کنترل ریز موتورها درون سلول انسان برای نخستین بار

محققان آمریکایی برای نخستین بار موفق به جای دادن ریز موتورهایی درون سلول‌های زنده انسان و هدایت آنها بصورت مغناطیسی شدند.

محققان آمریکایی برای نخستین بار موفق به جای دادن ریز موتورهایی درون سلول‌های زنده انسان و هدایت آنها بصورت مغناطیسی شدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این دستاورد گام مهم دیگری در توسعه ماشین‌های مولکولی محسوب می‌شود که می تواند به انتقال هدفمند داروها به محل‌های خاص درون بدن منجر شده و عوارض جانبی داروها را به حداقل ممکن برسانند.

با پمپاژ نانوموتورها بداخل ساختارهای درون سلول، سلول‌های زنده واکنشهای مکانیکی از خود بروز می‌دهند که پیش از این هرگز مشاهده نشده بود.

این مطالعه نشان می‌دهد، امکان استفاده از نانوموتورهای مصنوعی برای بررسی بیولوژی سلول در شیوه‌ای جدید وجود دارد.

پروفسور «تام مالوک» از محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا (PSU) تأکید می‌کند: در مطالعات قبلی از نانوموتورها تنها در شرایط آزمایشگاهی استفاده شده بود، اما برای نخستین بار عملکرد این ریز موتورها در سلول‌های زنده انسان مورد آزمایش قرار گفتند.

به گفته «مالوک»، از این ریز موتورها می‌توان برای درمان سرطان و سایر بیماری‌ها بوسیله دستکاری مکانیکی سلول از داخل استفاده کرد؛ همچنین امکان جراحی‌های درون سلولی و ارسال هدفمند دارو در یک روش غیر تهاجمی به بافت‌های زنده فراهم می‌شود.

نانوربات‌ها از طریق مغناطیس هدایت می‌شوند؛ همچنین این ریز ربات‌ها قادر به حرکت خودکار – مستقل از یکدیگر – هستند که این توانایی برای کاربردهای آینده بسیار مهم است؛ بطور مثال برای جستجو و نابود کردن سلول‌های سرطانی در نقاط مختلف بدن، ریز موتورها باید بصورت کاملا مستقل از یکدیگر حرکت کنند.

نتایج این دستاورد در مجله Angewandte Chemie منتشر شده است.

انتهای پیام

تصویر میکروسکوپی از یک سلول با نانوموتورهای طلا- روتنیم

دم یک باکتری،نمونه‌ای از نانوموتور در طبیعت

  • چهارشنبه/ ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92112316568
  • خبرنگار : 71452