سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: آمریکا پس از سرمایهگذاری پنج میلیارد دلاری برای تغییر دولت در اوکراین، مسئول بروز بحران در این کشور است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، "ویتالی چورکین"، سفیر روسیه در سازمان ملل در مصاحبهای با کانال 24 روسیه گفت: به نظر میرسد که آمریکاییها تلاش کردند تا از طریق یک سناریوی بسیار رادیکال باعث تغییر دولت در اواکراین شوند. آنها به دنبال مصالحه و سازمان میان ویکتوریا نوکوویچ، رئیس جمهوری برکنار شده اوکراین و مخالفان نبودند. من فکر میکنم که آنها به این نتیجه رسیدند که زمان آن رسیده پنج میلیارد دلار هزینه کرده و اوضاع را به سمت سرنگونی دولت و تغییر آن هدایت کنند؛ اقدامی که در نهایت رخ داد.
وی افزود: این مسائل توضیح میدهد که چرا آمریکا و نه اتحادیه اروپا حین وقوع کودتا که باعث خلاء قانونی در کییف شد، در مرکز توجه قرار داشت. من درباره ادعاهای ویکتوریا نولاند، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور اورآسیا و اروپا که گفته بود واشنگتن این مبلغ را برای حمایت از دموکراسی در اوکراین از زمان فروپاشی شوروی اختصاص داده، شک دارم. اگر این مبلغ برای دموکراسی هزینه شد پس چرا باعث تغییر دولت و برکناری رئیس جمهور شده است.
سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: بنبست به وجود آمده از تظاهرات میدان استقلال در کییف از سوی آمریکا و متحدان غربی این کشور با هدف فاصله گرفتن مسکو و کییف از یکدیگر صورت گرفت. اما این روند با شکست مواجه شد و به الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه به واسطه برگزاری یک رفراندوم منجر گشت.
این مقام مسئول در ادامه تاکید کرد که رایزنیها میان سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و جان کری، همتای آمریکاییاش بدون نتیجه مانده است. همچنین با وجود تمام این ماجراجوییها، آمریکا فهمیده که دستیابی به صلح بسیار شکننده است و بحرانهای فراوان و ناآرامیهای گسترده در جهان وجود دارد، به همین دلیل، آمریکا خواهان ایجاد یک درگیری جدید و بحران جدی در بخشی از جهان نیست.
به عقیده چورکین، یکی از مواردی که باید به آن رسیدگی شود، مساله سه میلیون تسلیحاتی است که به صورت غیرقانونی در دست ناسیونالیستهای افراطی در اوکراین قرار دارد.
وی گفت: کییف خواستار خلع سلاح حامیان فدرالی در شرق اوکراین است اما چگونه این افراد افراطی باید سلاح خود را بر زمین بگذارند؟
چورکین همچنین احتمال عملیات نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در اوکراین را رد کرد و گفت: اوکراین یک کشور بزرگ است که از نقطه نظر سیاسی، این نیروها هیچ جایگاهی در کشور ندارند. علاوه بر این، حضور نمایندگان و ناظرانی از سازمان امنیت و همکاری اروپا در اوکراین کافی است. اتحادیه اروپا خطری را که از جانب نیروهای راست افراطی در اوکراین وجود دارد، درک کرده است.
انتهای پیام