ساخت چسب هوشمند برای کنترل بیماری پارکینسون

محققان کره‌جنوبی چسب هوشمندی طراحی کرده‌اند که امکان کنترل بیماری پارکینسون را فراهم می‌کند.

محققان کره‌جنوبی چسب هوشمندی طراحی کرده‌اند که امکان کنترل بیماری پارکینسون را فراهم می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، استفاده از چسب‌های هوشمند در پزشکی کاربرد زیادی پیدا کرده است؛ چسب‌های مخصوص انتقال دارو، کاهش سردردهای میگرن یا چسب ترک اعتیاد برخی از نمونه‌های موجود محسوب می‌شوند.

در حال حاضر محققان بدنبال تولید چسب آنفولانزا هستند که امکان تزریق آسان واکسن در منزل را فراهم می‌کند؛ چسب هوشمند دیگری نیز در حال تولید است که محاسبه میزان کالری دریافتی هر فرد را امکانپذیر می‌کند.

چسب هوشمند طراحی شده توسط محققان دانشگاه ملی سئول یک فناوری جدید و منحصر بفرد محسوب می‌شود، چراکه از قطعات الکترونیک انعطاف‌پذیر ساخته شده و بطور مداوم بر حرکات عضلانی بدن - از جمله لرزش مرتبط با بیماری پارکینسون - نظارت دارد.

اطلاعات بصورت مستمر ذخیره‌سازی شده و مورد مقایسه قرار می‌گیرند و از این طریق، زمان مصرف دارو برای بیمار مشخص شده و دارو بوسیله چسب هوشمند بطور مستقیم وارد پوست می‌شود.

همه این اقدامات از طریق نانومواد شامل نانوحسگرهای سیلیکون ناظر بر حرکت عضلات، نانوسیم‌های طلا و کروم ناظر بر درجه حرارت و نانوذرات سیلیس نگهدارنده دارو انجام می‌شوند.

برای تزریق دارو بداخل پوست، نانوسیم‌های طلا و کروم گرم شده و باعث آزاد شدن دارو از نانوذرات سیلیکا می‌شود؛ حسگرها همچنین از سوختگی پوست در زمان افزایش حرارت جلوگیری می‌کنند.

این چسب هوشمند دارای حافظه آنبورد انعطاف‌پذیر است که تا 125 درصد اندازه واقعی، از توانایی خم شدن، پیچ خوردن و کشیدگی برخوردار است؛ به منبع انرژی یا فرستنده نیاز ندارد، اما محققان قصد دارند نمونه کاملا بی‌سیم آن را طراحی و به بازار عرضه کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۳ فروردین ۱۳۹۳ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93012307452
  • خبرنگار : 71452