یافته‌ها حاکیست: رابطه سن مادر با بروز اوتیسم در کودک

تحقیقات مشترک دانشمندان آمریکایی و سوئدی نشان می‌دهد: سن والدین یکی از عوامل پرخطر است که احتمال بروز بیماری اوتیسم در کودک را افزایش می‌دهد.

تحقیقات مشترک دانشمندان آمریکایی و سوئدی نشان می‌دهد: سن والدین یکی از عوامل پرخطر است که احتمال بروز بیماری اوتیسم در کودک را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، کودکانی که والدین آن‌ها بیش از 30 سال سن دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به اوتیسم قرار دارند و این خطر در مورد سن مادر اهمیت بیشتری دارد.

پژوهشگران دانشگاه درکسل در فیلادلفیا و مرکز تحقیقاتی کارولینسکا در سوئد برای دستیابی به نتایج این تحقیقات بر روی بیش از 417 هزار و 303 کودک سالم و کم‌توان ذهنی مطالعات علمی انجام دادند.

پژوهشگران در این گروه آزمایشی به انجام غربالگری‌های گسترده، تشخیص طیف اختلالات اوتیسم و بررسی سن والدین در هنگام تولد پرداختند.

هدف پژوهشگران از انجام این تحقیق کشف رابطه میان سن والدین، وجود اختلالات اوتیسم و کم‌توانی ذهنی در کودک بود. از سن 30 سالگی به بعد خطر ابتلای کودک به اختلالات اوتیسم در کودکانی که دارای کم‌توانی ذهنی هستند، افزایش می‌یابد.

اخیرا تحقیقات دانشمندان دانشگاه ایندیانا نیز نشان داده بود، کودکانی که پدران آن‌ها بیش از 45 سال دارند، 3.5 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به اوتیسم هستند و احتمال وجود اختلالات ذهنی 13 برابر در این کودکان بیشتر است.

پروفسور بریان کی لی، نویسنده این پژوهش و استاد دانشگاه درکسل اظهار کرد: خطر ابتلا به اوتیسم با افزایش سن پدر به تدریج زیادتر می‌شود، اما در مادران پس از سن 30 سالگی این خطر با شیب تندتری افزایش می‌یابد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93020805036
  • خبرنگار :