... سخنگوی قوه قضاییه گفت: بابک زنجانی دو شاکی خصوصی دارد که این مساله در حال رسیدگی است.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام و المسلمین محسنیاژهای در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال ایسنا در مورد شاکیان پرونده بابک زنجانی گفت: تا آنجایی که مطلع هستم بابک زنجانی دو شاکی خصوصی دارد.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: این دو شاکی خصوصی علاوه بر مساله شکایت وزارت نفت است که این موضوع مطرح و در حال رسیدگی است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه روز گذشته در صحبتهای خود گفتید که باید مهر خیانت بر پیشانی مفسدان اقتصادی زده شود، آیا دستگاه قضایی برای برگزاری علنی دادگاهها برنامهای دارد؟ خاطرنشان کرد: در حال حاضر قانون به ما اجازه نمیدهد که انتشار اخبار دادگاه علنی باشد اما اگر قانون تغییر کرد بر اساس تغییر قانون عمل میشود. من معتقد هستم کسی که وابسته به هر دستگاهی از حکومت است نه تنها مرتکب جرمی میشود بلکه مرتکب خیانت بزرگی میشود که در این راستا هم بیتالمال ضرر میبیند و هم حیثیت نظام لطمه میخورد و این باید بهای کار خود را پرداخت کند.
محسنیاژهای تصریح کرد: فرض کنید اگر فردی مبلغی را اختلاس کرده و به این صورت باشد که این فرد دو سه سال بعد این مبلغ را پرداخت کند و کسی متوجه نشود، این موضوع نه دارای بازدارندگی است و نه این فرد بهای سنگین کار خود را میدهد؛ بنابراین اگر قانون تغییر یابد به نظر من این افراد باید به مردم معرفی شوند.
به گزارش ایسنا، محسنیاژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی از نزدیکان بابک زنجانی ادعایی مطرح کردند که وی با سپاه و وزارت اطلاعات ارتباط تنگاتنگ داشته، آیا قوه قضاییه این موضوع را بررسی و آن را تایید میکند، گفت: باید دید که منظور از ارتباط چیست. مثلا فرض کنید که در دو سه سال قبل فردی به وزارت نفت مراجعه میکند و میگوید که من میتوانم نفتها را خریداری کنم یا آنها را بفروشم که در واقع این یک نوع همکاری است و فاقد مشکل است اما اگر منظورتان ارتباط ناصحیح است، من واقعا از آن مطلع نیستم.
وی ادامه داد: بنابراین اگر منظور شما همان ارتباط کاری است، بله این ارتباط با سپاه وجود داشته است. البته گفتهاند که ارتباط وزارت اطلاعات با بابک زنجانی موقعی بوده است که میخواستند پولها را به کشور بازگردانند.
محسنیاژهای در پاسخ به سوال همین خبرنگار مبنی بر اینکه آیا در سال 88 این فرد گاز اشکآور و فلفل را تهیه کرده است، گفت: این موضوع را نشنیدهام و از آن بیاطلاع هستیم.
خبرنگاری با اشاره به عملکرد قضات و آیا اینکه قضاتی که تخلف کردهاند، احکامی که صادر کردهاند آیا این احکام مجدد بررسی میشود و اینکه اموال آنها نیز مورد بررسی قرار میگیرد از سخنگوی دستگاه قضا خواستار پاسخ شد که وی خاطرنشان کرد: نمیشود گفت که موضوعی را که مردم در راهروهای دادگاه در مورد تخلفات قضات بیان میکنند صددرصد راست یا دروغ است و نمیتوان ادعا کرد که ما قاضی یا کارمند متخلف نداریم اما باید دانست که بسیاری از این شایعات درست نیست.
وی در پاسخ به سوال همین خبرنگار در مورد اینکه آیا قضات متخلف در دستگاه قضایی تحت تعقیب قرار میگیرند یا خیر، گفت: بله ما تعدادی از این قضات را سلب صلاحیت کردهایم. اما اگر این قاضی محکوم شد و حکمی را صادر کرده باطل میشود یا خیر، باید گفت که این موضوع متفاوت است. اگر حکم خلاف باشد، باطل میشود اما اگر قاضی از یک جهتی تخلفی را مرتکب شده باشد و ربطی به حکم نداشته باشد حکم باطل نمیشود برای مثال قاضی در رفتارهایش خلاف کرده و محکوم شده این موضوع ربطی به حکمی که صادر کرده ندارد.
محسنیاژهای در مورد بررسی اموال قضات گفت: ما سلسله افرادی را داریم که طبق قانون اساسی آنها باید زمانی که سمتی را قبول میکنند اموال خود را به رییس دستگاه قضا اعلام کنند و در پایان سمت نیز باید اموال و داراییهایشان را اعلام کنند که در اینجا اگر رشد متعارف وجود داشته باشد دستگاه قضایی وارد میشود که دادستان نیز جزو همین افراد است اما افراد با سمت پایینتر از او در این قانون قرار نمیگیرند که در حال حاضر قانونی نیز در مجلس مطرح و در حال رسیدگی است که در این قانون توسعه یافته که چه کسانی باید در بدو و پایان مسوولیت خود لیست اموال و داراییهای خود را اعلام کنند.
یکی دیگر از خبرنگاران سوال خود را اینگونه مطرح کرد که در رابطه با پرونده هموفیلیها که ایران از شرکت مربوطه شکایت نکرده و عراق این شکایت را انجام داده و خسارت خود را گرفته در حالی که وزارت امور خارجه گفته است که اصلا چنین اتفاقی در کشور نیفتاده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: من مدعی وزارت امور خارجه نیستم. در این رابطه پروندهای تشکیل و به آن رسیدگی شد و احکام نیز صادر شده است من در بخشی از آن حضور داشتم و به شاکیهای پرونده گفتم که اگر میتوانید وکیل بگیرید و از افراد حقوقی در این پرونده استفاده کنید و اگر نمیتوانید برای شما وکیل تسخیری تعیین شود تا پرونده را مطالعه کند و هرکاری که قاضی میتوانسته انجام دهد و انجام نداده شما آن را بگویید اما تا آنجا که من مطلع هستم هر اقدامی که لازم و مقدور بود در رابطه با این پرونده انجام شده و اگر کاری انجام نشده قطعا مقدور نبوده است.
در ادامه این نشست، خبرنگاری با اشاره به پرونده رانتخواری در کشور و همچنین در مورد پرونده بابک زنجانی از سخنگوی دستگاه قضا پرسید که هنوز در رابطه با پرونده بابک زنجانی اعلام جرمی صورت نگرفته است و این مساله در قوه قضاییه وجود دارد که قوه قضاییه از وظیفه اصلی خود که پیشگیری از وقوع جرم است، غافل شده، پاسخ داد: چرا میگویید قوه قضاییه از کار اصلی خود غافل شده است. قوه قضاییه طبق 156 قانون اساسی به اصلاح امر پیشگیری تعقیب مجرم را بر عهده دارد.
وی در پاسخ به سوال همین خبرنگار در این مورد که آیا قوه قضاییه در حد وصول کننده پول برای دولت است، گفت: بله این جزو وظایف قوه قضاییه است. در مورد اموال بیتالمال نیز قوه قضاییه تاکید دارد و این موضوع نیز جزو یکی از وظایف مهم قوه قضاییه به شمار میرود. ما در قانون عنوان مجرمانه رانت را قبول نداریم در واقع رانت در موضوعات دیگر شکسته میشود. من نیز با شما هم عقیده هستم که باید زمینههای رانتخواری و ورود تخلف و ورود جرم را نیز تا جایی که ممکن است در همه دستگاهها از بین ببریم اما باید پیشگیری از وقوع جرم را مقدم بداریم.
ادامه دارد ...