تحقیقات پژوهشگران دانشگاه هاروارد نشان میدهد خوابیدن در کنار تلفن همراه، بویژه گوشیهای هوشمند باعث ایجاد اختلال در خواب میشود.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، بیخوابی یکی از مشکلات رایج دنیای امروز است و از هر سه نفر یک نفر در جهان از مشکل کمخوابی رنج میبرد.
بسیاری از افراد برای بیدار شدن از خواب از زنگ هشدار تلفن همراه خود استفاده میکنند و به همین علت هنگام خواب گوشی تلفن همراه را در نزدیکی خود قرار میدهند.
به گفته محققان، وجود تلفن همراه در کنار فرد در طول شب تاثیرات نامطلوبی بر کیفیت خواب دارد. مشکل اصلی در مورد دستگاه تلفن همراه نور صفحه نمایش است که در نسل جدید گوشیهای هوشمند با وجود کیفیت بالای صفحههای نمایش این مشکل دوچندان شده است.
شارل شوئلر، محقق دانشگاه هاروارد اظهار کرد: نوری که از صفحه تلفن همراه ساطع میشود، باعث ایجاد تداخل در روند طبیعی بدن در طول شبانهروز میشود.
پرتوهای صفحه نمایش تلفنهای هوشمند باعث تحریک شبکیه چشم و افزایش ساعات بیداری میشود. این نور مانند سایر نورهای مصنوعی از ترشح هورمون ملاتونین که در طول خواب آزاد میشود، جلوگیری میکند.
شبکیه چشم بالاترین حساسیت را به نور مایل به آبی صفحه تلفن همراه دارد و استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا تبلتها قبل از خواب باعث ایجاد اختلال در خواب میشود.
انتهای پیام