یک عضو کمیسیون کشاورزی:

کار غیرکارشناسی به منابع آبی ضرر می‌زند/راه‌حل‌های کوتاه‌مدت بحران آب را حل نمی‌کند

یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به بحران پیش روی آب در کشورمان تاکید کرد که اگر بهره‌وری آب از 35 درصد به حدود 65 درصد برسد می‌توانیم دو برابر آب مورد نیاز صنعت و شرب را صرفه‌جویی کرده و با دغدغه کمتری مسائل مربوط به آب را حل کنیم.

یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به بحران پیش روی آب در کشورمان تاکید کرد که اگر بهره‌وری آب از 35 درصد به حدود 65 درصد برسد می‌توانیم دو برابر آب مورد نیاز صنعت و شرب را صرفه‌جویی کرده و با دغدغه کمتری مسائل مربوط به آب را حل کنیم.

عباس پاپی‌زاده در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حال حاضر بین 85 درصد تا 90 درصد از آبی که قابل استفاده است صرف مصارف کشاورزی می‌شود و بازده آبی تقریبا در این بخش 35 درصد است. این عدد در کشورهای توسعه یافته 60 تا 65 درصد است که نشان دهنده فاصله بسیار زیاد ما در بحث بهره‌وری از منابع آبی است.

او ادامه داد: ما یک کشور خشک و نیمه خشک هستیم که از نظر تامین منابع آبی وضعیت خوبی نداریم بنابراین نیاز است روی بخش بهره‌وری به جد کار شود. به علاوه ما باید بدانیم که در استان‌های مختلف مصارف و منابع آبی‌مان چقدر است اما متاسفانه آمایش سرزمینی به درستی انجام نشده و آنچه که انجام شده ناقص است حتی همین آمایش ناقص را هم در خیلی جاها مد نظر قرار نمی‌دهیم.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال صنایع آب‌بر ما در استان‌هایی واقع شده که عملا از نظر تامین منابع آب دچار مشکل است که از این مساله می‌توان به عنوان یک کار غیرکارشناسی یاد کرد. در بعضی استان‌ها هم که در تامین آب شرب مردم دچار مشکل هستیم توسعه کشاورزی را در اولویت قرار داده‌ایم در صورتی که می‌توان این توسعه را با برنامه‌ریزی مناسب در مناطق و استان‌هایی که پتانسیل آبی مناسبی دارند، انجام دهیم.

پاپی‌زاده با بیان اینکه در بحث استفاده از سیستم‌های نوین آبی باید جدی‌تر عمل کنیم تا بتوانیم بازدهی آب را از 35 درصد به 65 درصد برسانیم، افزود: این افزایش بهره‌وری می‌تواند باعث شود دو برابر آب مورد نیاز صنعت و شرب را صرفه‌جویی کنیم و با دغدغه کمتری مسائل را حل کنیم.

این نماینده مجلس تاکید کرد که بزرگترین مشکلی که در بحث آب داریم مدیریت ضعیف منابع آبی است. اگر در بسیاری از دشت‌ها دچار مشکل شده‌ایم و دشت‌هایمان وارد فاز بحران شده‌اند، به دلیل عدم آینده‌نگری و مدیریت ضعیف منابع آبی و جزیره‌ای کار کردن است.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره راه‌حل‌های کوتاه‌مدت حل بحران آب گفت: کوتاه‌مدت برای ما دستاورد چندانی ندارد چرا که سال بعد و سال‌های بعد همین داستان را خواهیم داشت. پیشنهاد من این است که در کنار ارائه راه‌کارهای کوتاه‌مدت برای منابع آب دولت وقت و منابع خود را صرف برنامه‌ریزی‌های درازمدت کند تا بتواند از این بحران‌ها عبور کند.

او ادامه داد: ویژگی منابع آبی به نحوی است که در درازمدت می‌توانیم آن را مدیریت کنیم اما در کوتاه‌مدت کم کردن مقطعی مصرف در کشاورزی که با گرفتن جلوی کشت اضافه صورت می‌گیرد و جیره‌بندی آب قابل انجام دادن است که هر دوی این راه‌حل‌ها مطلوب نیست و از روی ناچاری اتفاق می‌افتد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 93020603434
  • خبرنگار :