رئیس فدراسیون کشتی گرجستان و دارنده ی هفت مدال جهان و المپیک می گوید برای زنده شدن خاطره هایش دوباره به تشک کشتی بازگشته است.
الدار کورتانیدزه پس از حضورش در سن 42 سالگی در رقابتهای کشتی آزاد جام تختی، در اولین مبارزه مقابل حریف ترک خود 12 بر 10 باخت. البته کورتانیدزه پس از این شکست تا تقدیر و استقبال گرم خادم و حیدری رقبای دیرینش مواجه شد تا شکستش به خاطره ای خوب و استقبال مردم از او تبدیل شود. کورتانیدزه به صورت اختصاصی با خبرنگار کشتی ایسنا گفتوگو کرد که مشروح این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
* چه شد که تصمیم گرفتید دوباره و در این سن کشتی بگیرید؟
خواستم بعد از مدتی که کشتی را تقریبا کنار گذاشته بودم، حس کشتی گرفتن را دوباره احساس کنم و اینکه محبتی که قبلا از مردم ایران دیده بودم را دوباره ببینم. خوشبختانه در جام تختی باز هم همان گرما و مهمان دوستی ایرانیها را احساس کردم. نمیخواستم به عنوان رییس فدراسیون به ایران بیایم و برای زنده شدن خاطرهها دوباره کشتی گرفتم. با اینکه الان رییس فدراسیون گرجستان هستم و کارم چیز دیگری است، اما خوشبختانه این افتخار را داشتم که دوباره به روی تشک بروم.
* آیا قصد دارید در آینده هم دوباره کشتی بگیرید؟
نمیدانم. باید ببینم در آینده چه اتفاقاتی میافتد. باید به گرجستان بازگردم و کمی نیاز به زمان دارم تا درباره این موضوع تصمیمگیری کنم. من قلبا همیشه دلم میخواهد کشتی بگیرم اما نمیتوانم حدس بزنم که در آینده هم این اتفاق میافتد یا خیر. فعلا به خاطر اینکه رییس فدراسیون هستم کارهای دیگری دارم و آینده مشخص میکند که میتوانم کشتی بگیرم یا خیر.
* چرا کشتیگیران بعد از خداحافظی نمیتوانند از کشتی گرفتن دل بکنند؟
اگر بخواهید کشتی را کلا کنار بگذارید، خیلی سخت است. من 30 سال از عمرم را در کشتی گذرانده ام و با این ورزش بزرگ شدهام و زندگیام را برای آن گذاشتهام. کنار رفتن از کشتی خیلی سخت است. این ورزش برای ما تعریف شده و با آن بزرگ شدهایم. بدون کشتی اسم من یک قهرمان جهان نیست.
* پسر شما هم کشتی میگیرد آیا فکر میکنید بتواند افتخارات شما را تکرار کند؟
نه تنها پسرم که هر کسی که پای خود را در این راه میگذارد، باید خیلی تلاش کند تا به این موقعیت برسد. مهم این است که او در زندگیاش قهرمان باشد. حالا چه قهرمان جهان بشود و چه نشود. من خیلی دوست دارم که او قهرمان جهان شود و خیلی دوست دارم که این مبارزات را در ایران ببیند و در آنها حضور داشته باشد. تلاشم را میکنم تا با هم به ایران بیاییم و کشتی را کنار هم تجربه کنیم.
* کشتیگرفتن سختتر است یا ریاست فدراسیون؟
زمانی که کشتی میگرفتم همه امکانات برایم فراهم بود. از امکانات پزشکی و غذایی گرفته تا ماساژ و هر چیزی که به کشتی مرتبط است. اما وقتی رییس فدراسیون میشوی، کارت سختتر خواهد شد. الان حدود 5 هزار نفر از من انتظار دارند که به آنها رسیدگی کنم و حالا من هستم که باید امکاناتی که زمان کشتی گرفتن در اختیارم بود را در اختیار کشتیگیران گرجستانی قرار دهم. مطمئنا این گونه خیلی سختتر خواهد بود.
* شما بارها با علیرضا حیدری کشتی گرفتهاید؟ نظرتان راجع به رقابت با او چیست؟
البته من با رسول خادم هم کشتی گرفتم. من با حیدری و خادم دوستی خوبی دارم. از دید مردم، ما حریفان قدری برای هم بودیم ولی جدای از رقابت همیشه بیرون از تشک با هم دوستی داشتیم و این دوستی باعث دوستی ورزش دو کشور هم شده است. امیدوارم این مسئله همین طور ادامه پیدا کند.
* سختترین رقیب و سختترین کشتی که تا به حال گرفتهاید چه کسی. و کدام کشتی بوده است؟
علیرضا حیدری سختترین رقیبم بود و فینال رقابتهای جهانی 2002 تهران سختترین کشتیام به حساب میآید. در آن فینال که با حیدری کشتی گرفتم چون ایران میزبان بود، همه ایرانیها او را تشویق میکردند و تحمل فضا برایم خیلی سخت بود اما به این افتخار میکنم که توانستم در آن کشتی به پیروزی برسم و آن مدال طلای جهان را در تهران به دست آورم.
* نظرتان درباره رسول خادم چیست؟
من برای خادم احترام خاصی قائلم چرا که او از بزرگان کشتی دنیاست. وقتی رسول خادم، علیرضا حیدری و علیرضا رضایی در راس فدراسیون کشتی ایران هستند، مطمئنا ارتباط ما با آنها بیشتر و نزدیکتر خواهد شد. این آقایان دوستان قدیمی من و از بزرگان کشتی ایران و جهان هستند.
* آیا از کشتی فعلی ایران شناختی دارید؟
کشتی در خون ایرانیهاست و تا زمانی که کسانی مثل خادم حضور دارند، میتوانند تجربیات خود را به کشتیگیران ایرانی انتقال دهند. ایرانیها همیشه این شانس را داشتهاند که قهرمان جهان بشوند و حالا هم کشتیگیران بسیار خوبی دارند.
* از نظر شما بهترین کشتیگیر حال حاضر ایران کیست؟
ایران از قدیم کشتیگیران بسیار خوبی داشته مثل امامعلی حبیبی، عبدالله موحد، رسول خادم، علیرضا حیدری و علیرضا دبیر. الان هم کشتیگیران خوبی در ایران حضور دارند و من نمیتوانم از بین آنها شخص خاصی را انتخاب کنم. ایرانیها همیشه در هر وزن شانس دارند. وقتی ما در مسابقهها به یک کشتیگیر ایرانی برخورد میکنیم، من میگویم اگر بتوانیم پیروز شویم، کشتیگیرمان قطعا به فینال خواهد رفت.
* نحوه برگزاری جام تختی چطور بود؟
من خیلی خوشحالم که چنین سیستمی را در ایران میبینم. بهترین چیزی که نظر من را به محض ورود به ایران جلب کرد، دیدن این امکانات و مجموعه ورزشی بود. رقابتهای جام تختی امسال بسیار خوب و با کیفیت برگزار شد.
* نظرتان درباره ایران چیست؟
من در لیگ ایران هم کشتی گرفتهام و خاطرات خوبی از این کشور دارم. به همین دلیل برای زنده شدن خاطرات در جام تختی امسال کشتی گرفتم. هر بار که به ایران آمدهام، با مهماننوازی مردم خونگرم ایران دلگرم شدهام. ایرانیها کشتی را خیلی دوست دارند و این ورزش را به خوبی درک میکنند. افتخار میکنم که در ایران حضور دارم و توانستم بار دیگر در جام تختی روی تشک بروم.
انتهای پیام