شیوع ویروس «کرونا» در عربستان، سوالات زیادی را پیرامون توانایی وزارت بهداشت و ارگانهای پزشکی و درمانی عربستان در خصوص شناسایی ویروس و مقابله با آن در دوره زمانی کوتاهی که تا مراسم حج باقی مانده، ایجاد کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مناسک حج به عنوان یکی از بزرگترین تجمعهای انسانی، احتمال انتشار بیماریها و ویروسها را به شدت فراهم میکند. این مساله در مناسک حج امسال اتخاذ تدابیر لازم و پیشگیرانهای را به صورت جدی ازسوی نهادهای دولتی عربستان میطلبد.
به گزارش شبکه خبری «الموجز»، خبرهایی مبنی بر احتمال لغو مناسک حج امسال در کشور عربستان جنجال گستردهای ایجاد کرد.
دکتر «نهله امیرمصطفی»، استاد تاریخ اسلامی دانشگاه «الازهر» در واکنش به این اخبار گفت: لغو مناسک پرشکوه حج ابراهیمی در طول تاریخ به هر دلیلی سابقه نداشته است.
وی اظهار کرد: بارها پیش آمده که مردم یک کشور به دلیلی از سفر حج بازمانده باشند یا تعداد حجاج کشوری با محدودیت مواجه شده باشند، مثل کاهش سهمیه حجاج مصری در چند سال اخیر و یا حجاج فلسطینی که سفرهای خارجیشان به شدت تابع شرایط سیاسی حاکم است اما تاکنون خود مناسک حج به طور کلی لغو نشده است.
همچنین وزارت اوقاف عربستان نیز در واکنش به این خبر اعلام کرد: این حق حاکم هر کشوری است که در این زمینه برای حجاج خود تصمیمگیری کند.
«سید محمدعلی»، مدیر کل بخش فراخوان وزارت حج عربستان گفت: حتی اگر بیماری مسری مثل وبا و طاعون در عربستان شیوع پیدا کند، باز هم حضور و یا عدم حضور حجاج در مناسک حج منوط به اراده فرد است.
در همین راستا، «شیخ عبدالحمید الاطرش»، رئیس سابق کمیته فتوا اعلام کرد: لغو مناسک حج به هیچ وجه و در هیچ شرایطی مجاز نیست و لغو رکن پنجم اسلام به دلیل ویروس کرونا اصلا توجیهپذیر نیست.
وی گفت: میتوان تعداد حجاج را کاهش داد و یا تدابیر بهداشتی شدیدی در نظر گرفت، اما لغو مناسک حج به هیچ وجه مجاز نیست.
سرعت انتشار ویروس کرونا از ابتدای ماه آوریل جاری شدت زیادی یافته و تاکنون نزدیک به صد نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و 66 نفر هم در اثر شدت بیماری فوت شدهاند.
این ویروس که در شهر «جده» شیوع بیشتری دارد، از بیماریهای مشترک میان انسان و حیوان است.
انتهای پیام