یک تلفن عمومی چقدر خرج و درآمد دارد؟!

معاون فنی و مهندسی مخابرات استان تهران گفت: هر تلفن عمومی به طور میانگین ماهانه 33 هزار تومان درآمد و 30 هزار تومان هزینه دارد.

معاون فنی و مهندسی مخابرات استان تهران گفت: هر تلفن عمومی به طور میانگین ماهانه 33 هزار تومان درآمد و 30 هزار تومان هزینه دارد.

رضا خلیلی در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: تلفن‌های همگانی و میزان گستردگی آنها در شهر تهران طی سال‌های گذشته با نوعی روند کاهش مواجه بوده که البته این مساله امری عادی و طبیعی تلقی می‌شود و در دنیا هم روند به همین گونه است چراکه با روی کار آمدن تلفن همراه و گسترش ضریب نفوذ آن دیگر تمایل چندانی برای استفاده از تلفن‌های عمومی باقی نمی‌ماند.

وی با بیان این‌که با وجود کاهشی که در تعداد تلفن‌های عمومی صورت گرفته، هم چنان تهران از نظر تعداد تلفن‌های عمومی ضریب نفوذی بالاتر از حد استاندارد جهان دارد، گفت: اکنون استاندارد جهانی در این زمینه یک تلفن به ازای هر 1000 نفر است که این آمار در ایران حدود 3.5 است.

خلیلی در بخش دیگری از صحبت‌های خود یادآور شد: در حال حاضر در استان تهران 36 هزار و 500 دستگاه تلفن عمومی وجود دارد که این رقم طی سال‌های گذشته کاهش چشم‌گیری پیدا نکرده و در نهایت سالانه حدود 10 درصد کاهش داشته است.

معاون فنی و مهندسی مخابرات استان تهران در پاسخ به این سوال که در این میان کیوسک‌هایی که از سطح شهر جمع‌آوری شده به چه سرنوشتی دچار شده‌اند، توضیح داد: ما برای تامین تلفن‌های عمومی در سطح شهر با دو شرکت پیمانکار قرار‌داد داشتیم درواقع از میان 36 هزار تلفنی که در سطح تهران وجود دارد، 25 هزار دستگاه از آن در مالکیت مخابرات بود و 11 هزار تلفن را پیمانکاران و به طور مشارکتی تامین کرده بودند. مدتی پیش یکی از این پیمانکاران حذف شد و به این ترتیب برخی از این تلفن‌ها از سطح شهر جمع‌آوری شد.

خلیلی در ارتباط با تلاشهایی که در کشورهای مختلف دنیا در زمینه گسترش استفاده از تلفن‌های عمومی صورت می گیرد اظهار کرد: یکی از مباحث مهمی که در ارتباط با تلفن‌های همگانی مورد توجه قرار می‌گیرد، بحث سوددهی آنهاست اکنون از همان تعداد تلفنی که در سطح شهر تهران قرار گرفته طبق آمار روزانه تنها 20 دقیقه استفاده می‌شود که این آمار، آمار میانگین است و برخی از این دستگاه‌ها حتی برای چند روز یکبار هم استفاده نمی‌شود.

به گفته او در چنین شرایطی اگر ما هزینه‌های نگهداری را هم در نظر بگیریم طبیعی است که به این نتیجه برسیم که با توجه به بالاتر بودن تعداد این کیوسک‌ها از حد استاندارد جهانی منطقی است اگر برخی از آنها را حذف کنیم.

وی ادامه داد: با این وجود ما تاکنون تعداد این کیوسک‌ها را خیلی کاهش نداده‌ایم تا مردم بتوانند به طور راحت دسترسی داشته باشند به همین دلیل اکنون با دو تا سه دقیقه پیاده‌روی شما می‌توانید در هر نقطه از شهر به یک کیوسک تلفن دسترسی داشته باشید.

معاون فنی و مهندسی مخابرات استان تهران هم‌چنین اعلام کرد: به‌طور متوسط کارکرد هر کیوسک تلفن عمومی در طول ماه 33 هزار تومان است و هزینه‌های مربوط به نگهداری آن حدود 30 هزار تومان می‌شود.

وی در ارتباط با این موضوع که آیا در ایران قرار نیست مانند سایر کشور‌ها سراغ تکنولوژی‌های جدید‌تری که در این حوزه وجود دارد برویم، اظهار کرد: در حال حاضر 1100 دستگاه از تلفن‌های عمومی سطح شهر حالت مولتی مدیا دارند و علاوه بر تلفن می‌توان از آنها برای دسترسی به اینترنت نیز استفاده کرد. البته با توجه به ویژگی‌های این دستگاه‌ها سعی شده است آنها بیشتر در اماکن سربسته عمومی قرار گیرند تا دچار مشکلات و تخریب نشوند.

خلیلی در بخش پایانی صحبت‌های خود یادآور شد: با وجود تمام این تفاسیر طی سال‌های آتی در تعداد کیوسک‌های تلفن همگانی کاهشی اساسی رخ نخواهد داد و شاید نهایتا سالی 2000 دستگاه از آنها کم شود و هم چنان عزمی جدی برای کاهش تعداد کیوسک‌های عمومی وجود ندارد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ / ۰۰:۴۵
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 92122113823
  • خبرنگار : 71060