تست قند خون دیابتی‌ها با لنز چشمی دانشمند ایرانی/لنز هوشمند گوگل به کمک نابینایان می‌آید

گوگل، لنز تماسی هوشمندی را ارائه داده که مجهز به یک دوربین جاسازی‌شده بوده و به نابینایان در تشخیص مسیر و شناخت افراد کمک می‌کند.

گوگل، لنز تماسی هوشمندی را ارائه داده که مجهز به یک دوربین جاسازی‌شده بوده و به نابینایان در تشخیص مسیر و شناخت افراد کمک می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این شرکت از طرح‌هایی برای لنزهای مجهز به دوربین تعبیه‌شده رونمایی و امکان کوچک‌شدن قابل‌توجه سیستم Glass را مهیا کرده است.

سامانه جدید دارای ویژگی‌هایی مانند زوم‌کردن بالا برای کاربران و همچنین ارائه امکاناتی برای کمک به نابینایان است. به طور مثال، شخص نابینایی که این لنز تماسی مجهز به دوربین را به چشم دارد، می‌تواند در پیاده‌رو راه برود. تحلیل‌های انجام شده توسط این لنزتماسی، داده‌های تصویری خام دوربین را پردازش کرده و در نهایت، داده‌های تصویری پردازش‌شده‌ای را مبنی بر این که شخص نابینا در حال نزدیک‌شدن به یک تقاطع و یا نزدیک‌شدن یک خودرو به تقاطع است، ارائه می‌کند.

این لنز همچنین دارای قابلیت‌های بی‌سیم است که به آن‌ امکان متصل‌شدن به یک گوشی هوشمند را می‌دهد؛ گوشی می‌تواند برای پردازش داده‌ها و ارائه دستورات شنیداری به کاربر استفاده شود.

گوگل مدعی است سیستم ابداعی قادر به شناسایی چهره‌ها بوده و به نابینایان امکان شناخت افراد را می‌دهد.

این شرکت پیش‌تر لنزهای هوشمندی را برای اندازه‌گیری سطح گلوکز دیابتی‌ها طراحی کرده‌ است؛ دیابت به مشکل رو به رشد در جهان تبدیل شده و از هر 19 نفر، یک تن مبتلا به این عارضه است. افراد مبتلا به دیابت باید روزانه سطح گلوکز خود را کنترل کنند، زیرا قند خون کنترل‌نشده آن‌ها را در معرض طیفی از مشکلات کوتاه‌مدت و درازمدت شامل آسیب به چشم‌ها، کلیه و قلب قرار می‌دهد.

دکتر بابک پرویز و برایان اوتز، بنیان‌گذاران پروژه اندازه‌گیری گلوکز خون معرفی شده‌اند که امیدوارند ابداعشان روزی در دسترس همگان قرار گیرد. بابک پرویز، پژوهشگر ایرانی است که کار او به نام Bionic Contacts جزو یکی از پنجاه اختراع برتر سال ۲۰۰۸ به انتخاب مجله تایم بود.

وی و همکارانش به دنبال آزمایش لنز تماسی هوشمند خود هستند که برای اندازه‌گیری سطوح گلوکز در اشک با استفاده از یک تراشه هوشمند ریز و حسگر گلوکز مینیاتوری به کار می‌رود؛ این ابزار در بین دو لایه ماده لنز تماسی نرم کار گذاشته شده‌اند.

پرویز و همکارانش به دنبال آزمایش نمونه‌های اولیه این ابزار هستند که بتواند در هر ثانیه یک اندازه‌گیری از سطح گلوکز را ارائه دهد.

آن‌ها همچنین در حال بررسی پتانسیل این لنز برای هشدار زودرس به کاربر هستند؛ دانشمندان این عمل را با کارگذاشتن لامپ‌های ال‌ای‌دی کوچک ریز انجام می‌دهند که هنگام عبورکردن سطوح گلوکز از آستانه، روشن می‌شوند.

فناوری اندازه‌گیری سطوح گلوکز هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و پرویز و همکارانش مطالعات تحقیقاتی و بالینی لازم برای ویرایش نمونه اولیه خود را انجام داده‌اند؛ آن‌ها امیدوارند سامانه جدید روزی شیوه‌ای نوین را برای افراد مبتلا به دیابت و مدیریت بیماری‌شان ارائه دهد.

انتهای پیام

لنز تماسی هوشمند Glass

  • سه‌شنبه/ ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93012610143
  • خبرنگار : 71456