گفت‌وگوی ایسنا با چهارمین استاندار خراسان رضوی

او چهارمین و هشتمین استاندار خراسان و اولین استانداری است که دوبار مدیر عالی دولت در این استان شد. او اولین بار در سال‌های 62 تا 66 و در دوره دوم از مرداد 75 تا بهمن 76 به استانداری خراسان منصوب شد. وی عضو جامعه اسلامی مهندسین اصفهان است.

او چهارمین و هشتمین استاندار خراسان و اولین استانداری است که دوبار مدیر عالی دولت در این استان شد. او اولین بار در سال‌های 62 تا 66 و در دوره دوم از مرداد 75 تا بهمن 76 به استانداری خراسان منصوب شد. وی عضو جامعه اسلامی مهندسین اصفهان است.

عبدالله کوپایی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، فرصت‌ها، چالش‌ها، دغدغه‌های دوره استانداری‌اش را به یاد آورد و چند کلامی هم با استاندار جدید این استان سخن گفت.

*در دوره اولی که استاندار خراسان بودید آیا از شما درخواست شد که استعفا دهید؟

دوره اول که مقارن با دوران ریاست جمهوری آیت الله خامنه‌ای و نخست وزیری مهندس موسوی بود و آقای ناطق نوری نیز وزیر کشور بودند، پس از آن که آقای محتشمی وزیر کشور شد از من خواست که شخصا استعفا دهم، من در جلسه‌ای که با مهندس موسوی و محتشمی داشتم، گفتم که من از ابتدای انقلاب جمهوری اسلامی در ایران تصمیم گرفته‌ام که هیچ‌گاه حاضر به استعفا نشوم و حاضرم دستم قطع شود ولی در نظام جمهوری اسلامی ایران استعفا ننویسم، اما هر زمان که شما مرا عزل کنید حاضرم در هر پستی که بگویید خدمت کنم.

*چرا در دوره اول استانداری‌تان بدون برگزاری مراسم تودیع، برکنار شدید؟

پایان دوره اول استانداری‌ام، سال 66 بود، من در سمینار ائمه جمعه در قائن شرکت کرده بودم و قرار بود پس از آن اولین بهداری قائن افتتاح شود که از استانداری برایم تلفن‌گرام آمد، آقای طباطبایی به سرپرستی استانداری منصوب شده‌اند. البته شنیده بودم که رییس جمهور وقت با شنیدن این خبر ناراحت شده بودند، اما فایده‌ای نداشت زیرا که خبر آن از رادیو منتشر شده بود.

در این دوره مراسم رسمی تودیع برای من برگزار نشد. گرچه پس از این ماجرا مراسم تودیعی توسط آیت الله طبسی برگزار شد و خاطره‌ای که هیچ‌گاه آن را فراموش نمی‌کنم این بود که مرحوم حاج میرزا جواد آقای تهرانی پله‌های فراوان تالار اماکن حرم مطهر رضوی‌ را برای شرکت در مراسم تودیع من پیمودند زیرا آن زمان تالار اماکن آسانسور نداشت.

در دوره دوم استانداری‌ام، وزیر کشور حاج عبدالله نوری بود، که مرا از کودکی می‌شناخت، به من نیز گفت که تمایلی به برکناری شما ندارم اما معاون وی آقای تاج‌زاده دوست داشت که در استان تعویضی انجام شود، به هرحال از من درخواست استعفا نشد اما هر روز خبر تغییر استاندار بود تا این‌که دکتر مهرعلیزاده به استانداری خراسان رضوی منصوب شد.

تصور می کنید چه مسایلی در استان و مشهد ممکن است با تنگ نظری مواجه شوند؟

توجه به ورزش و تفریحات متاسفانه ممکن است با کمی تنگ نظری روبه‌رو شود، درحالی که فراهم کردن تفریحات سالم به صورت کنسرت، تئاتر و حمایت از جوانان باعث رشد و شکوفایی و نشاط جوانان استان می‌شود. من در دوره دوم استانداری خود مشاور مخصوص جوانان را مهندس احدیان، سردبیر کنونی روزنامه خراسان منصوب کردم که وی نیز تلاش‌های زیادی را در زمینه تفریحات سالم برای جوانان انجام داد.

فکر می‌کنید مهم‌ترین اقدامات و دستاوردهایی که دوره مدیریت شما بر خراسان را از مدیران دیگر متمایز می‌کند چیست؟

دوره اول استانداری من همزمان با اوج جنگ تحمیلی بود که استان خراسان نیز همچون دیگر امت شهیدپرور ایران برای حمایت از جان برکفان، تمام نیروهایش را بسیج کرد.

آیا با تقسیم استان موافق بودید؟

در سال 62 که هنوز بحث تقسیم استان نبود و استان یکپارچه بود، برای هماهنگی بیشتر استان را به سه منطقه تقسیم کردیم و برای هر کدام از این سه منطقه برای اولین بار یک نماینده تام‌الاختیار قرار دادیم. در آن دوران نیز رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور وقت همواره بر رسیدگی امور مردم استان خراسان تاکید داشتند.

به منظور تقسیم استان بودجه‌ای از وزارت کشور تخصیص یافته بود و گروهی نیز شکل گرفت که محاسن و مضار تقسیم استان را بررسی کنند، من در اواخر دوره مدیریتم بر خراسان طی یک نامه مفصل و محرمانه، منافع و مضار این طرح را برای رییس جمهور وقت نوشتم، در این نامه آخر که اخرین نامه من در سال 76 بود و پس از آن اقای مهرعلیزاده به استانداری منصوب شدند آسیب‌های تقسیم استان را بیشتر از محاسن آن برشمردم. اما در هر حال استان تقسیم شد.

هماهنگ کردن ستاد پشتیبانی از زائرین و ایجاد کمیسیون‌های مختلف در فرمانداری مشهد در دوران استانداری من تشکیل شد، استانداری در آن دوران کارهای مربوط به عمران مرزها و سرکشی به نقاط مختلف مرزی از درگز تا بیرجند و مرزهای خراسان شمالی فعلی را بر عهده داشت، با توجه به این که استان خراسان، پهناورترین استان کشور بود رسیدگی به کل این استان وسیع به راحتی امکان پذیر نبود، بنابراین باید استان را به مناطقی تقسیم می‌کردیم، آن مناطق تقسیم شده با کمی تغییرات جزئی، دقیقا همین استان‌های فعلی خراسان است که اکنون تقسیم شده‌اند.

با توجه به این‌که بیش از یک ماه از انتصاب استاندار خراسان می‌گذرد پیشنهادتان به اقای رشیدیان چیست؟

استاندار جدید خراسان رضوی فردی بسیار مخلص و باتقواست، توصیه من این است که از تجارب استانداران قبلی استفاده کند، در دوران وزارت آقای موسوی‌لاری مجمعی با نام "مجمع استانداران" تشکیل شد که تمام استانداران فعلی و سابق می‌توانستند عضو این مجمع شوند، البته دکتر احمدی‌نژاد با وجود دعوت‌های مکرر عضو این مجمع نشد. شرط ورود به این مجمع، استاندار بودن بعد از پیروزی انقلاب است، در این مجمع همه استانداران یک استان دور هم جمع می‌شوند؛ به خاطر دارم که در زمان آقای حسن رسولی این مجمع تشکیل شد.

پیشنهاد می‌کنم این کمیسیون سه ماه یکبار در تهران و یا در مشهد تشکیل شود و از تجربیات استانداران سابق استفاده شود، هر چند ممکن است این تجربیات به روز نباشد اما بسیاری از تجاربی که در طول کار به دست می‌آید می‌تواند بسیار ارزشمند باشد و این خواسته را از استاندار فعلی خراسان رضوی دارم که این مجمع تشکیل شود.

از دوران مدیریت‌تان در خراسان چه افسوس و ای کاشی در دل دارید؟

تنها ای کاش شخصی که می‌توانم ذکر کنم این است که کاش حتی از خوابم کم می‌کردم و از مضجع شریف امام رضا(ع) بیشتر بهره می‌بردم. اما دلم نمی‌خواهد که هیچ‌گاه از کارم می‌زدم و به زیارت می‌رفتم، زیرا خدمت به زائران امام رضا(ع) نیز کمتر از زیارت ایشان نیست. اما ای کاش مدیریتی من، مربوط به یکی از انتصابات می‌شود.

در آن دوران که شورای اسلامی هنوز تشکیل نشده بود استانداران قائم مقام شورای شهر بودند و تعیین و تعویض شهرداری‌های سراسر استان با استاندار بود، من معتقد بودم که شهردار می‌تواند مسئولیت دیگری داشته باشد، اگر آن تحول را در یکی از تصدی‌های استانداری و شهرداری انجام می‌دادم تصور می‌کنم که این تغییر منجر به تحولاتی می‌شد که مشهد در زمان شهرداری مهندس پژمان با آن روبه رو ‌شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۱ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 93013113289
  • خبرنگار :