جوانسازی عضو زنده در بدن موش‌های پیر برای نخستین بار

تیمی از دانشمندان دانشگاه ادینبورگ موفق به احیای یک عضو زنده بدن پیر برای نخستین بار در جهان شدند.

تیمی از دانشمندان دانشگاه ادینبورگ موفق به احیای یک عضو زنده بدن پیر برای نخستین بار در جهان شدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان حاضر در این مطالعه، غده تیموس را بازسازی کردند؛ این غده عضوی در بدن و نزدیک به قلب است که سلول‌های ایمنی مهمی را تولید می‌کند.

دانشمندان مکانیسم طبیعی را بازفعال کردند که با بالارقتن سن خاموش می‌شود؛ آن‌ها این عمل را برای جوان‌کردن تیموس در موش‌های بسیار پیر انجام دادند و پس از درمان، عضو احیاشده دارای ساختاری مشابه به آنچه بود که در موش‌های جوان وجود دارد.

در این پروژه، عملکرد تیموس نیز بازیابی شد و موش‌های تحت‌مطالعه شروع به تولید گلبول‌های سفید خون بیشتر موسوم به سلول‌های «تی» کردند که برای مقابله با عفونت حیاتی هستند. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا سیستم ایمنی موش‌ها ارتقا یافته است یا خیر.

دانشمندان پروتئینی موسوم به FOXN1 را هدف قرار دادند که توسط سلول‌های تیموس تولید می‌شود و چگونگی فعال‌شدن ژن‌های مهم در این عضو را کنترل می‌کند. با افزایش سطوح FOXN1، تیم علمی سلول‌های شبیه به سلول‌های‌بنیادی را تحریک به بازسازی ارگان زنده کرد.

این دستاورد می‌تواند راه را جهت ارائه درمان‌های جدید برای افراد دارای سیستم‌های ایمنی آسیب‌دیده و همچنین مشکلات ژنتیکی هموار کند که بر رشد تیموس اثر می‌گذارند.

جزئیات این مطالعه در مجله Development منتشر شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93012006205
  • خبرنگار : 71456