شبکه اجتماعی فیسبوک قصد دارد برای تأمین اینترنت ساکنان مناطق دور افتاده آفریقا از هواپیماهای بدون سرنشین خورشیدی دور برد استفاده کند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، برای انتقال اینترنت به قاره آفریقا، مسئولان این سایت اجتماعی قصد دارند با بودجه 60 میلیون دلاری شرکت هوافضا تیتان (Titan Aerospace) را خریداری کنند.
این شرکت سازنده پهپادهای خورشیدی Solara50 و Sloara60 است که تا پنج سال بدون نیاز به فرود و تنها با استفاده از انرژی خورشیدی در آسمان پرواز میکنند.
شبکه اجتماعی فیسبوک علاقهمند به استفاده از مدل Solara60 است که یک هواپیمای بدون سرنشین خورشیدی سبک وزن با سرعت پرواز 104 کیلومتر در ساعت محسوب میشود.
این پهپاد بمدت پنج سال بی وقفه در ارتفاع 19 کیلومتری پرواز میکند و برد پروازی آن حدود چهار میلیون و 500 هزار کیلومتر است؛ بر روی بال هواپیما به طول 60 متر، 3000 پنل خورشیدی نصب میشود که قادر به تولید هفت کیلووات برق است.
پهپاد با پرواز بر فراز ابرها، حداکثر نور خورشید را در طول روز دریافت و با ذخیرهسازی، برای پرواز در شب استفاده میکند.
هواپیمای بدون سرنشین Solara اصطلاحا «ماهواره جوی» نیز گفته میشود، چراکه میتوان از آن در مأموریتهای شناسایی، ارتباطی، نظارت بر وضعیت آب و هوایی استفاده کرد.
با استفاده از این پهپاد دور برد، امکان تأمین اینترنت برای ساکنان مناطق روستایی و دورافتاده آفریقا و سایر نقاط جهان فراهم می شود.
نسخههای تجاری مدلهای Solara50 و Sloara60 سال آینده عرضه خواهند شد.
انتهای پیام