مک‌کین: هنوز گزینه‌های عملی درباره سوریه وجود دارد

سناتور جمهوری‌خواه ‌آمریکایی سیاست واشنگتن در قبال سوریه را یک ناکامی بزرگ و فضاحت‌بار خواند.

سناتور جمهوری‌خواه ‌آمریکایی سیاست واشنگتن در قبال سوریه را یک ناکامی بزرگ و فضاحت‌بار خواند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری سی ان ان، دومین دور از مذاکرات صلح سوریه در ژنو با پیشرفت بسیار کمی برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه پایان یافت.

سناتور جان مک کین، جمهوری‌خواه در جریان حضور در برنامه ""گزارش وضعیت ایالات متحده"" در شبکه خبری سی ان ان گفت: هیچ یک از ما خواهان حضور فیزیکی در سوریه نیستیم اما سایر گزینه‌ها را که عملی هم می‌شوند، باید بررسی کنیم. به گمانم تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم، همین است.

وی با اشاره به انتشار "تصاویری وحشتناک از قحطی، شکنجه و تخلیه و خروج دسته جمعی آوارگان سوری به کشورهای همسایه چون اردن"،‌ افزود: این شرم‌آور است.

این سناتور جمهوری‌خواه ایالت آریزونا و عضو کمیته نیروهای مسلح سنا، به سخنان ماه گذشته باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در خطابه سالانه‌اش اشاره کرد و گفت: خروج و انهدام زرادخانه تسلیحات شیمیایی سوریه نشانه‌ای از سیاست ناکام دولت واشنگتن در منطقه است.

وی افزود: اگر به شکست اذعان کنید، گزینه‌هایی را که رد شدند، بررسی می‌کنید که شامل افزایش مسلح ساختن ارتش آزاد سوریه،‌ احتمال ایجاد یک منطقه حائل و مسلح و مجهز کردن بهتر مخالفان سوری است.

سناتور مک کین همچنین گفت، همزمان با افزایش درگیری‌ها در سوریه، ثبات در مناطق تحت محاصره به مخاطره می‌افتد که این خود به دخالت آمریکا همزمان با افزایش درگیری‌ها در سوریه منجر می‌شود.

وی در ادامه گفت: این مساله به یک درگیری منطقه‌ای تبدیل شده است. تسلیحات از سوریه و آموزش‌ها به سوی سوریه روان است. تمام اینها به اوضاعی بدل شده که ما امروز در آن قرار داریم. باور نکنید که ما گزینه‌ای نداریم. گزینه‌های زیادی وجود دارند اگر که ما برای پیگیری آنها، ترغیب شویم.

شبکه خبری فاکس نیوز نیز گزارش داد، مک کین در ادامه صحبت‌هایش گفت: دور دوم مذاکرات صلح ژنو بدون هیچ پیشرفتی پایان یافت و اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه گفت که این ناکامی در حال قد علم کردن است. پس از سه هفته مذاکره، ما بیش از پیش از دستیابی به یک راه حل سیاسی صلح‌آمیز کناره می‌گیریم.

مک کین به این مساله پرداخت که "دولت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه به حملات خود ادامه داده است. ایالات متحده به یک استراتژی شکست خورده در ژنو دست زد و به روسیه که متحد نزدیک اسد است اجازه داد تا فشار وارد آورد. روسیه اخیرا از قطعنامه ضروری سازمان ملل در ارسال کمک به غیرنظامیان سوری جلوگیری کرده است. این‌ چنین اقداماتی نشان می‌دهد که دولت مسکو شریک صلح سوریه نیست و نمی‌توان برای برقراری صلح در سوریه به مسکو تکیه کرد."

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92112819163
  • خبرنگار : 71129