دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه نباید درباره اعضای معرفیشده در هیأت نظارت بر نشر کتاب پیشداوری کنیم، اجرای قانون را مهمترین مطالبه اهل نشر از این هیأت دانست.
محمود آموزگار در گفتوگو با خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره انتخاب و معرفی اعضای هیأت نظارت بر نشر کتاب بزرگسال و کودک و نوجوان گفت: از تک تک افراد معرفیشده شناخت ویژهای ندارم و تک تک نمیتوانم راجع به آنها نظر بدهم، اما همه آنها چهرههای شناختهشدهای در حوزه نشر و قلم و کتاب هستند.
او افزود: در معرفی این هیأت آنچه اهمیت دارد نفس تشکیل آن است، چرا که تا پیش از این طبق قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بررسی و ممیزی کتاب باید زیر نظر این هیأت انجام میشد که چون این هیأت تشکیل نشده بود، بنابراین قانون ضوابط نشر رکن اصلیاش یعنی هیأت نظارت را نداشت.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران مهمترین اقدام این هیأت را ایجاد وحدت رویه دانست و گفت: این هیأت باید با ایجاد نوعی وحدت رویه تکلیف بررسان، ناشران و نویسندگان را در حوزه بررسی و ممیزی کتاب روشن کند. باید در مدت زمان معینی به تعداد کافی کارگروه تشکیل دهد و کار را براساس کار کارشناسی پیش ببرد تا با اعمال وحدت رویه از برخورد سلیقهیی در ممیزی جلوگیری شود.
آموزگار سپس درباره اعمال تغییرات شورای عالی انقلاب فرهنگی در فهرست پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تشکیل هیأت نظارت بر نشر کتاب بزرگسال و کودک و نوجوان گفت: جلوگیری از برخورد سلیقهیی در حوزه ممیزی و بررسی کتاب مهمترین دغدغه و هدف از تشکیل این هیات است و فکر میکنم صرف نظر از اینکه چه کسانی در این هیأت معرفی شدهاند، این موضوع مورد پذیرش حضرات هم خواهد بود.
او در پاسخ به اینکه آیا تغییر برخی اسامی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای عضویت در این هیأت نوعی اعمال سلیقه نیست، اظهار کرد: به نظرم نباید پیشداوری کنیم. باید امکان بدهیم آنها کارشان را شروع کنند و ما سعی کنیم بر قانونمداری تأکید کنیم. ما از همین حضرات هم اجرای قانون را مطالبه میکنیم.
انتهای پیام