حکایت این موزه و شاهکارهای قرارگرفته در آن، هر از چند گاهی، با یک تذکر یا هشدار در سرخط خبرها قرار میگیرد و بعد در میان دیگر رویدادها فراموش میشود. این روزها، خبرهای خوشی دربارهی امضای قرارداد برای ساماندهی موزهی استاد صنعتی به گوش میرسد تا شاید وضعیت این موزه به ثبات برساند.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رییس سازمان زیباسازی شهر تهران نخستین کسی است که پس از قول و قرارهای چند سالهی متولیان این بنای تاریخی، حرف از توجه به موزهی استاد علیاکبر صنعتی زد.
جمال کامیاب در این زمینه اظهار کرد: در جلساتی که برای ساماندهی موزهی استاد صنعتی با سه ضلع دخیل در حفاظت این بنا برگزار کردیم، توافقهایی برای تخصیص اعتبار، مرمت و ساماندهی فضا و مجسمههای استاد صنعتی انجام شد.
وی سازمان میراث فرهنگی، شهرداری و هلال احمر را سه ضلع دخیل در حفاظت از این بنای تاریخی دانست و ادامه داد: سازمان زیباسازی شهر تهران برای اختصاص اعتبار مرمت این بنا بهصورت مشارکتی به آن دو وجه دیگر اعلام آمادگی کرده است.
او تملک بناهای تاریخی در سطح کشور را فقط برعهدهی سازمان میراث فرهنگی ندانست و گفت: باید نگاهها در این حوزه فراسازمانی باشد، تا بتوانیم بناهای تاریخی را سامان دهیم.
وی مرمت کتابخانهی پروین اعتصامی در باغ نگارستان را یکی دیگر از موارد مورد تعامل میان سازمان میراث فرهنگی و سازمان زیباسازی شهرداری تهران دانست و افزود: در پروژههای کاری ما، بحث بازسازی زورخانههای منطقهی 12 تهران با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، سالهاست که موزهی استاد علیاکبر صنعتی روی بازدیدکنندگان بسته و مجسمههای ارزشمند آن در بنایی که استحکام چندان مناسبی ندارد، در شرایط نامطلوبی نگهداری میشوند. پیش از این نیز این موزه مدتی انبار دستفروشها بود که اکنون دستفروشها جمع شدهاند. در این میان، هرگاه از وضعیت موزهی استاد صنعتی انتقادی شده، هلال احمر و ادارهی میراث فرهنگی، هریک دیگری را مقصر دانسته است.
حالا امید است که با فعال شدن سازمان زیباسازی شهرداری تهران برای ساماندهی این مجموعه، موزهی استاد صنعتی هرچه زودتر سروسامان یابد.
انتهای پیام