نخستوزیر اوکراین در نشست شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که روسیه تهاجم نظامی در منطقه کریمه انجام داده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این در حالی است که ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل در جواب مستقیم به آرسنی یاتسنیوک، نخستوزیر اوکراین گفت: روسیه به دنبال جنگ نیست. نسبت به این موضوع نیز متقاعد شدهام که اوکراینیها نیز خواهان جنگ نیستند.
در این نشست نخستوزیر اوکراین خاطرنشان کرد که این کشور روابط گرم و دوستانهای با روسیه طی دهههای مختلف در گذشته داشته است و وی متقاعد شده که روسها خواهان جنگ نیستند.
نخستوزیر اوکراین افزود: امیدوارم که دولت روسیه و رئیسجمهوری این کشور به آرزوها و خواست مردم اوکراین توجه کنند و ما فورا برای حل بحران به میز مذاکره بازگردیم.
نماینده روسیه در شورای سازمان ملل به درخواست نخستوزیر اوکراین برای بازگشت به مذاکرات پاسخ نداد و در ازای آن، از سرنگونی غیرقانونی و همراه با زور دولت ویکتور یانووکویچ انتقاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: به جای ایجاد یک دولت وحدت ملی در اوکراین، شاهد این هستیم که دولتی از برندهها در این کشور تشکیل شده است.
در همین حال نخستوزیر اوکراین نیز در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل، روسیه را به نقض منشور سازمان ملل و معاهدههایی که در گذشته امضا شده، متهم کرد.
وی از مسکو خواست نیروهایش را از شبه جزیره کریمه خارج کند و روند مذاکرات واقعی را برای حل و فصل این بحران آغاز کند.
یاتسنیوک افزود: این تهاجم نظامی روسیه در کریمه هیچ پایه و اساس قانونی ندارد. این اقدام مسکو به طور کامل در قرن 21 غیرقابل قبول است.
نخستوزیر اوکراین خاطرنشان کرد که بحران اوکراین فراتر از مرزهای این کشور رفته است.
این اظهارات یاتسنیوک در حالی مطرح شده است که این ششمین نشست شورای امنیت سازمان ملل ظرف کمتر از دو هفته در مورد بحران اوکراین بود. با توجه به اینکه روسیه عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است و از حق وتو برخوردار بوده، این شورا تاکنون نتوانسته قطعنامهای را علیه تحرکات نظامی روسیه در کریمه تصویب کند.
پیش از برگزاری این نشست، آمریکا پیشنویس قطعنامهای را آماده کرده بود که در آن بر تحقق تمامیت ارضی، استقلال و اتحاد اوکراین تاکید شده بود.
در این پیشنویس قطعنامه از طرفهای درگیر خواسته شده تا به سرعت در راستای مذاکرات مستقیم سیاسی با هدف حل و فصل این بحران و حفاظت از حقوق اقلیتها در اوکراین گام بردارند. برخی از قدرتهای غربی امیدوارند که این پیشنویس پیش از همهپرسی روز یکشنبه کریمه تصویب شود.
سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز اعلام کرد که این پیشنویس با هدف نشان دادن گستردگی انزوای سیاسی روسیه بوده است.
نماینده چین در سازمان ملل نیز در اظهاراتی از تمامیت ارضی و اتحاد اوکراین حمایت کرد.
وی گفت: این موضع طولانی مدت پکن بوده است که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت کرده است. تمامی طرفهای درگیر در اوکراین باید خویشتندار باشند و از تشدید تنشها جلوگیری کنند.
سامنتا پاور نیز تصریح کرد: بیش از 20 هزار نیروی روسی پیش از برگزاری همهپرسی کریمه در این شبه جزیره مستقر هستند.
وی گفت که آمریکا و دیگر کشورها خواستار به حالت تعلیق درآوردن برگزاری این همهپرسی هستند.
مارک لیال گرانت، نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز گفت: در حال حاضر برگزاری یک همهپرسی آزاد و سالم در جایی که رایدهندگان همچنان شاهد تنشهایی هستند، نمیتواند امکانپذیر باشد.
انتهای پیام