سفیر روسیه در سازمان ملل پس از نشستی محرمانه با شورای امنیت این سازمان درباره اوضاع اوکراین گفت: مسکو به ثبات و یکپارچگی و وحدت اوکراین بیش از هر کشور دیگری تمایل دارد و با توجه به توافقنامههای موجود عمل میکند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل با اعلام اینکه گمانهزنیهای زیادی از سوی رسانهها مبنی بر استقرار نیروهای نظامی روسیه در اوکراین وجود دارد، گفت: هرگونه اقدام نظامی روسیه در داخل شبه جزیره کریمه با توجه به توافقنامههای موجود با اوکراین مبنی بر استقرار تجهیزات نظامی در این کشور است.
وی افزود: ما با اوکراین درباره استقرار یگان دریای سیاه روسیه در سواستوپل توافقنامهای داریم و با توجه به چارچوب این توافقنامه عمل میکنیم.
پیشتر سرویس خبری یگان دریای سیاه روسیه هرگونه گزارشها مبنی بر مسدود کردن فرودگاهی در شبه جزیره کریمه توسط سربازان روسیه را رد کرده بود.
گمانه زنیهای رسانههای روس به شدت پس از آن مطرح شد که جوخههای دفاع شخصی شبه جزیره کریمه با یونیفرمهای نظامی به فرودگاه بینالمللی در سیمفروپل مرکز این شبه جزیره حمله کردند.
چورکین همچنین به این نکته اشاره کرد که نیروهای مخالف، توافقنامه اتحادیه اروپا را نقض کرده و ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری اوکراین را مجبور به فرار از کشور کردند.
سفیر روسیه در سازمان ملل در ادامه صحبتهایش گفت: جنبههای قانونی این مساله که یانوکوویچ را دیگر رئیس جمهوری اوکراین نخوانیم خود قابل تامل و بحث است. آنچه که اینجا اتفاق افتاده پس از امضای این توافقنامه نه توسط یانوکوویچ و رهبران مخالف بلکه توسط اعضایی از سوی وزرای امور خارجه آلمان، فرانسه و لهستان و با حمایت اتحادیه اروپا رخ داده است. پس از امضای این توافقنامه تهدیدیهایی مبنی بر این رخ داد که آنها به کاخ ریاست جمهوری اوکراین حمله میکنند مگر آنکه یانوکوویچ استعفا دهد. مسالهای که من از این قضیه متوجه شدم این است که این اقدامات باعث ترک یانوکوویچ و فرار وی از اوکراین شده است. این یک نقض گسترده توافقنامه موجود محسوب میشود.
ویتالی چورکین همچنین با اعلام اینکه بهترین راه برای حل و فصل بحران اوکراین بازگشت به آن توافقنامه است و افزود: باید تلاش کنیم تا بهترین کار را برای از سرگیری مجدد توافقنامه 21 فوریه 2014 انجام دهیم. ضرورت دارد که مذاکراتی بر مبنای قانون اساسی صورت گیرد و یک دولت جدید بر مبنای قانون اساسی شکل میگیرد. ضرورت دارد که اوکراینیها از انجام انتخابات سریع ریاست جمهوری که باعث ایجاد تفرقه و جدایی بیشتر در کشور میشود اجتناب کنند. آنها باید بیش از آنکه سخن بگویند عمل کنند و سیاستهای واقعی را برای سازش، یکپارچگی و اتحاد اوکراین انجام دهند. آنها باید به اشتراک برسند.
ویتالی چورکین با اعلام اینکه بدون درخواست از جانب مقامات شبه جزیره کریمه از روسیه هیچ گونه مداخله بینالمللی برای از میان برداشتن تنشها در اوکراین صورت نمیگیرد، گفت: این مسالهای است که باید مورد تحلیل و تجزیه قرار گیرد، از مقامهای شبه جزیره کریمه باید خواسته شود تا درباره مداخله بینالمللی و میانجیگری جامعه بینالملل فکر کنند. ما مخالف هرگونه مداخله و میانجیگری هستیم.
پیشتر سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل به خبرنگاران گفته بود که واشنگتن پیشنهاد ایجاد یک هیات میانجیگری برای کاهش تنشها در کریمه را داده است.
تظاهرات در شبه جزیره کریمه پس از آن آغاز شد که دولت خودخوانده اوکراین قانون منع استفاده از سایر زبانها در ادارات اوکراین را اعلام کرد . بیش از نیمی از جمعیت کریمه روس هستند و در ادارات دولتی از این زبان استفاده میکنند. سکنه این شبه جزیره اعلام کردند که برای تعیین سرنوشت این منطقه خودمختار در روسیه به رفراندوم دست میزنند.
انتهای پیام