تاثیر تغییرات آب و هوایی بر پراکندگی حشرات

بر اساس تحقیقات جدید روند تغییرات آب وهوایی در دهه‌های اخیر پیچیدگی‌های زیادی در پراکندگی حشرات و دیگر بی مهرگان به وجود آورده است.

بر اساس تحقیقات جدید روند تغییرات آب وهوایی در دهه‌های اخیر پیچیدگی‌های زیادی در پراکندگی حشرات و دیگر بی مهرگان به وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، حیوانات خونگرم، قادر به پذیرش شرایط آب وهوایی مختلف در هر اقلیم روی زمین هستند. در طرف مقابل، حیوانات خونسرد مانند حشرات باید در آب وهوایی که دمای معمولی وجود دارد و اجازه فرآیند بیولوژیکی به آنها داده می‌شود زندگی کنند.

سرپرست این تحقیق یوهان اورگارد از دانشگاه آرهون دانمارک ومیچل آر کرینی واری آ از هافبن ملبورن اظهار کردند: دما عامل اصلی در پراکندگی در هر دو گونه گرمسیری و معتدل است.

این گروه آزمایش‌هایی بر روی 10 گونه مگس میوه از نوع ملانوگاستر که با آب وهوای گرمسیری و دمای مناطقی از استرالیا سازگار است، انجام دادند. آنان دمای مطلوب برای گونه‌های مختلف را ارزیابی کردند وسپس مرزهای تحمل دمای سرد و گرم را دریافتند.

سپس این گروه دمای مطلوب و پراکندگی گونه‌های مختلف در استرالیا را ثبت کردند. محققان اعلام کردند با استفاده از نتایج به دست آمده قادر به پیشگویی پراکندگی برای 100 سال آینده خواهیم بود.

تغییرات آب وهوایی نتایج سرمای اندک روزها و شب‌هاست. بنابراین به گونه‌های مختلف اجازه تغییر مکان به عرض‌های جغرافیای بالاتر را می‌دهد. با این وجود تغییر آب وهوا منجر به بروز روزهای گرم بیشتری می‌شود.

نتایج این تحقیق در نشریه تغییرات زیست‌شناسی جهان منتشر شده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۴ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 92120402192
  • خبرنگار :