سد سمیره با داشتن 120 محوطهی تاریخی از عصر آهن تا دوران اسلامی، این روزها کاوش اضطراری میشود، اما بارش شدید باران تهدیدی برای زیر آب رفتن آثار تاریخی پیش از بررسی علمی آنهاست.
بارش باران سبب شده، بخشهایی از محوطهی تاریخی پشت سد بهشکل ناگهانی زیر آب برود.
سرپرست ادارهی میراث فرهنگی و گردشگری استان لرستان در اینباره به خبرنگار ایسنا گفت: هرچند اکنون در این منطقه بارندگی شده است، اما مسائل فنی مربوط به ورودی و خروجی سد با توجه به تفاهمنامهای که با مسوولان وزارت نیرو داریم، مدام بررسی و کنترل میشود.
محمدرضا امانی ادامه داد: این شرایط تا دهم فرودینماه، یعنی زمان پایان قرارداد کاوش اضطراری در منطقه، براساس استانداردهای وزارت نیرو و باستانشناسان کنترل و بررسی میشود.
او با تأکید بر اینکه محوطهی تاریخی «برز قباله» که اکنون چند گروه باستانشناسی در آنجا مشغول کاوش هستند، هنوز پابرجاست، اظهار کرد: براساس صحبتهای کارشناسان سد سمیره و وزارت نیرو، آخرین ارتفاع سطح آبگیری 750 متر است که خوشبختانه میزان آب واردشده به سد تا 23 اسفندماه، به این میزان ارتفاع نرسیده بود.
به گزارش ایسنا، در دومین دور آبگیری سد سمیره، به گفتهی کارشناسان میراث فرهنگی، تعدادی از محوطههای تاریخی با خطر زیر آب رفتن مواجه بودند که در توافقی بین سازمان میراث فرهنگی و وزارت نیرو، آبگیری سد بهجای بهمنماه امسال به دهم فروردین سال آینده موکول شد. تا کنون یک تیم، کاوش خود را به پایان رسانده است و حدود پنج تیم دیگر در حال کار هستند.
انتهای پیام