دانشمندان با استفاده از دادههای تلسکوپ فضایی کپلر، برای نخستین بار، یک سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین را در ناحیه زیستپذیر ستاره میزبانش کشف کردهاند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیاره جدید که با نام Kepler-186f غسل تعمید داده شده، حول یک ستاره کوتوله قرمزرنگ در فاصله 490 سال نوری از زمین میچرخد. این جرم کیهانی در صورت فلکی ماکیان قرار دارد و اندازه آن فقط 10 درصد بزرگتر از زمین گزارش شده است. سیاره جدید میتواند دارای آب مایع باشد که برای وجود حیات ضروری است.
این نخستین سیاره به اندازه زمین است که در یک ناحیه زیستپذیر حول ستاره دیگری شناسایی شده است.
این جرم آسمانی نخستین سیاره زمینمانندی نیست که کشف شده و همچنین اولین سیارهای نیست که در منطقه زیستپذیر (ناحیهای حول یک ستاره که دمای یک سیاره در آن در طیفی است که آب مایع میتواند در آن وجود داشته باشد) واقع شده است؛ با این حال، سیارههای زمینمانندی که تاکنون در چنین ناحیهای کشف شدهاند، بسیار بزرگتر از زمین هستند و به طور مثال، سیاره Kepler-62f پیشین که بیشترین شباهت را به زمین داشت، حدود 40 درصد از زمین بزرگتر است.
این در حالی است که سیاره جدید فقط 1.11 برابر اندازه زمین است و سال آن 130 روزه اعلام شده است. این سیاره در ناحیه زیستپذیر ستاره کوتوله Kepler-186 واقع شده و اندازه ستاره میزبان نصف اندازه خورشید است.
بر اساس اطلاعات تیم علمی ناسا، سیاره Kepler-186f فقط یک سوم انرژی خود را از ستاره مزبور دریافت میکند و شفافیت ظهر آن به اندازه روشنایی یک ساعت پیش از غروب آفتاب زمین است. گرچه اندازه این سیاره بر دانشمندان روشن است، اما ترکیب آن هنوز یک معماست و ناسا مدعی است که بر اساس تحقیقات پیشین، سیارهای به اندازه Kepler-186f باید صخرهای باشد.
هنوز درباره وجود واقعی حیات یا حتی آب در این سیاره اطلاعی در دست نیست.
سیاره جدید یکی از هزار سیارهای است که توسط کاوشگر بدون سرنشین کپلر کشف شده و جزئیات آن در مجله Science منتشر شده است.
انتهای پیام