توسعه مدل رایانه‌ای برای اختصاصی‌سازی درمان سرطان

محققان آمریکایی مدل ریاضیاتی جدیدی را طراحی کرده‌اند که قادر به پیش‌بینی نحوه رفتار تومور سرطانی بوده و موثرترین شیوه درمانی را برای بیمار مشخص می‌کند.

محققان آمریکایی مدل ریاضیاتی جدیدی را طراحی کرده‌اند که قادر به پیش‌بینی نحوه رفتار تومور سرطانی بوده و موثرترین شیوه درمانی را برای بیمار مشخص می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان موسسه سرطان دانا- فاربر در بوستون انواع مختلفی از داده‌ها در مراحل پیش و پس از نمونه‌برداری تومور سرطان پستان را برای بدست آوردن یک تصویر مولکولی از نحوه تکامل سرطان مورد بررسی قرار دادند.

داده‌های 47 بیمار مبتلا به سرطان پستان که تحت شیمی‌درمانی پیش از عمل جراحی - برای کاهش اندازه تومور - قرار گرفته بودند، مورد بررسی دقیق قرار گرفت.

یک تومور، ترکیب متنوعی از سلول‌های سرطانی است که بطور مداوم در حال تغییر هستند؛ سلول سرطانی دارای مجموعه مختلفی از ژن‌های روشن و خاموش (ناهمگونی فنوتیپی) یا دارای تعداد متفاوت ژن و کروموزوم (ناهمگونی ژنتیکی) هستند.

این ویژگی‌ در کنار محل انواع مختلف سلول‌ها، نحوه تکامل سرطان را نشان می‌دهند.

با کمک این مدل ریاضیاتی رایانه‌ای، تنوع ژنتیکی در تومور مانند تفاوت در تعداد کپی قطعات دی‌ان‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ تومورها با تنوع ژنتیکی کمتر در بین سلول‌ها در مقایسه با تومورهای دارای پیچیدگی ژنتیکی، بیشتر به درمان پاسخ می‌دهند.

«کرنلیا پلیاک» از محققان سرطان پستان تأکید می‌کند: درک بهتر نحوه تکامل تومور سرطانی، کلید توسعه روش‌های درمانی موثرتر و اختصاصی‌سازی درمان برای هر بیمار محسوب می‌شود.

نتایج این مطالعه در مجله Cell Reports منتشر شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ / ۰۱:۰۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92111409290
  • خبرنگار : 71452