یک پژوهشگر هنری اظهار کرد: باید نهادهای رسمی بر شرکت آثار هنرمندان در حراجی کریستی نظارت کنند تا از ایجاد فساد در این حراجی جلوگیری شود.
مجید حسینیراد در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره حراجی کریستی اظهار کرد: متأسفانه حضور هنرمندان ایرانی در این حراجی فراگیر نیست و بخش کوچکی از هنرمندان معاصر ما در این حراجی شرکت میکنند، یعنی این حراجی برای بخش کوچکی از هنرمندان ایرانی بازار فراهم کرده است.
او افزود: اگر حضور هنرمندان ما در این حراجی فراگیر شود، میتواند برای هنرمندان و هنر معاصر ایران خیلی خوب باشد، ولی اگر به یک بخش کوچک و خاص محدود شود و آثار ارایه شده در انحصار دلالان هنری و نگارخانههای خاصی قرار بگیرد، در تولید آثار جهتگیریهای خاصی صورت میگیرد و این حراجی جریان هنر معاصر ایران را از مسیر اصلی خود منحرف میکند.
این منتقد هنری گفت: این حراجی ممکن است باعث شود که در برخی مواقع هنرمندان آثاری تولید کنند که مورد توجه دلالان قرار میگیرد و در نتیجه آثار ارایه شده از وجههی هنری خود دور شده و صرفا یک کالای خاصی باشند که مورد توجه خریداران قرار میگیرد.
او دربارهی اینکه برخی گزارشها حاکی از این است که در این حراجیها شویی برای فروش آثار اجرا میشود، اظهار کرد: همیشه در جایی که بحث خرید و فروش کالایی مطرح است، جنبههای فسادانگیز هم ممکن است پیش آید و این قضیه در همه جای دنیا هم وجود دارد و دور از ذهن نیست.
این هنرمند اضافه کرد: یکی از مشکلات موجود این است که هیچ کدام از خرید و فروشهای حراجی کریستی تحت نظارت موسسههای رسمی صورت نمیگیرد. من فکر میکنم که موسسه و نهادهای رسمی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا حتی موسسههای خصوصی باید در این زمینه دخالت کرده و بر شرکت آثار ایرانی این حراجی نظارت کنند. ارایه گزارش از آثار مورد معامله در این حراجی، میتواند مانع از در انحصار گرفتن آن، توسط بعضی دلالان خاص و ایجاد جهتگیری برای ارایه نوع خاصی از آثار هنری در این حراجی شود، ضمن اینکه از فساد نیز جلوگیری میشود.
انتهای پیام