رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه

احیای دریاچه ارومیه در گرو عزم ملی است

رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه نیازمند 18 تا 20 میلیارد مترمکعب آب است.

رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه نیازمند 18 تا 20 میلیارد مترمکعب آب است.

کامران زینال‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا منطقه آذربایجان غربی، اظهار کرد: در حال حاضر سطح مرطوب دریاچه ارومیه به یک سوم وضعیت عادی کاهش یافته و تراز دریاچه به کمترین عدد ثبت شده طی چند سال اخیر رسیده است.

رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه افزود: متاسفانه 2 هزار و 200 کیلومتر مربع سطح مرطوب دریاچه ارومیه را تشکیل داده است.

وی تراز فعلی دریاچه ارومیه را یک هزار و 270 سانتی متر اعلام کرد و گفت: طی 15 سال اخیر ارتفاع آب دریاچه 9 متر کاهش یافته است.

زینال‌زاده با بیان اینکه عوامل متعددی در بروز چنین پدیده‌ای دخیل هستند، تصریح کرد: هرچند که عوامل محیطی نیز در وضعیت دریاچه ارومیه بی تاثیر نیستند، ولی تاثیر عوامل انسانی غالب‌تر و مهم‌تر است.

رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه گفت: مدیریت نادرست آب موجب شده که ورودی آب به دریاچه کاهش پیدا کند و به تدریج سبب خشکی آن شود.

وی خاطرنشان کرد: افزایش 4 برابری سطح زیرکشت محصولات آب‌بر کشاورزی و تغییر الگوی کشت سبب شده که آب مصرفی این بخش به شدت افزایش پیدا کند.

زینال‌زاده، افزایش سدسازی و تعداد چاه‌های غیرمجاز در حوزه آبریز دریاچه ارومیه را نیز از دیگر عوامل انسانی دخیل در وضعیت امروز دریاچه ارومیه عنوان کرد.

رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه با بیان اینکه دخالتهای انسانی موجب بروز چنین مشکل زیست محیطی شده است، گفت: برای حل مشکل دریاچه ارومیه نباید منتظر پدیده‌ای بود تا طبیعت خود بخود، دریاچه را به وضعیت قبلی‌اش بازگرداند، چرا که نقش عامل طبیعی در بروز چنین مشکلی کمرنگتر از عوامل انسانی است.

وی افزود: دخالتهای انسانی که خشکی دریاچه ارومیه را سبب شده است، باید به عزم همگانی و ملی برای احیای آن تبدیل شود.

رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه در پاسخ به وضعیت آرتمیای موجود در دریاچه، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل افزایش غلظت نمک موجود در دریاچه، آرتمیا قادر به زیست در این آب نیست و در حال حاضر آرتمیای فعال در دریاچه وجود ندارد.

زینال زاده ادامه داد: آرتمیا نقش محوری و اساسی در چرخه زیستی منطقه دارد، چرا که منشا تغذیه پرندگان موجود است.

وی گفت: یکی از راه حل‌هایی که برای احیای آرتمیای دریاچه ارومیه، توسط پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه ارائه شده، احیای مرحله‌ای و فازبندی آن است تا با رساندن آب به قسمتهایی از دریاچه و کاهش شوری آن، آرتمیاهای نیمه فعال بتوانند فعال شوند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93020100219
  • خبرنگار :