خاطره‌گویی دعایی درباره امام (ره)، ناطق نوری و رضا براهنی

مدیرمسوول روزنامه‌ی اطلاعات گفت: آقای انتظامی - معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد - از من خواست تا امروز به جای او سخن بگویم و برخی خاطرات را بیان کنم. البته او دلایلی را برای سخنرانی نکردن مطرح کرد که برای من قانع‌کننده نبود.

مدیرمسوول روزنامه‌ی اطلاعات گفت: آقای انتظامی - معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد - از من خواست تا امروز به جای او سخن بگویم و برخی خاطرات را بیان کنم. البته او دلایلی را برای سخنرانی نکردن مطرح کرد که برای من قانع‌کننده نبود.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدمحمود دعایی که در اختتامیه‌ی بیستمین جشنواره‌ی مطبوعات و خبرگزاری‌ها سخن می‌گفت،‌ با بیان این‌که در این سال‌ها که مدیرمسوول روزنامه اطلاعات بودم، هیچ‌گاه پای من به دادگاه مطبوعات کشیده نشد،‌ اظهار کرد: فقط در یک مورد، بحق از روزنامه‌ی اطلاعات شکایت شد؛ در سال 1376 و در انتخابات ریاست جمهوری، رقابت میان آقای ناطق نوری و «کاکام» محمد خاتمی بسیار شدید بود، با وجود این‌که ما تلاش می‌کردیم در آن زمان عدالت را در پیش بگیریم، اما برادر عزیزم «حجتی کرمانی» مطلبی را در تعریف و تجلیل از سیدمحمد خاتمی نوشته بود‌ که البته بین این مطلب، به رقیب ایشان نیز تعرض کرده بود. در آن سال ستاد انتخاباتی آقای ناطق نوری از ما شکایت کرد که کاملا بحق بود؛ اما بعدا خود شخص آقای ناطق نوری با سخاوتمندی تمام، این شکایت را پس گرفت.

او با تأکید بر این‌که امروز برای برتری رسانه‌ها، یکی از معیارهایی که بیان می‌شود این است که در طول فعالیت خود، کم‌ترین پوزش‌خواهی را داشته باشند‌، ادامه داد: متأسفانه برخی رسانه‌های ما اخباری را با عجله منتشر می‌کنند و سپس ناچار به عذرخواهی می‌شوند؛ ولی روزنامه‌ی اطلاعات در طول این سال‌ها، کم‌ترین پوزش‌خواهی را داشته است. یکی از این موارد منجر به پوزش‌خواهی، جفایی بود که من در حق یک فرهیخته به نام محمدابراهیم ریاحی کردم؛ یکی از نهادهای انقلابی با عجله متنی را تنظیم و علیه او منتشر کرد که ما نیز آن را بازنشر دادیم، اما پاسخ زیبا و دردمندانه‌ای از ایشان گرفتیم و آن را به‌خوبی منتشر کردیم تا شاید اشتباه‌مان را جبران کرده باشیم.

مدیرمسوول روزنامه‌ی اطلاعات با اشاره به این‌که یکی از وجوه تمایزات موسسه‌ی اطلاعات در انتشار «اطلاعات مربوط به جبهه» بود،‌ توضیح داد: صدام در زمان جنگ با ایران، نشریه‌ای به نام «القادسیه» را منتشر می‌کرد، این نام برای ما یادآور نبردی بود که اعراب در آن، ایران را فتح کردند. ما برای جبران، «اطلاعات جبهه» را سامان دادیم و برای این کار، گروهی از دبیران روزنامه‌ی اطلاعات را به جبهه فرستادیم. در ملاقاتی که این گروه با شهید حسین خرازی داشتند، او حرف زیبایی زد؛ خرازی به آن گروه گفت، شما در تهران آنچه را که در رابطه با جنگ می‌نویسید، درشت می‌نویسید و نه درست، باید تلاش کنید که درست بنویسید تا نتیجه‌بخش باشد.

دعایی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش با یاد کردن از امام خمینی (ره) بیان کرد: امام (ره) در میان اولین روحانیانی بودند که اجازه دادند برای پشتیبانی از مبارزات آزادی‌بخش فلسطین از وجوه شرعیه استفاده شود. وقتی این فتوا صادر شد، یک روحانی که خیلی هم سرشناس نبود، مدعی شد من از طرف امام (ره) مسوول جمع‌آوری این وجوه شده‌ام. عده‌ای در آن زمان تعجب کردند که چرا از میان این همه شخصیت مهم، این شخص انتخاب شده است. به همین دلیل، یکی از مراجع قم از امام (ره) پرسید که آیا فلان شخص مجاز است برای جمع‌آوری وجوهات اقدام کند‌؟ امام (ره) وقتی سوال را خواندند، گفتند این پرسش را عوض کنید، چون اگر بخواهم پاسخ صحیح را بدهم که این فرد مجاز به انجام چنین کاری نیست، به‌دلیل این‌که او یکی از بستگان مراجع معروف نجف است، امکان دارد برای آن مرجع نیز مشکل ایجاد شود.

دعایی ادامه داد: حفظ حرمت افراد، در پیش امام خمینی (ره) تا این حد جدی بود که اجازه نمی‌دادند آبروی یک فرد گستاخ برود. بهتر است رسانه‌های ما نیز چنین برخوردی را پیشه کنند.

در ادامه، مدیرمسوول روزنامه‌ی اطلاعات خطاب به رییس‌جمهور که در این مراسم حضور داشت، اظهار کرد: از بردباری، تدبیر‌، گذشت و انسانیت شما، بخصوص در مقابل منتقدان تشکر می‌کنم. همچنین به انتخاب درخشان شما درباره‌ی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تبریک می‌گویم، گرچه انتخاب من شخص دیگری بود، اما پس از روی کار آمدن آقای جنتی، متوجه شدم شما چه انتخاب شایسته‌ای داشتید.

دعایی خطاب به گلایه‌ای که رضا رفیع - مجری برنامه - به طنز درباره‌ی گیر کردن کتاب‌ها در وزارت ارشاد مطرح کرد نیز گفت: در حال حاضر هیچ اثری در بخش کتاب ارشاد گیر نکرده و به همه‌ی آن‌ها به‌درستی پاسخ داده می‌شود. خاطرم هست که در دوران وزارت ارشاد آقای خاتمی، رمانی به وزارت ارشاد رسید که مسائل زیادی داشت، معاون فرهنگی آن زمان، آقای فریدزاده که بسیار شخص فرهیخته‌ای بود، نویسنده را خواست و ساعتی منطقی با او صحبت کرد و او هم پذیرفت. این‌گونه شد که رمان «رازهای سرزمین من» به‌عنوان یک اثر ماندگار از رضا براهنی باقی ماند. همین شیوه اکنون در وزارت ارشاد در حال اجراست.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 92121711150
  • خبرنگار :