دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی گفت: اصلاحطلبی حزب خاصی نیست. ممکن است بسیاری از افراد عضو هیچ حزب و گروهی نباشند اما تفکری اصلاحطلبانه داشته باشند و جالب است که بدانید اصولگرایان هم اصلاحطلب شدهاند، چرا که میدانند مهمترین ویژگی اصلاحطلبان، مردمباوری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، حجتالاسلام و المسلمین علی یونسی امروز (پنجشنبه) در همایش سراسری شورای اصلاحات استان اصفهان با عنوان اصلاحطلبی و دهه چهارم انقلاب اسلامی، اظهار کرد: اکنون که در بالای سن قرار گرفتم با دیدن این جمعیت شوکه شدم و فکر نمیکردم چنین جمعیتی را ببینم و البته از دوستان اصلاح طلب اصفهانی نیز چنین امری دور از ذهن نبود.
وی به سخنان آیت الله طالقانی در خصوص امام راحل اشاره کرد و افزود: امام دارای سه ویژگی علمی، دینی و مردمی است و این سه ویژگی باعث شد در سال 57 بار دیگر کشور ایران به جایگاه شایسته خود برساند.
دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی ادامه داد: امام همیشه برای بیان مطالبش از مثالهای ساده و قابل فهم استفاده میکرد. ایشان به عنوان مثال همیشه ایمان را با مرگ همراه میکردند تا همه افرادی که در سخنرانی ایشان حضور دارند متوجه موضوع ایمان شوند.
یونسی افزود: ایمان واقعیتر توهم را از بین میبرد و امام با آرامشی که داشت، محصول ایمان واقعی بود و شما میبینید که امام قبل از این که به حکومت برسد با امام بعد از حکومت هیچ تغییری نکرد؛ چرا که ایشان وظیفه خود را خدمت به مردم میداند.
وی با بیان اینکه ایمان به مردم تفاوت اساسی دو جریان سیاسی است افزود: یک جریان سیاسی ایمان به مردم را برای خدمت به مردم مصرف میکند اما جریان دیگر فکر میکند که ایمان به مردم ضد دین است و در جهت خلاف آن حرکت میکند.
دستیار ویژه رییس جمهور به سه حقیقت در جریان ایمان به مردم اشاره کرد و گفت: ایمان به مردم یعنی همگامی با مردم، رفتار درست با مردم و در راستای خدمت به مردم قرار داشتن است و هر شخص، جریان و حزبی در کشور حول این محور حرکت کند، پیروز خواهد بود.
یونسی با اشاره به دو جریان سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا در کشور افزود: این دو جریان، دو جریان اصیل ایران هستند که متاسفانه جریانهای افراطی از این دو جریان سوء استفاده میکنند و خود را به آنها میچسبانند. این جریانهای افراطی مثل ضایعات این دو جریان اصیل میباشند و باید به دور ریخته شوند.
وی با بیان اینکه اصولگرایی و اصلاحطلبی از قبل از انقلاب وجود داشته است افزود: پس از انقلاب این دو رقیب همواره با هم رقابت کردهاند و دعوای سیاسی داشتهاند، اما استخوان یکدیگر را بیرون نینداختهاند و حرمت یکدیگر را همواره نگه داشتهاند.
وی به سخنرانیهای رهبری و حضرت امام (ره) اشاره کرد و گفت: هر دو بزرگوار مکررا و مکررا تاکید کردند این دو جریان لازم هم هستند و نمیشود هیچ کدام را حذف کرد. در حالی که عدهای چهار سال گذشته فکر میکردند جریان اصلاحطلبی تمام شده، اما تا کوچکترین فرصتی به اصلاحطلبان داده شد، در عرض 10 روز حماسهای سیاسی محقق کردند. 24 خرداد را ایجاد کردند، حرف رهبری را به کرسی نشاندند و اصلاحطلبان در جایگاه قدرت نشستند.
یونسی به منظور خود از اصلاحطلبان اشاره کرد و گفت: اصلاحطلبی حزب خاصی نیست. ممکن است بسیاری از افراد عضو هیچ حزب و گروهی نباشند اما تفکری اصلاحطلبانه داشته باشند و جالب است که بدانید اصولگرایان هم اصلاحطلب شدهاند چرا که میدانند مهمترین ویژگی اصلاحطلبان، مردمباوری است.
وی ادامه داد: هر جریانی که جایگاه مردم را بفهمد و درک کند و خود را نبیند بلکه صحبتهای مردم را بشنود پیروز خواهد بود و آنهایی که منم منم میکنند این منمها آنها را به شکست نزدیک میکند.
دستیار ویژه حسن روحانی افزود: در انتخابات 24 خرداد اصلاحطلبان در اوج شعور سیاسی و از خودگذشتگی منمها را کنار گذاشتند و حسن روحانی نیز با تشخیص اینکه مردم چه میخواهند، شرایط تغییر را آغاز کرد.
یونسی افزود: متاسفانه در سالهای گذشته شرایط خفقان گفتمان احساسی و پر از تشویش، گفتمان جنگ طلبی و سختگیرانه و سخنان مردم فریب، مردم را وادار کرد تا به تغییر رای بدهند و انتخاب حسن روحانی یعنی رسیدن مردم به هدفشان.
وی تاکید کرد: اگر به انتخابات 24 خرداد نگاه کنیم میبینیم که تفاوت میان تهران و شهرهای کوچک از میان رفته است و تحلیلها و ادبیات سیاسی مردم کشور یکی شده است چرا که قبل از انتخابات تصور بر این بود که روحانی در روستاها رای ندارد اما روستاها جلوتر از تهران به روحانی رای دادند.
دستیار ویژه روحانی با هشدار به افراطیون گفت: امروز ملت ایران از اندیشههای فردگرایانه و اقلیت محور فاصله گرفته است. آنها همان گونه که از پیروز شدن تیم ملیشان در فوتبال خشنود میشوند، از انتخاب رییس جمهور تغییر هم خوشحال میشوند و به خیابانها میآیند.
یونسی ادامه داد: درست است که وضع مردم تغییر زیادی نکرده است اما حال ملت واقعا خوب شده است و میبینیم هر موقع که حسن روحانی با مردم صحبت میکند، هرچند که هزاران سنگ جلوی پایش میاندازند اما مردم امیدوار میشوند.
وی با اشاره به اینکه تازه راه 24 خرداد آغاز شده است افزود: افراطیون بدانند که مشی اصلاحطلبی، مشی عذرخواهی است و وقتی آقای روحانی متوجه میشود که در عرضه سبد کالا اشتباه رخ داده است، از مردم عذرخواهی میکند و همین است که میگوییم نقدهای منصفانه را پذیراییم.
وی گفت: این جمعیتها به این دلیل جمع میشوند که انتظار تغییر دارند. اما به همه ملت ایران میگویم تغییرات در راه است و آنهایی که با گفتمان اعتدال، همخوانی دارند به کار دعوت میشوند اما یک شرط اساسی وجود دارد. آن شرط هم این است که سرعت را کنار بگذاریم و کیفیت را بالا ببریم.
دستیار ارشد روحانی تصریح کرد: کشور نیازمند تدبیر، تدبیر و تدبیر است. و تدبیر محقق نمیشود به جز صبوری کردن و صبوری کردن.
وی به انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: پیروزی اصلی شما در انتخابات بعدی تعیین میشود. همچنان که در 24 خرداد به تغییر رای دادید، باید در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز برای همیشه تدبیر و امید را به مجلس راه بدهید و تدبیر و امید را خط مشی کشور کنید.
یونسی با اشاره به سخنان حسن روحانی در جمع روسای دانشگاهها گفت: همان گونه که میبینید رییس جمهور کشور میخواهد همه اقشار مردم بیدار باشند و از خاموشی بگریزند. همان گونه که میبینید سخنان و خط مشی روحانی نسبت به قبل از انتخابات هیچ تغییری نکرده است.
وی با هشدار به دو جریان اصلاحات و اصولگرا ادامه داد: از شما میخواهم که از تندروها و افراطیون فاصله بگیرید و آنها را منزوی کنید چرا که آنها میخواهند شما را به دعوا بکشانند، چرا که حیات سیاسی آنها در دعواهای کشور ادامه مییابد و فقط خود را آماده یک رقابت سخت و نفسگیر برای مجلس آینده کنید.
یونسی از استاندار اصفهان خواست که همراه با اصلاحطلبان سرعت تغییرات را در کشور افزایش دهد و از پشتوانه حمایت این چنینی مردم اصفهان استفاده و به آنچه مردم میخواهند حتما عمل کند.
انتهای پیام