پرسش‌های آخر سالی از ایوبی / «نمی‌توانیم معجزه بکنیم»

حجت‌الله ایوبی به پرسش‌های درباره‌ دغدغه‌های مقام معظم رهبری، نمایش مسابقات جام جهانی در سینماها، نمایش چهره کودکی پیامبر (ص) در «محمد (ص)»، نمایش فیلم‌های خارجی در سالن‌های سینما و... پاسخ داد.

حجت‌الله ایوبی به پرسش‌های درباره‌ دغدغه‌های مقام معظم رهبری، نمایش مسابقات جام جهانی در سینماها، نمایش چهره کودکی پیامبر (ص) در «محمد (ص)»، نمایش فیلم‌های خارجی در سالن‌های سینما و... پاسخ داد.

بعضی انتظارات ماورایی است، قطعا نمی‌توانم معجزه کنم

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رییس سازمان سینمایی وزارت ارشاد در حاشیه‌ی مراسم اکران نوروزی در سینما «آزادی» در پاسخ به پرسشی درباره اینکه گویا گروه‌هایی نمی‌خواهند سینما به آرامش برسد و نمونه‌اش هم گزارشی است که تلویزیون دو روز قبل نمایش داد، گفت: ظاهرا گزارش خیلی بهتری نیز دیشب (دوشنبه 19 اسفندماه) نمایش داد که خیلی بهتر بود!

وی در پاسخ به این پرسش که آیا قبول دارید که عده‌ای می‌خواهند در روند سیاست‌های سینمایی سنگ‌اندازی کنند، بیان کرد: معتقدم کسانی که از جشنواره و اتفاقات پس از آن خیلی گلایه‌مند هستند، از ما تصور ماورایی دارند و فکر می‌کنند باید در سه-چهار ماه گذشته معجزه می‌کردیم در حالی که ما نیز آدم‌های عادی هستیم و نمی‌توانیم معجزه کنیم. مدیران جدید مدت زیادی نیست که کارها را به دست گرفته‌اند و تنها برای برگزاری جشنواره فجر سه-چهار ماه وقت داشتیم.

وی ادامه داد: جشنواره فجر نهالی 32 ساله است، اگر قرار است این نهال هرس شده و شاخ و برگ‌هایش آزین بسته شود قطعا به زمان بیشتری نیاز است و در سه-چهار ما با آن همه کار و حواشی نمی‌توان به همه چیز رسید.

ایوبی با بیان اینکه یکشنبه (18 اسفندماه) با اعضای کمیسیون فرهنگی دیدار داشته است، بیان کرد: من دیدم که همه اعضای کمیسیون از برگزاری جشنواره فجر بسیار سپاسگزار و ممنون بودند. یا علما و بزرگانی که گاها نگرانی‌هایی در مورد سینما دارند، می‌بینیم که از وضعیت جشنواره فجر ابراز رضایت می‌کنند، در کنار این‌ها مشاهده می‌کنید که سینماگران و مردم نیز از فضای جدید در سینمای ایران ابراز رضایت می‌کنند، چرا ما می‌خواهیم این همه خوشی را به کام مردم تلخ کنیم؟

ایوبی با تأکید بر اینکه انتقادها را می‌پذیرد، گفت: من از روز اول هم گفتم که باید برای جشنواره فجر جلسات نقد و بررسی بگذاریم تا نقاط قوت و ضعف آن را شناسایی کرده و در جهت اصلاح آن گام برداریم و هنوز هم به این موضوع معتقد هستم ضمن آنکه معتقدم جشنواره سی‌ودوم جشنواره‌ای کم عیب و نقص‌تر بود و امیدواریم که بتوانیم با سیاست‌های جدید در دوره‌های آتی شاهد جشنواره‌ای بومی‌تر، انقلابی‌تر و اسلامی‌تر باشیم.

عیب‌جویی و طعنه زدن باعث تحقق خواسته‌های رهبری نمی‌شود/ دغدغه‌ها را باور داریم

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره انتظارات مقام معظم رهبری از وضعیت فرهنگی کشور و همچنین لزوم توجه و جذب به جوانان مومن و انقلابی گفت: مدیران سینمایی دغدغه‌های رهبری را هم می‌فهمند و هم با تمام وجود باور دارند. همه تلاش ما بر این است که دغدغه‌های عالمانه،آگاهانه و کارشناسانه مقام معظم رهبری را رفع کرده و یا حداقل کاهش دهیم.

وی ادامه داد: قطعا برای رسیدن به این امر همه باید دست به دست هم بدهیم و به هم کمک کنیم تا آنچه که رهبری گفته‌اند و برای همه ما مطاع است، تحقق پیدا کند. در این میان عیب‌جویی، بهانه‌جویی و طعنه‌زدن فکر نمی‌کنم باعث تحقق خواسته‌های ایشان شود، اما همدلی قطعا می‌تواند نتیجه خوبی در برداشته باشد.

رئیس سازمان سینمایی در ادامه افزود: من نیز خود را جزو همان جوانان انقلابی می‌دانم که مقام معظم رهبری بدان اشاره کردند.

سوال خبرنگاران از ایوبی درباره رابطه‌اش با حاتمی‌کیا

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره سخنانش در مراسم اختتامیه بخش تجلی اراده ملی جشنواره فجر مبنی بر اینکه نمی‌داند مشکل حاتمی‌کیا چیست، گفت: به هر حال امروز در خدمت آقای حاتمی‌کیا در جلسه آیین افتتاحیه اکران نوروزی بودیم. باید همین‌جا عرض کنم که به خود ایشان گفتم که در جلسه تجلی اراده ملی، هیچ بخشی از سخنانم خطاب به ایشان و مربوط به سخنان ایشان نبود.

وضعیت بودجه به برگزاری جشنواره مستند و فیلم کوتاه ضرر نمی‌زند

به گزارش ایسنا،ایوبی همچنین در برابر درخواست برای بیان توضیحات بیشتر درباره برگزار نشدن برخی از جشنواره‌ها مانند جشنواره کودک در سال آینده به دلیل هزینه‌های آن گفت: اصلا این‌طور نیست که جشنواره‌ها در سال آینده برگزار نشوند. به عنوان مثال ما در حوزه مستند و فیلم کوتاه، تولیدات خیلی خوبی داریم و طبیعتا جشنواره‌های مربوط به آن برگزار خواهد شد، معتقدم برگزاری جشنواره برای بخش‌هایی است که تولید دارند پس اگر تولید در بخشی وجود ندارد، برگزاری جشنواره هم برای آن بی‌معنا است.

وی با تأکید بر اینکه تصمیمش برای دوسالانه شدن جشنواره کودک هنوز قطعی نیست، عنوان کرد: در حال بررسی این موضوع هستیم، چرا که تعداد فیلم‌های تولید شده کودک مناسب برگزاری جشنواره نیست.

چهره حضرت رسول (ص) در فیلم «محمد (ص)» نمایش داده نمی‌شود

وی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال ایجاد حواشی مربوط به فیلم «رستاخیز» برای فیلم «محمد (ص)» به کارگردانی مجید مجیدی به دلیل نمایش چهره حضرت رسول اکرم (ص) در دوران کودکی تأکید کرد: تا آنجایی که من شنیده‌ام و می‌دانم قرار نیست چهره حضرت رسول (ص) نمایش داده شود.

این مدیر سینمایی در عین حال با اشاره به حساسیت‌برانگیز بودند فیلمسازی در حوزه مقدسات اظهار کرد:‌ درباره فیلم «محمد (ص)» حتما حاشیه‌ای وجود نخواهد داشت چرا که دست‌اندرکاران این فیلم تدابیری را برای این موضوع اندیشیده‌اند. درباره «رستاخیز» که مقصود شما هست نیز باید بگویم که جایی احساس کردم که این فیلم دارد از مجرای طبیعی نقد و بررسی خارج می‌شود و در حق کسانی که سال‌های سال برای تولید آن زحمت کشیده‌اند داشت ستم می‌شد. در این بخش ما ورود کردیم و دیدید که علما هم به ما کمک کردند.

معاون وزیر ارشاد با تأکید بر انجام اصلاحات فیلم «رستاخیز» بیان کرد: عوامل ساخت «رستاخیز» تمام نظرات علما و مراجع را جمع‌آوری کرده و در حال اعمال آن‌ها روی فیلم هستند.

هزینه استفاده از کارشناسان در فیلم‌ها را سازمان سینمایی می‌پردازد

وی با بیان اینکه تدابیری اندیشیده شده تا در آینده چنین مشکلاتی بر این فیلم‌های ایجاد نشود، گفت: من قبلا هم پیشنهاداتی در این زمینه به سینماگران داده‌ام. ما به عنوان سازمان سینمایی آمادگی داریم برای تمام کسانی که در حال ساخت فیلم هستند و در هر بخشی از آن نیاز به کارشناسان دینی، اجتماعی و... دارند،این کارشناسان را تأمین کنیم. در این راستا نیز با مجامع مختلف از جمله حوزه علمیه قم مذاکره کرده‌ایم و همین‌جا اعلام می‌کنم که تمام هزینه‌های مربوط به استفاده از کارشناسان دینی، اجتماعی، خانواده و... را سازمان سینمایی تقبل می‌کند. فکر می‌کنم قرار گرفتن کارشناسان و نخبگان علمی در کنار فیلمسازان اتفاق بسیار مهم و مبارکی است.

اعضای شورای عالی سینما انتخاب شدند

رئیس سازمان سینمایی درباره زمان معرفی اعضای شورای عالی سینما نیز گفت: ترکیب شورای عالی سینما نهایی شده و تا قبل از عید نوروز و یا در ابتدای سال آینده رسانه‌ای می‌شود.

وی ادامه داد: این ترکیب شامل پنج نفر از طرف سازمان سینمایی و دو نفر از نمایندگان صنوف هستند که توسط خانه سینما معرفی می‌شوند و خواهید دید که تمام اسامی این هیأت هفت نفره بسیار معتبر هستند.

فیلم‌های «هنر تجربه» چگونه اکران می‌شوند؟

وی در پاسخ به پرسشی درباره شیوه اجرایی نمایش فیلم‌ها در گروه «مخاطب‌خاص» گفت: فیلم‌های «هنر تجربه» بخشی از سینمای ایران هستند و شاید بتوان این فیلم‌های خلاقانه را خصوصیت سینمای ایران در سال‌های گذشته دانست اما همه می‌دانیم که شاید همه این فیلم‌ها برای مخاطب عام جذاب نباشند و اصلا به این منظور هم ساخته نشده‌اند.

وی ادامه داد: ما در این زمینه پیشنهاد دادیم که این فیلم‌ها در سینماهای خاص به نمایش درآیند و در این زمینه در حال رایزنی با مدیران سالن‌های سینما هستیم تا این کار را از تهران آغاز کنیم. قرار است سازمان سینمایی از این سالن‌های سینمایی حمایت کرده تا آن‌ها بتوانند فیلم‌ها را نمایش دهند.

درباره‌ی نمایش جام‌جهانی در سینما‌ها هنوز رایزنی نکرده‌ایم

به گزارش ایسنا، حجت‌الله ایوبی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباره احتمال نمایش بازی‌های جام‌جهانی 2014 در سالن‌های سینما و اینکه گفته می‌شود نیروی انتظامی با این موضوع کاملا مخالف است، گفت: نمایش فوتبال در سینماها خواسته‌ سینماداران برای رونق گیشه است، اما ظاهرا ساعت بازی‌های تیم ملی ایران و سایر بازی‌ها آخر شب است و باید درباره این موضوع بررسی‌های لازم را انجام دهیم.

وی افزود: در هر صورت چنین مطالبه‌ای از سوی سینماگران وجود دارد. سازمان سینمایی باید با سینماداران و نیروی انتظامی گفتگو کرده تا ببنیم چه اتفاقی می‌افتد اما در هر صورت به شخصه معتقدم به هر بهانه‌ای که پای مردم به سینما کشیده شود، خوب است.

شیوه اجرایی راه‌اندازی مدرسه عالی سینما از زبان ایوبی

این مدیر فرهنگی در پاسخ به پرسشی درباره شیوه اجرایی راه‌اندازی مدرسه عالی سینما در سال آینده اظهار کرد: از روزی که من به سازمان سینمایی آمدم کارهای مطالعاتی مربوط به راه‌اندازی مدرسه عالی سینما در حال انجام است. مدرسه عالی سینما یک مدرسه کارگاهی است و ضوابط دست و پاگیر دانشگاه را ندارد و معمولا هر کشور یک مدرسه عالی سینما دارد.

ایوبی با بیان اینکه مدرسه عالی سینما ضوابط دست و پاگیر دانشگاه را ندارد، اظهار کرد: در مدرسه عالی ضوابطی مانند اینکه اساتید حتما باید استاد، مربی، استادیار و... باشند را نداریم. این مدارس اکنون در ژاپن، فرانسه و... وجو دارد و در آن‌ها اساتید سینما، کارگاه‌های کوتاه و بلندمدت را برگزار می‌کنند. معمولا ورود به این مدارس عالی بسیار بسیار مشکل است ولی تجربه‌های مختلف نشان داده است که همه خروجی‌های این مدارس به سینما می‌آیند. البته جزئیات این طرح در آینده اعلام می‌شود و الان نمی‌توانم قول بدهم که زمان تأسیس این مدرسه سال 93 باشد.

آیا فیلم‌های پرفروش دنیا به سینماهای ایران می‌آیند؟

در ادامه گفتگوی از ایوبی پرسش شد که آیا می‌توانیم در سال آینده منتظر نمایش فیلم‌های پرفروش دنیا در سالن‌های سینما باشیم، پاسخ داد: به هر حال این موضوع قابل بررسی است، اما اجمالا باید بگویم که با تشکیل سینماهای هنر و تجربه می‌توان شاهد نمایش بعضی از این فیلم‌ها بود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره نمایش فیلم‌های پرفروش خارجی مانند «بتمن» و «اسپایدرمن» در سینماهای ایران اظهار کرد:‌ این موضوع نیاز به بررسی دارد و در آینده ان‌شاءالله روی آن بحث خواهیم کرد.

برنامه سازمان سینمایی برای ساخت فیلم‌هایی مانند «چ»

معاون وزیر ارشاد در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌اش برای ساخت فیلم‌هایی مانند «چ» که خصوصیات ملی، اسلامی و... دارد، گفت: من واقعا فیلم «چ» را دوست دارم، اما اینکه توقع داشته باشیم مدیران سینمایی سالی 50 فیلم درجه یک تحویل مردم بدهند، امکان ندارد و انتظار درستی نیست. در تمام کشورهایی که حتی سالی 500 فیلم هم تولید می‌کنند، تعداد فیلم‌های خوب گاها به تعداد انگشتان یک دست می‌رسد، ضمن آنکه در سینماهای اروپا نیز شما تنها شاهد تعداد معدودی فیلم خوب در یک سال هستید.

وی افزود: باید بپذیریم که قرار نیست سالی 50 یا 60 فیلم درجه یک تحویل بدهیم. چنین توقعی نشدنی است. کشوری که تنها بخواهد فیلم درجه یک و عالی تولید کند، هیچ وقت به فیلم درجه یک نمی‌رسد و کشورهایی هم که فقط بخواهند فیلم تجاری پرفروش تولید کنند نیز ناقص هستند و به کمال نمی‌رسند.

معاون وزیر ارشاد با تأکید بر اینکه برای تولید فیلم‌های درجه یک در سال آینده رایزنی‌هایی کرده است، گفت: ما در هفته گذشته چند جلسه خوب با حوزه هنری، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، روایت فتح و... داشته‌ایم و به آن‌ها گفته‌ایم که بیاییم همه امکاناتمان را با یکدیگر روی میز بریزیم و برای تولید چند فیلم خوب در سال به کمک یکدیگر تلاش کنیم.

وی ادامه داد: معتقدم اگر همه با هم بکوشیم که در سال چند فیلم عالی تولید کنیم حتما به موفقیت می‌رسیم و مشکلات گیشه‌ها هم حل می‌شود و مردم هم راضی خواهند بود، البته این را هم بگویم که از اینکه فیلم‌های ضعیف تولید شود نباید ترسید چرا که در طول تاریخ میلیون‌ها غزل سروده شده است تا بالاخره کسی مانند حافظ پدید آمد. باید فیلم‌های ضعیف باشند تا فیلم‌های خوب پدید بیایند. در واقع مقصودم این است که اینقدر آرمان‌گرا نباشیم و مدام ذره‌بین دستمان بگیریم. در کل معتقدم همه ارگان‌هایی که می‌خواهند برای سینما هزینه کنند باید امکاناتشان را یکی کنند تا بتوانیم هر سال چند فیلم مانند «چ» داشته باشیم.

در سال‌های گذشته به فیلمنامه بی‌توجهی شده است

حجت‌الله ایوبی درباره اینکه اصالت را به تهیه‌کننده می‌دهد یا فیلمنامه‌نویس، گفت: قبول دارم که اهمیت فیلمنامه‌نویسی در سال‌های گذشته در سینمای ایران نادیده گرفته شده است. متأسفانه فیلمنامه‌نویسی در ایران به خوبی دیده نشده است و دقیقا به همین دلیل است که شاید اگر از سینماگران هم بخواهید پنج فیلمنامه‌نویس خوب را نام ببرند، نمی‌توانند. در هر صورت ما در این بخش قطعا برنامه‌هایی داریم و معتقدیم که باید به مقوله فیلمنامه‌نویسی توجه فراوانی شود.

«سینماکارت» به زودی راه می‌افتد

به گزارش ایسنا، حجت‌الله ایوبی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت راه‌اندازی طرح «سینما کارت» توضیح داد: در این زمینه با چند ارگان و بانک صحبت کردیم و اکنون در حال دریافت پیشنهادهای مختلف درباره نحوه اجرای طرح سینما کارت هستیم.

آیا هنوز هم سازمان سینمایی در سایه داریم؟

حجت‌الله ایوبی در پایان سخنانش در پاسخ به مطلبی درباره اینکه آیا هنوز هم مانند ماه‌های اول فعالیتش سازمان سینمایی در سایه وجود دارد و مدیران دولت قبل در کارها دخالت می‌کنند، اظهار کرد: به هر حال در آستانه نوروز هستیم و در این ایام همه گذشته‌ها را فراموش می‌کنند و در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. ان‌شاءالله امیدوارم چنین چیزی که می‌گویید نباشد.

رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد:‌ اگر کسانی بودند که به هر دلیلی در خصوص تیم جدید و سازمان سینمایی در دوره آتی نگرانی‌هایی داشتند، امیدوارم نگرانی‌هایشان رفع شده باشد تا بتوانیم با یکدیگر در فضای دوستی و تفاهم گفتگو کنیم. دست دوستی ما به سمت همه دراز است تا ان‌شاءالله سال آینده برای سینما سال تفاهم و دوستی باشد تا بتوانیم از تجربیات همه مدیران قبلی استفاده کنیم.

حجت‌الله ایوبی در پاسخ به این پرسش که آیا درست است که جواد شمقدری برای ساخت فیلم جدیدش به سازمان سینمایی طرح داده است، گفت: هنوز چیزی به دست من نرسیده است و اگر برسد حتما طرح‌شان را مطالعه می‌کنم و کمک‌شان هم می‌کنیم، چرا که ایشان حتما باید مانند سایر فیلم‌سازان فیلم‌شان را بسازند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92122013461
  • خبرنگار : 71408