نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر از روی انصاف به مسئله نگاه کنیم، مذاکرات هستهای از نقاط اقتدار جمهوری اسلامی در صحنه جهانی است، البته قطعا میتوانستیم از نقطه اقتدار برتری هم ورود کنیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد، در مراسم بزم اندیشه که در موسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل(جان بولتون) که یک مقام ارشد سیاسی آمریکاست، میگوید باید به رجال سیاسی ایران جایزه داد؛ چراکه نشان دادند از توانایی بیشتری نسبت به غرب برخوردارند.
وی خاطرنشان کرد: امروز موضع آمریکا و ۵+۱ با موضع قبلی آنها ۱۸۰ درجه تغییر کرده است. اگر کسی در دنیا این مذاکرات را رصد کند، میفهمد که ایران پیروز شده است؛ چراکه طرف مذاکره با جمهوری اسلامی که این امکانات را در اختیار دارد و سایتهایش فعال است، به یک اقدام مشترک رسیده است.
وی در ادامه سخنان خود به تعهدات ایران در قبال برنامه اقدام مشترک ژنو اشاره کرد و گفت: ما فعلا به اورانیوم بالای پنج درصد نیاز نداریم. این از سیاستهای نظام است و قبلا نیز وجود داشته است. در همین راستا آن مقدار از اورانیوم بیست درصد که برای راکتور تهران مورد نیاز است را استفاده میکنیم و مابقی آنرا به غلظت زیر پنج درصد میرسانیم.
این نماینده مجلس درباره دومین تعهد ایران در برنامه اقدام مشترک ژنو، اظهار کرد: پیام این بند از توافقنامه این است که فعالیتهای هستهای ما در حدی که الان هست به رسمیت شناخته شده است. جامعه جهانی میفهمد که جمهوری اسلامی در موضعی که داشته ایستاد و پیروز شده است.
وی در این بخش از سخنان خود و در پاسخ به اعتراض برخی از حاضران در جلسه گفت: در این کار نظام است که جلو میرود. دولت اجرای سیاستهای کلی نظام را بر عهده دارد، نقشه راه و چارچوب مذاکرات در شورای عالی امنیت ملی مشخص میگردد.
وی افزود: ۵+۱ تقاضای بازدیدهایی فراتر از NPT را داشتند. اطلاعاتی که در این شش ماهه به آنها داده میشود، فراتر از توافق NPT است. اما مسئله اصلی این است که در این شش ماه به توافق برسند که با توجه به جایگاه نظام ما خواهد بود که به معنای واقعی کلمه در موضع قدرت قرار داریم.
ابوترابی در ادامه سخنان خود به نقش کلیدی ایران در منطقه اشاره و تصریح کرد: در سخنرانی اوباما در سازمان ملل که پیش از سخنرانی آقای روحانی بود، ۲۵ بار نام ایران برده میشود. درباره مسئله هستهای غرب به این نتیجه رسیده است که برای برون رفت از بحران هیچ راه حلی جز مذاکره ندارد و علت این موفقیت نیز سیاستهای مقام معظم رهبری است.
وی با ذکر ویژگیهای بیانات مقام مظعم رهبری در نوروز ۹۲ در حرم مطهر امام رضا(ع)، اظهار کرد: ایشان با تعیین خطوط قرمز و چارچوب مذاکرات، راهبرد نظام را تعریف کردند و این مسئله به برگ برندهای در دست بعضی نامزدهای ریاست جمهوری تبدیل نشد. هم چنین با اظهار عدم خوش بینی به مذاکرات ایشان ضرورت تکیه بر توان داخلی برای برون رفت از چالشها را گوشزد کردند.
وی ادامه داد: این موضوع به طرف مذاکره کننده پیام میدهد که راهبرد نظام تکیه بر این گفتوگوها نیست و اگر در این گفتمان صادق هستند، به گونهای رفتار کنند که خلق اعتماد کنند. علاوه بر این، برای ملت پیامی دارد که مبادا سرنوشت خود را به این گفتوگوها گره بزنند.
نایب رییس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود، به بیان راهبردهای کشورمان درباره آمریکا پرداخت و اظهار کرد: از دیرباز موضوع گفتوگو با آمریکا از سوی روشنفکران و بعضی از دولتمردان، گاهی به صورت شفاف و گاهی به صورت حاشیه مورد بحث قرار گرفته، دلیل آن نیز این است که راهبرد برون رفت جمهوری اسلامی از چالشهای سیاسی و اقتصادی را گفتوگوی با آمریکا و حل مناقشات فی مابین میدانند.
وی تاکید کرد: تقابل و رویارویی با آمریکا و نظام سلطه جهانی که امروز خود را کدخدای دنیا میداند، برگرفته از مبانی انقلاب است. امام خمینی(ره) این مبانی را در طول عمر خود همیشه تبیین کردهاند و مقام معظم رهبری نیز در بیانات اخیر خود لزوم شفافسازی مواضع درباره آمریکا را گوشزد کردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان کارکردهای تقابل انقلاب اسلامی با نظام سلطه پرداخت و خاطرنشان کرد: ما امروز پرچمدار و نماد تمام عیار استقلال سیاسی در جهان و رویارویی با نظام سلطه به سرکردگی آمریکا هستیم. مگر میشود برای این سرمایه عظیم، وزنی تعیین کرد؟
ابوترابی ادامه داد: تا هنگامی که منافع نامشروع آمریکا را در منطقه و جهان به چالش بکشیم، گفتوگو با آنها گرهای را نمیگشاید، بلکه گرهافزایی میکند. اگر انقلاب نسبت به نظام جعلی صهیونیستی در قلب جهان اسلام موضعی اتخاذ نکند و درباره سیاستهای منفعتطلبانه آمریکا و متحدانش در منطقه بیتفاوت باشد، ممکن است بتوانیم با آنها به توافق برسیم.
وی علت وجود زاویه بین سیاستهای نظام مقدس جمهوری اسلامی و عربستان را اینگونه توضیح داد: ریشه پنهان آن مسئله فلسطین اشغالی است اما موضوع مهم تر عراق است. ما نمیتوانیم نسبت به شکل یری یک حکومت مستقل مبتنی بر اراده ملت عراق، بیتفاوت باشیم. همچنین است درباره حمایت از اراده ملت بحرین برای رسیدن به آزادی، مقاومت اسلامی لبنان و سوریه.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه سطحی از مسئولان از توافقنامه ژنو اطلاع دقیق دارند و چرا بین برداشتهایی از متن توافق نامه اختلاف وجود دارد؟ گفت: متن توافقنامه و چارچوب آن، همان چیزی است که انتشار پیدا کرده و مسائل کلان کشور در ردههای بالا مثل شورای عالی امنیت ملی کاملا رصد میشود و خارج از خطوط نظام نمیتواند باشد و فقط شورای عالی امنیت ملی که مجلس هم در آن شورا حضور دارد، از این توافق نامه اطلاع دقیق دارد.
ابوترابی همچنین در پاسخ به یکی از حضار که از او پرسید چرا شما هر کاری که دولت میکند را به نظام پیوند میدهید، آیا تعطیلی تاسیسات هستهای در سال 82-84 نیز از تصمیمات نظام بود و چرا بعد از آن روند دیگری پیگیری شد؟، گفت: در آن سالها هم تصمیم نظام بود و وقتی دیدند که آنها به تعهد خود عمل نکردند، روند را برگرداندند. شورای عالی امنیت ملی موضوع هستهای را رصد میکند. کسی که کار را انجام میدهد وزارت خارجه است، اما نهادی که نقشه راه را ترسیم میکند شورای عالی امنیت ملی است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدامات عربستان سعودی در منطقه، اظهار کرد: آنان کارهایی کردهاند اما باید دید که پیروز صحنه کیست. آیا جریان تکفیری جریانی است که در دنیای اسلام میتواند پایگاهی را بدست آورد یا در درون مرگ خودش را رقم میزند؟
انتهای پیام