دانشمندان موفق به ساخت مار رباتیکی شدهاند که پزشکان را قادر به انجام عملهای جراحی پیچیده میکند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، استفاده از ربات برای انجام عمل جراحی به سرعت در حال رواج است زیرا سامانههایی از این دست، جراحان را قادر به انجام ظریفترین فرآیندها با دقتی بیسابقه میکند. اما مار رباتیک پزشکی ارائهشده از نوعی جدیدی است زیرا با پایینرفتن از گلوی بیمار، نیاز به هر گونه برشی برای دستیابی به بخشهای خاص بدن را رفع میکند.
دانشمندان امیدوارند این ابزار انعطافپذیر به زودی فرآیندهای پیشرفتهای را در بدن انسان اجرا کند.
سامانه جدید «فلکس سیستم» (Flex System) نام دارد و مبتنی بر تحقیقات «هوی چوست»، استاد رباتیک دانشگاه کارنگی ملون پنسیلوانیاست. این ابزار توسط شرکت Medrobotics ساخته شده و در اصل، برای کاوش نیروگاه هستهای تعطیلشده Zwentendorf اتریش به کار رفته است.
اما هماکنون این سیستم آندوسکوپی انعطافپذیر به جراحان امکان دسترسی به بخشهای صعبالعبور بدن انسان را میدهد. بدین ترتیب، بیماران بیشتری قادر به دریافت درمان غیرتهاجمی خواهند بود و ابزار مزبور زمانهای انتظار بیمارستانی را کاهش میدهد.
دکتر ساموئل استرافیس، رئیس و مدیر اجرایی شرکت سازنده، در این باره گفت: فلکس سیستم نخستین پلتفرم آندوسکوپی انعطافپذیر رباتیک برای استفاده طی فرآیندهای جراحی است.
در این شیوه، پزشکان از اهرمک برای فرماندادن به ربات در اندام و دیگر موانع پس از ورود آن به دهان استفاده میکنند. به سر این سامانه نیز دوربینی با تعریفپذیری بالا نصب است و به پزشکان امکان مشاهده هر آنچه در طول عمل رخ میدهد را میدهد. مارربات از بخشهای متصلشدهای تشکیل شده که آن را در حین سفت باقیماندن، قادر به خمشدن میکند.
گفته میشود، این فناوری را میتوان در آینده برای انجام عملهای پیچیده قلب به کار برد.
انتهای پیام