مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، تقابل بین پانایرانیستها و پانترکیستها را همانند دو لبه یک قیچی دانست و گفت: دشمن سعی دارد همزمان هر دو حوزه را تقویت کند، چراکه پس از تعارض و تقابل هر دو، توان ملی کشور تضعیف و منافع دشمن تقویت میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، عباس سلیمینمین در دوره هویتشناسی آذربایجان، با تشریح عقیده خود در ارتباط بال انشقاق میان کشورها از طریق سلطه جهانی، اظهار کرد: اختلاف در زمان پهلوی به سطح شهرها کشیده شده و مصالح ملی به طور کامل مورد تهدید قرار گرفته بود.
وی با اشاره به گرایشهای ناسیونالیستی در سطح جامعه بعد از دهه 20، خاطرنشان کرد: تضعیف سطح سیاسی جامعه و پایین نگه داشتن سطح بینش جامعه از نتایج اصلی گرایشهای قومیتی است. پانایرانیسم، سناریوی تنظیم شده بر اساس افکار دشمن بوده است. تفکر ذکر شده در زمان رضاخان ضدایرانی بوده و هدف اصلی آن این بود که افق ایرانیها را که در هشت هزار سال گدشته ترسیم شده در هم بشکند.
سلیمینمین با اشاره به ورود مسلمانان به ایران نیز اظهار کرد: حضور قوم یهود در دوران هخامنشی در ایران همزمان با ورود تفکرات اشرافی بود که موجب ایجاد تمدنی شد که پس از حمله مسلمانان تحت تأثیر قرار گرفت و همین مسأله موجب تلفیق بین یهود و پانایرانیستها شد. در صورت محدود شدن افق انقلاب اسلامی در محدوده جغرافیایی آفتهای قومی احیا خواهد شد؛ بنابراین استفاده از احساسات ناسیونالیستی برای فریب عموم موجب ایجاد افتراق میشود و جای خود را در توده مردم و قومیتها باز میکند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، نتیجه تاکید بر ناسیونالیسم را در روند انتخابات تنزل افقها دانست و افزود: این امر موجب ضربهپذیری انقلابی میشود که هدف نهایی آن پایان تحقیر ملتها، اقوام و نژادها بوده است. هنوز مکانیزم سلطه در ایران ریشهکن نشده است. اهتمام ورزیدن به مباحثی چون هویتشناسی که میتواند دست فرصتطلبها را کوتاه کند، از ضروریات جامعه امروز است.
سلیمینمین، رویکرد برخی سیاستمداران در برداشت از دشمنشناسی را غلط دانست و گفت: مقام معظم رهبری فضا را بهگونهای فراهم آوردند تا مسئولان بفهمند حتی در صورت نرم صحبت کردن با دشمن نیز تغییری در دشمنی او بوجود نخواهد آمد.
وی افزود: بدون شک ادامه روند نادرست دشمنشناسی موجب میشود تا تفکرات پانایرانیستی و پانترکیستی در برهههای حساس تاریخی احیا شود. همین رویکرد در سطح اختلاف بین شیعه و سنی نیز وجود دارد و در صورتی که ما در دشمنشناسی از خود ضعف و جهالت نشان دهیم، تقابل بین شیعه و سنی رخ میدهد و جبهه به نفع دشمن اختلافافکن تقویت میشود.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در پایان به مسائل سوریه نیز اشاره کرد و گفت: دشمن همواره از ابزارهایی استفاده میکند که اختلاف و تقابل را افزایش دهد و در مسأله سوریه نیز اگر تدبیر رهبری نبود، یک روند برادرکشی در منطقه حاکم میشد.
انتهای پیام