سومین جشنواره استانی عروسکهای بومی روز گذشته، با هدف احیای عروسکهای بومی محلی و معرفی آنها به جامعه روز گذشته در قائن برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان جنوبی، در آیین افتتاحیه سومین جشنواره استانی "عروسکهای بومی محلی و خلاق" که عصر روز گذشته، هفتم اسفند در مرکز فرهنگی هنری قائن برگزار شد، سازندگان عروسکهای برتر جایزه گرفتند.
هیئت داوران این جشنواره ضمن قدردانی از تمامی کسانی که در این جشنواره شرکت کرده بودند، نکاتی همچون مطالعه دقیق شیوهنامه، عدم استفاده از صورتکهای آماده، توجه به برقراری ارتباط عروسک با مخاطب و استفاده از پارچه را در ساخت عروسکهای بومی با توجه به آداب و رسوم کهن را یادآور شد.
قریب به 50 عروسک خلاق در بخش جانبی "استفاده از دورریختنیها" مورد داوری قرار گرفت که به 5 نفر از این افراد از سوی مؤسسه زیست محیطی حامیان طبیعت قائن هدایای تقدیم شد.
همچنین در پایان نیز از 6 نفر از مسئولانی که در برگزاری سومین جشنواره استانی "عروسکهای بومی محلی و خلاق" با مرکز فرهنگی هنری قائن همکاری داشتند، تقدیر شد.
نمایشگاه عروسکهای بومی محلی و خلاق از 7 اسفند 92 تا 15 اسفند در محل مرکز فرهنگی هنری قائن واقع در خیابان کلاهدوز صبحها از ساعت 9 تا 12 و عصرها از ساعت 15 تا 18 پذیرای حضور علاقهمندان خواهد بود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان خراسانجنوبی تاکید کرد: لزوم احیای عروسکهای بومی محلی بهعنوان محصول فرهنگی
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی بر لزوم احیای عروسکهای بومی محلی بهعنوان محصول فرهنگی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان جنوبی، عبدالرضا صمدی، روز گذشته، هفتم اسفند در آئین گشایش سومین جشنواره استانی عروسکهای خلاق و بومی که در قائن برگزار شد، گفت: صحبتکردن درباره عروسک بهعنوان یک محصول فرهنگی، وظیفه اولیای تربیتی به ویژه خانوادهها است.
صمدی افزود: نقش عروسک در تربیت و رشد کودکان بسیار مهم است و خانوادهها، معلمان و مربیان باید به هوش باشند که اگر برای تولید عروسک منطبق بر فرهنگ ایرانی در محیط خانه و مدرسه برنامهریزی نکنند، غربیها عروسکهایشان را همراه با فرهنگ غرب به دست کودکان ما خواهند سپرد.
وی تأکید کرد: نهادهای فرهنگی که وظیفه تعلیم و تربیت کودکان را بر عهده دارند و برای ترویج محصولات فرهنگی تلاش میکنند، همواره باید توصیههای ارزشمند مقام معظم رهبری را در شورای عالی فرهنگی، درباره اهمیت و نقش عروسک به همراه پیوست فرهنگی آن توجه کرده و کودکان را در انتخاب عروسک مناسب یاری کنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی عروسک را یک محصول فرهنگی دانست که میتواند دنیای کودکان را زیباتر کند، نگرش و رفتار آنان را تغییر داده و یک الگوی خوب اسلامی مطابق با فرهنگ ایرانی برای این فرزندان باشد.
صمدی احیای عروسکهای بومی محلی و معرفی آنها به جامعه در مقابل عروسکهای غربی را هدف برگزاری سومین جشنواره استانی دانست و اظهار امیدواری کرد: سرمایهگذاران خراسان جنوبی و دیگر استانها، با راهاندازی کارخانه عروسکسازی برای دیگر ملتها نیز عروسکهای بومی محلی ایران را تولید کنند.
زهرا صیفی، دبیر سومین جشنواره استانی عروسکهای بومی محلی نیز گفت: بیشتر عروسکهای خراسان جنوبی از جنس پارچه ساخته شدهاند و مانند مردمان این منطقه ساده و بیآلایش هستند، در حالیکه به وضوح میتوان فرهنگ پوشش مردم را در طوایف مختلف و آداب و رسوم آنان مشاهده کرد.
دبیر سومین جشنواره استانی عروسکهای بومی محلی ادامه داد: اگرچه عروسکهای بومی محلی از قدمت و تنوع برخوردار هستند، اما در جامعه امروز شاهد نابودی آنها و استفاده از عروسکهای غربی هستیم و عروسکهای دستساز قدیمی که میراث معنوی اقوام ایرانی است رو به فراموشی سپرده شده است.
صیفی با بیان این که آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره از کیفیت بسیار بالایی نسبت به سالهای گذشته برخوردار بود، گفت: این جشنواره در 6 بخش کودک، نوجوان، مربیان و معلمان و مادران و مادربزرگها برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه سومین جشنواره استانی عروسکهای بومی محلی و خلاق، 324 عروسک ساخته شده را دریافت کرد که از این مجموع 270 عروسک ضمن راهیابی به نمایشگاه به مرحله داوری رسید و در نهایت 14 عروسک برگزیده و 15 عروسک شایسته تقدیر از سوی داوران انتخاب شد.
انتهای پیام