یادی از مهدی آذریزدی در سالگرد تولدش

بیست‌وهفتم اسفندماه مصادف است با زادروز مهدی آذریزدی، نویسنده ادبیات کودکان و نوجوانان و پدیدآورنده «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب».

بیست‌وهفتم اسفندماه مصادف است با زادروز مهدی آذریزدی، نویسنده ادبیات کودکان و نوجوانان و پدیدآورنده «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب».

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آذریزدی سال ۱۳۰۰ در خرمشاه یزد زاده شد. از هشت‌سالگی همراه پدرش در زمین رعیتی کار کرد. در 20سالگی از کار بنایی به کار در کارگاه جوراب‌بافی یزد کشیده شد. پس از آن‌که صاحب کارگاه جوراب‌بافی تصمیم به تأسیس دومین کتاب‌فروشی شهر یزد گرفت، او را از میان شاگردان کارگاه به کتاب‌فروشی منتقل کرد. کار در کتاب‌فروشی زمینه آشنایی او با اهل شعر و ادب را فراهم کرد، و پس از مدتی به تهران نقل مکان کرد و در چاپخانه علمی واقع در خیابان ناصرخسرو مشغول به‌کار شد.

در سال ۱۳۳۵ و در سن ۳۵ سالگی، پس از آن‌که قصه‌ای از انوار سهیلی در چاپخانه توجهش را به خود جلب کرد، به فکر ساده‌نویسی قصه آن طور که مناسب کودکان باشد، افتاد. این ایده، زمینه‌ساز خلق جلد اول کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» شد.

او ازدواج نکرد و هیچ‌گاه به کار دولتی هم مشغول نشد. همچنین افزون بر نویسندگی به امور غلط‌گیری و فهرست اَعلام‌نویسی تا سال‌های آخر زندگی‌اش ادامه داد.

شمار آثار مهدی آذریزدی به نظم و نثر به بیش از 30 اثر می‌رسد که از جمله آن‌ها این عنوان‌ها هستند: دوره هشت‌جلدی «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» شامل دفترهای «قصه‌های کلیله و دمنه»، «قصه‌های مرزبان نامه»، «قصه‌های سندبادنامه و قابوس‌نامه» و «قصه‌های مثنوی».

این نویسنده ۱۸ تیرماه سال ۱۳۸۸ در سن ۸۷ سالگی در بیمارستان آتیه تهران درگذشت.

شکرانه، مسؤول دبیرخانه دائمی مهدی آذریزدی، به مناسبت سالگرد تولد این نویسنده فقید به ایسنا گفت: با توجه به قرارگرفتن در زادروز این بزرگ‌مرد در پایان سال، هیچ برنامه خاصی در این ایام تدارک دیده نشده است و برنامه‌های ما برای بزرگداشت مهدی آذریزدی در 18 تیرماه مصادف با «روز ملی ادبیات کودک و نوجوان» اعلام خواهد شد.

همچنین غلامرضا امامی با تبریک زادروز مهدی آذریزدی گفت: آذریزدی مردی بود به استواری کوه‌های بلند و به گستردگی کویر یزد، به همت آسمان آبی آن دیار که سال‌ها در راه گسترش آگاهی کودکان و نوجوانان این خاک پاک به جد و جان کوشید.

این نویسنده اظهار کرد: گنجینه ادبیات کهن به مدد دست توانای او بود که بر روی دیده و دل کودکان و نوجوانان میهن ما گشوده شد. این مرد پاک‌نهاد یزدی همچون غواصان در دریای پرگوهر ادبی کهن فرورفت و گوهرهای ناب و همیشه درخشان را فراروی خوانندگان جوان قرار داد. آذریزدی پلی بود و هست از گذشته به حال و حال به آینده. شعله درخشان آذر فروزان‌تر باد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92122616845
  • خبرنگار : 90002