یک هنرمند نقاش عنوان کرد

کریستی، اسکار هنرهای تجسمی است

یک هنرمند معتقد است که در راستای تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر باید شرایط به گونه‌ای فراهم شود که اکسپوهای داخلی زیادی برگزار شده و آثار ایرانی در جهان معاصر دیده شوند.

یک هنرمند معتقد است که در راستای تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر باید شرایط به گونه‌ای فراهم شود که اکسپوهای داخلی زیادی برگزار شده و آثار ایرانی در جهان معاصر دیده شوند.

حبیب صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره‌ی تاثیر حراجی کریستی بر هنرهای تجسمی ایران توضیح داد: شرکت آثار ایرانی در حراجی کریستی موجب شده است که در جهان معاصر اندیشه و توانایی‌های هنرمندان ایرانی دیده شود؛ ضمن اینکه کریستی مجموعه‌ایی است که هنر ایرانی را شناخته و می‌ستاید و ارادت خود را نسبت به آن اعلام می‌کند.

او افزود: این حراجی کمک می‌کند که در جهان معاصر قد و قواره هنر ما نمایش داده شود. توصیه می‌کنم که شرایط لازم فراهم شود تا هنر ما بتواند در حراجی‌های معتبر دنیا شرکت کند.

این هنرمند با تشبیه کریستی به اسکار و کن اظهار کرد: اگر وقایع مهم سینمایی‌، اسکار یا کن باشد‌ واقعه مهم هنرهای تجسمی هم اتفاقاتی مانند کریستی است که باید شرکت آثار ایرانی در آن تشویق شود.

صادقی همچنین گفت: این حراجی توانسته‌ است که در جهان معاصر در حالی‌ که معانی و ذات هنر به سمت موضوعات غیرمعرفتی و شئونات غیرانسانی پیش می‌رود،‌ هنر انسانی و اسلامی ایران زمین را به نمایش گذاشته و به وسیله‌ این هنر راهی برای خروج از بحران هویت ایجاد کند. من معتقدم که حضور با برکت هنرمندان ما در این حراجی غنیمت است.

او همچنین اظهار کرد: برای اینکه افراد و آثار هنریِ متنوع‌تر و متعددتری در جهان معرفی شوند، نیاز به این داریم که اکسپوهای داخلی افزایش یافته و از مخاطبان بین‌المللی و خارجی دعوت کنیم که به ایران آمده و کارهای متنوع هنرمندان ایرانی مانند خوشنویسان، نقاشان و ... را ببینند؛ البته معتقدم که نباید تلاش‌های کسانی که در این اکسپو شرکت کرده‌اند را نفی کنیم. باید فضایی را فراهم کنیم تا اقتصاد فرهنگ و هنر در داخل تقویت شود و شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که سالی 20 اکسپوی داخلی برگزار شود.

او با انتقاد از کسانی که تلاش‌های برگزارکنندگان حراجی کریستی را نقد می‌کنند، اظهار کرد: بسیاری از کسانی که کارهای برگزارکنندگان کریستی را نقد می‌کنند باعث می‌شوند که جلوی پیشرفت کار گرفته شود. من فکر می‌کنم که نفی تلاش‌های دیگران، راه اخلاقی نیست. نباید به کسانی که به شرکت آثار ایرانی در کریستی کمک می‌کنند، حمله‌ور شویم و زحمت‌هایشان را نادیده بگیریم، باید از قضاوت بلافاصله پرهیز کرده و آستانه‌ی تحمل خود را بالا ببریم.

او با تقدیر از فعالیت‌هایی علی مرادخانی در راستای تقویت اقتصاد هنر، گفت: معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مدیران قابل است و امیدوارم که بتواند جریان اقتصاد هنر را نجات دهد و آرزوها و تلاش‌هایش به ثمر بنشیند و بازارهای جدید جهانی را برای ایرانیان سامان بخشد تا ما بتوانیم در اقتصاد فرهنگی موفق عمل کرده و به تبع آن تجربه‌های معرفتی خود را ارائه کنیم نه اینکه خدمت غربی‌ها کنیم.

این هنرمند نقاش در پاسخ به این سوال که چقدر حراجی‌هایی مانند کریستی می‌تواند در جهت دادن به آثار هنرمندان ایرانی تاثیر بگذارد؟ اظهار کرد: هنرمندان در سبیل معرفتی خود جهان را طی می‌کنند و یک بازگشت به هویت خود دارند. آثاری که در کریستی ارائه می‌شود بسیار ارزنده هستند؛ چنانچه در عرصه‌ی نقاشی کارهای ارزشمند ارایه شده و خوشنویسان هم توانسته‌اند در حوزه‌ی خود پهلوانی کنند. نباید فکر کنیم که ممکن است این حراجی‌ها بر ذهن هنرمندان ما مدیریت کنند. امکان ندارد منویات غیر معرفتی در ذهن هنرمند ایرانی نقش ببندد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ فروردین ۱۳۹۳ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 93012710689
  • خبرنگار : 71464