‌توان در مورد آن‌ها مطالعه کرد.

او با بیان اینکه ایران در دوره‌های قبل ایالت‌هایی در جنوب داشت، گفت: در گذشته دریای پارس در واقع برای قرن‌ها داخل کشور قرار داشت.

وی با یادآوری اینکه سازمان ملل متحد بارها بر نام «خلیج فارس» تأکید کرده است، اظهار کرد: صدام و اماراتی‌ها با سیاست‌های احمقانه‌ای که درباره جزایر ایران دنبال می‌کردند، نامی غیرواقعی را برای خلیج فارس تبلیغ کردند.

متجهدزاده با اشاره به برگزاری مراسم‌هایی برای خلیج فارس با هزینه‌های زیاد افزود: شورای عالی مطالعات خلیج فارس باید شکل گیرد تا کارهای پرهزینه در یک سازمان تمرکز یابد و بودجه به شکل متمرکز هزینه شود.

به گزارش ایسنا، مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز در سخنانی با اشاره به اینکه رئیس جهاد دانشگاهی به دلیل گرفتاری نتوانست در مراسم امروز حضور یابد، هدف از برگزاری همایش ملی خلیج فارس را ایجاد ترغیب و انگیزه در قشر دانشجو دانست.

او گفت: هر چه فعالیت‌های علمی بیشتر باشد منتهی به ارائه مقالات قابل چاپ در مجامع بین‌المللی خواهد شد و جهاد دانشگاهی تلاش می‌کند چنین مقالاتی را در سطح بین‌المللی منتشر کند تا فعالیتی غیرمستقیم سیاسی در راستای دفاع از نام خلیج فارس انجام شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در این مراسم رویا نونهالی، بازیگر سینما و تئاتر نیز حضور داشت.

همچنین با حضور رئیس مجلس، وزیر ارشاد، نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان و برخی نمایندگان مجلس از خانواده شهدا دارا و رئیسی تقدیر شد و در ادامه از پیروز مجتهدزاده، پژوهشگر و محمدرضا سحاب با اهدای تابلوهایی که هنرمندان استان هرمزگان آن‌ها کشیده بودند، تقدیر شد.

برخی پژوهشگران، مهمانان و خبرنگاران دعوت شده به این همایش از نحوه ارائه خدمات و دور بودن محل اسکان نسبت به شهر و همچنین امکانات ارتباطی که معمولا در چنین برنامه‌هایی در اختیار مهمانان قرار می‌گیرد، اظهار نارضایتی می‌کردند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93021007209
  • خبرنگار : 71063