یک کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست گفت: جنگلهای بلوط زاگرس دچار مرگ خاموش شدهاند.
حسن مینایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، اظهارکرد: طبق آمار به دست آمده از تصاویر ماهوارهای حدود یک سوم جنگلهای زاگرس به بیماری قارچ ذغالی و پدیده خشکیدگی مبتلا شدهاند.
وی افزود: در لرستان حدود 25 درصد عرصههای منابع طبیعی دچار خشکیدگی شدهاند که از این رقم درختان بلوط بیشترین آسیب را متحمل شدهاند. این فاجعه زیست محیطی زاگرس، در لرستان بیشتر در بخشهای جنوب، جنوب غرب و غرب نمایان است.
مینایی اظهار کرد: یکی از عواملی که موجب تشدید تخریب جنگلهای زاگرس شده است، استحصال نابجا از محصولات این جنگلها به خصوص چوب درختان بلوط است. از عوامل اصلی دیگر که موجب زوال جنگلها شدهاند میتوان به خشکسالی، آفات، ریزگردها و بیماری گیاهی اشاره کرد.
این کارشناس اضافه کرد: از مهمترین راهکارهای مؤثر جهت جلوگیری از تخریب جنگلهای زاگرس میتوان به کنترل آفات، فرهنگسازی، آموزش مردم بومی، غنیسازی و تیمار درختان جنگلها، آبخیزداری، نهالکاری و اتخاذ تصمیمات قضایی شدید برای مقابله و بازداری متخلفین اشاره کرد.
وی بیان کرد: ایران از نظر وسعت پوشش جنگلی در جهان دارای رتبه 45 است. سرانه جنگل در ایران کمتر از 0.2 هکتار بوده که در مقابل سرانه آن در جهان که 0.7 هکتار است، میزان اهمیت جنگلهای کشور علیالخصوص جنگلهای زاگرس را دوچندان میکند.
مینایی افزود: نکته قابل توجه این است که حدود دو سوم جنگلهای کشور در زاگرس قرار دارند و با توجه به اینکه چند سالی است از این فاجعه زیست محیطی(زوال بلوط) میگذرد اما متأسفانه سرعت عملکرد مسئولین نسبت به این پدیده بسیار پایین بوده است.
این کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست گفت: اکنون پدیده خشکسالی در زاگرس روند پیشروندهای دارد که مسئولین و محققین باید با توجه به سرعت اشاعه این پدیده مخرب در جنگلها، مدیریت زمان را در رأس دستورکار خود قرار دهند.
انتهای پیام