موسسه جستجو برای هوش فرازمینی (SETI) در کنفرانس علمی ناسا از احتمال کشف موجودات بیگانه ظرف 25 سال آینده خبر داد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جستجو برای کشف سیگنالهای بیگانه از سال 1960 آغاز شد و «فرانک دریک» یکی از پیشگامان ستارهشناسی با استفاده از آنتن 26 متری وست ویرجینیا (West Virginia) اقدام به بررسی و اسکن دو ستاره شبه خورشید کرد.
«ست شوستاک» از محققان موسسه SETI تأکید میکند: کلید موفقیت در یافتن نشانههایی از هوش فرازمینی، اسکن آسمان و جستجو برای یافتن سیگنالهای الکترومغناطیسی تولید شده توسط این موجودات است.
«شوستاک» در سمپوزیوم مفاهیم پیشرفته نوآورانه ناسا (NIAC) در دانشگاه استنفورد خاطر نشان کرد: به جای بررسی هزاران سیستم ستارهای، باید ظرف 24 سال آینده تنها یک میلیون سیستم ستارهیی را مورد بررسی قرار دهیم و در این تعداد نسبتا محدود، یافتن سرنخهایی از هوش فرازمینی بسیار آسانتر خواهد بود.
شکارچیان حیات فرازمینی مدعی شدهاند که از هر پنج ستاره یک ستاره دارای سیارهیی با قابلیت میزبانی از حیات فرازمینی است؛ این بدان معناست که تنها در کهکشان راهشیری دهها میلیارد سیاره شبه زمین وجود دارد اما استمرار برنامه جستجو برای کشف سیگنالهای بیگانه در برنامه SETI طی 24 سال آینده نیازمند تأمین بودجه نسبتا بالای این طرح است.
به گفته «شوستاک»، جستجو برای یافتن حیات فرازمینی توسط سه گروه از محققان پیگیری میشود؛ گروه نخست محققانی هستند که به دنبال یافتن تمدنهای فرازمینی و هوشمند هستند، گروه دوم محققانی هستند که سیستم منظومه شمسی از جمله سیاره مریخ و قمر «اروپا» سیاره مشتری را برای یافتن ارگانیسمهای کوچک مورد بررسی قرار میدهند.
گروه سوم نیز تحقیقات خود را بر روی حیات میکروبی در سیارات فراخورشیدی نزدیک با استفاده از ابزار علمی آینده مانند تلسکوپ فضایی 8.8 میلیارد دلاری «جیمز وب» ناسا متمرکز کردهاند.
محققان تأکید میکنند، شانس موفقیت هر کدام از این سه گروه طی 20 سال آینده برای یافتن نشانههایی از حیات فرازمینی بسیار بالا خواهد بود.
انتهای پیام