سرمایهگذار غار «قلایچی» پس از تلاش غارنوردان و مسوولان محیط زیست، از سوراخ کردن این غار عمودی دست کشید.
جواد نظامدوست - رییس انجمن غار و غارشناسان ایران - با بیان این مطلب به خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: در تعطیلات نوروز امسال، سرمایهگذاری که ظاهرا از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین کارگروه غارشناسی که مسوول حفاظت از غارهای کشور است، مجوزی نداشت، به خاکبرداری در این غار مشغول شد و حفرهای به عمق 10 متر در کوه زیرین این غار ایجاد کرد تا راهی را به این غار عمودی باز کند. انگیزهی سرمایهگذار تبدیل غار به سایتی گردشگری بود.
او اظهار کرد: این سرمایهگذار تصمیم داشت تونلی را به طول 300 متر ایجاد کند تا این غار که دهنهی اصلی آن در ارتفاع 1400 متری قرار دارد و بهشکل عمودی است، برای عموم مردم قابل دسترس شود. این سرمایهگذار تونل را در ارتفاع 1300 متری که جادهای منتهی به غار دارد، حفر کرده بود، در حالی که محاسباتش اشتباه بود و فقط یک تخریب محیط زیستی اتفاق افتاد.
به گفتهی این غارشناس، سرمایهگذار اصلا نقشهای از این غار نداشت و دقیقا نمیدانست این تونل به کدام بخش غار متصل میشود. طبق ادعای سرمایهگذار، این اقدام برای گردشگری کردن غار قلایچی واقع در شهرستان بوکان استان آذربایجان غربی انجام شده و سرمایهی اولیهی آن هم 10 تا 15 میلیون تومان بوده است.
وی ادامه داد: پس از اطلاع یافتن از این جریان و تخریبی که در حال وقوع بود، 15 نفر از اعضای انجمن غار و غارشناسی ایران همراه کارشناسان زمینشناسی و دبیران کارگروه غارشناسی کشور و معاون محیط طبیعی استان آذربایجان غربی، رؤسای ادارههای محیط زیست و میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان بوکان، در حالی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور بهعنوان یکی از اعضای اصلی کارگروه غارشناسی، در این برنامه غایب بود، در منطقه حاضر شدیم و با تعاونی که با هدف کارآفرینی برای مردم بوکان تشکیل شده و سرمایهگذاری در این غار نیز از این طریق در حال انجام است، وارد گفتوگو شدیم و آنها را متقاعد کردیم که این کار به کارشناسی بیشتری نیاز دارد و شیوهی درستی برای دسترسی به غار در پیش گرفته نشده است.
نظامدوست گفت: خوشبختانه با این توجیهها و تلاشها، سرمایهگذار فعلا از ادامهی کار دست کشیده و حتا در زمان حضور ما در آن منطقه، تونل حفاریشده را هم پر کرد. البته درخواستی از ما داشت که طرح تبدیل قلایچی به غار گردشگری به شیوهی کارشناسی را ارائه کنیم.
او در پایان تأکید کرد: تا کنون هیچ غار عمودیای در کشور، کاربری گردشگری نداشته و طرح مشابهی هم در خارج از کشور دیده نشده است؛ ولی با همهی اینها، توقف کار و این تصمیم سرمایهگذار و پر کردن تونل حفرشده، یک موفقیت است و واقعا ما را تحت تأثیر قرار داد.
انتهای پیام