چرا نرخ اقامت شفاف نمی‌شود؟

آژانس‌ها و مجریان تور خواهان اعلام رسمی و شفاف‌تر شدن نرخ هتل‌های کشور شدند.

آژانس‌ها و مجریان تور خواهان اعلام رسمی و شفاف‌تر شدن نرخ هتل‌های کشور شدند.

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به‌عنوان تعیین‌کننده‌ی نرخ اصلی هتل‌ها، اواخر هر سال با نظر هتلداران، نرخی را تعیین می‌کند که به گفته‌ی رییس هیئت مدیره‌ی اتحادیه‌ی هتلداران ایران، امسال با توجه به گرانی‌ها و نرخ تورم، تعیین این قیمت‌ها به پایان تعطیلات موکول شد.

برخی آژانس‌دارها معتقدند، بعضی از هتل‌ها نه در تعطیلات نوروزی که حجم تقاضا بسیار بالا بود و نه حالا که تب سفرهای داخلی کم شده و وقت سفر خارجی‌ها به ایران رسیده، نرخ مصوب را اعلام نمی‌کنند، در حالی‌ که جمشید حمزه‌زاده - رییس هیئت مدیره‌ی جامعه‌ی هتلداران ایران - تأکید دارد، هتل‌ها تا 16 فروردین‌ماه هیچ افزایش نرخی نداشتند و قیمت هتل‌ها مشکلی ندارد.

یکی از مدیران آژانس‌ها به خبرنگار ایسنا گفت: چرا نرخ خودرو هر سال به‌صورت مشخص تعیین و حتا روی سایت‌ها اعلام می‌شود؛ اما نرخ هتل‌ها را نمی‌توان رسما مشخص و اعلام کرد.

برخی آژانس‌دارها نیز معتقدند، بعضی هتل‌ها حالا که اوضاع ورود گردشگران خارجی به کشور بهتر شده، هر نرخی که می‌خواهند اعلام می‌کنند و ظاهرا هیچ نظارتی هم وجود ندارد.

اما حمزه‌زاده در پاسخ به این اعتراض‌ها، به خبرنگار ایسنا گفت: هتل‌ها به‌خاطر تعطیلات و حجم سفرهای داخلی، تا 16 فروردین‌ماه هیچ افزایش نرخی نداشتند، من این امر بررسی را کرده‌ام و با اطمینان اعلام می‌کنم که هیچ افزایش نرخی نداشتیم؛ اما اگر کسی معتقد است گرانی اتفاق افتاده به ما اطلاع دهد.

او در پاسخ به این پرسش که در سال 93، نرخ جدید به هتل‌ها اعلام شده است؟ اظهار کرد: این نرخ رسما باید از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ابلاغ شود که به روال سال‌های قبل باید اواخر سال اعلام می‌شد؛ اما امسال به‌خاطر شرایط خاص و گرانی‌ها، ابلاغ نرخ جدید به سال جدید موکول شد.

وی همچنین با بیان این‌که اتحادیه‌ی هتل‌داران تأثیر و نقشی در قیمت‌ها ندارد‌، بیان کرد: نرخ هتل‌ها معمولا به‌صورت استانی تعیین می‌شود، یعنی تشکل صنفی با اداره‌ی میراث فرهنگی و گردشگری استان، مشترکا نرخ‌ها را تعیین می‌کنند.

حمزه‌زاده ادامه داد:‌ ما موضوعی به نام کف یا سقف قیمت نداریم، بلکه نرخ مصوب تعیین می‌شود و هتل‌ها بیشتر از آن نباید پول بگیرند؛ ولی کمتر از آن می‌توانند قیمت تعیین کنند یا تخفیف بدهند.

او همچنین گفت: ما با پراکندگی نرخ در هتل‌های ایران مواجه هستیم، اما این موضوعی غیرمنطقی نیست، چون هر استانی شرایط خاص خود را دارد و هزینه‌های هر استان هم متفاوت است.

رییس جامعه‌ی هتلداران ایران در پاسخ به این پرسش که عرضه و تقاضا چقدر عامل تعیین‌کننده و اثرگذار در نرخ هتل‌های ایرانی است؟ اظهار کرد: این، عامل اثرگذار است؛ اما نه 100 درصد. هزینه‌های تمام‌شده، بیشترین نقش را در تعیین قیمت هتل‌ها دارند. این هزینه‌ها شامل زمین (محل ساخت هتل)، ساختمان هتل، نگهداری، عوارض و مالیات، خدمات و تجهیزات است.

او تأکید کرد: با وجود گرانی‌ها و تورم موجود در کشور، هتل‌ها تلاش می‌کنند افزایش زیادی در نرخ‌های خود نداشته باشند، مثلا در تعطیلات نوروز امسال، با وجود افزایش 25 درصدی حقوق کارکنان هتل و تورم اول سال، هیچ افزایش نرخی ایجاد نشد.

وی همچنین با دفاع از مواضع هتلداران، افزود: این پول‌ها به جیب هتلدارها نمی‌رود،‌ چون تورم به هتلدار تحمیل می‌شود و نرخ سرمایه‌گذاری در ایران نیز بالاست.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93013012264
  • خبرنگار : 71021