تیمی از طراحان صنعتی ایران موفق به کسب جایزه یکی از عالیترین سطوح طراحی و عنوان برگزیده رویداد بین المللی
2013-2014 A' Design Award and Competitionشدند.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، مصطفی آروند، کارشناس ارشد طراحی صنعتی به عنوان طراح با همکاری سپیده گلگون به عنوان مشاور هنری با طراحی چراغ رومیزی بهره مند از صفحات نوری O-LEDموفق به اخذ جایزه و همچنین عنوان طرح برگزیده از جشنواره جایزه طراحی آ شدند.
مصطفی آروند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در این دوره مسابقه و جایزه طراحی آ - بزرگترین مسابقه طراحی جهان بر اساس بهترین طرح ها، مفاهیم طرح و تولیدات و خدمات در جهان - بیش از چهار هزار طرح از سوی طراحان و شرکت های مختلف از سرتاسر دنیا ارائه شده بود که هیات داوران در یک دوره زمانی خاص برندگان مسابقه امسال را انتخاب و به صورت رسمی اعلام کردند.
وی گفت: در دنیای امروز تولید کالاهای صنعتی و طراحی محصولات جدید در ارتباط مستقیم با فرم محصول وارتباط معنایی آن در کالبدزمان قرار می گیرد. امروزه شناخت زبان اشیا و به کارگیری آن در طراحی برای ایجاد و متمایز ساختن هویت هر محصول ضروری است. در محصول مورد نظر از منابع نوری O-LED به عنوان به روز ترین منبع نوری موجود که در لابراتورهای تخصصی یافت میشود بهره گرفته شده است.همچنین تمهیدات به کار گرفته شده در طراحی محصول امکان تولید انبوه و ورود به بازار محصول را میسر کرده است.
به گفته آروند، طراحی مینیمال اما پیچیده و تکنیکال در خصوص یکنواختی نور، عامل اصلی برتری محصول و افزایش راندمان نوری و تعامل با محیط و واکنش های محیطی المان مذکور از نکات قابل توجه می باشد.
مساله دیگر طراحی محصولی کاربردی، زیبا و در عین حال ارزان با مصرف پایین نسبت به سایر محصولات موجود بوده است.
وی خاطرنشان کرد: منابع نوری O-LEDهمانند یک منبع نوریLED معمولی عمل می کند؛اما بین آند و کاتد،دو لایه از ترکیبات نیمه هادی ارگانیک وجود دارد؛ لایه منتشرکننده در نزدیکی کاتد و لایه هدایت کننده در نزدیکی آند. کاتد،الکترون های دارای بار منفی را به لایه منتشرکننده می فرستد؛در حالی که آند،الکترون را از لایه هدایت کننده جذب می کندو حفره های الکترونی که دارای بار مثبت هستند را بر جای می گذارد.
این فرایند باعث ایجاد یک لایه منتشرکننده با بار منفی و یک لایه هادی با بار مثبت می شود که همدیگر را جذب می کنند و حفره های الکترونی را به شکل لایه منتشرکننده می سازند.
آروند تصریح کرد: با این فناوری می توان نوری بسیار شبیه نور خورشید تولید کردکه مصرف آنها نیز کمتر است. مشکل خنک سازی نیز با وسیع ترکردن سطح در منبع O-LEDبرطرف شده است. از ویژگی های دیگر این صفحات دوام بالای آنهاست که در مقابل ضربه،خراشیدگی و فرو رفتگی بسیار مقاومند و احتمال شکستگی آنها بسیار ناچیز است.
سپیده گلگون، مشاور هنری طرح و از اعضای تیم طراحی این چراغ پیشرفته هم درباره ساختار آن گفت: به جهت الهام گرفتن از فرم صدفهای دریایی در پوسته داخلی محصول، یکنواختی جریان الکتریسیته به حداکثر رسیده و توان خروجی با کمترین وات مصرفی به 93 درصد لومن و شار نوری تبدیل شده است.
چالش اصلی طراح که همان گردش دورانی منابع نورO-LED یکنواخت در دو سطح بالا و پایین محصول به طور پیوسته بوده است منجر به جلب توجه داوران و دانشمندان متخصص رویداد A Design Award 2013-2014 شده و طرح مذکور را از میان هزاران طرح قابل بررسی حائز رتبه برگزیده کرده است و در نهایت منجر به ارتقای رتبه جهانی ایران در این رویداد بزرگ طراحی از عدد 38 به عدد 20 و قرار گیری ایران بالاتر از کشورهای هلند، استرالیا و فرانسه شده است.
وی تصریح کرد: در این رده بندی هر کشور بر اساس بهترین طراحان، هنرمندان و معماران فهرست می شود و بدین ترتیب با هر جایزه ای که حاصل می شود، امتیاز آن کشور افزایش خواهد یافت.
مصطفی آروند در پایان در خصوص روند تجاری سازی این طرح گفت: مراحل ثبت طرح صنعتی محصول از سوی مشاور حقوقی در حال پیگیری بوده و ثبت قرارداد اولیه با یک شرکت داخلی در حال بررسی است که تا پایان سال جاری به قرارداد منجر خواهد شد.
انتهای پیام