رییس پژوهشکدهی باستانشناسی گفت: کاوش در درهی «سیمره» از 14 بهمنماه آغاز میشود.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بهدنبال اعلام وزارت نیرو مبنی بر شروع آبگیری سد سیمره از دو هفتهی دیگر، 120 اثر تاریخی در پشت این سد زیر آب خواهند رفت. حدود دو سال پیش نیز در نخستین دور آبگیری این سد، حدود 18 محوطهی تاریخی زیر آب رفتند و پس از خالی شدن سد، فقط آثار پودرشده در این محوطهی تاریخی استان لرستان باقی مانده بودند.
در درهی سیمره با 42 کیلومترمربع مساحت، هشت روستا، تعدادی از زمینهای کشاورزی مردم منطقه و 120 اثر تاریخی از دورههای نوسنگی، عصر مفرغ، عصر آهن و دورههای تاریخی تا اسلامی که برخی کارشناسان آنها را مشابه «تیسفون» دانستهاند، قرار دارند.
حمیده چوبک در اینباره به خبرنگار ایسنا گفت: وزارت نیرو چند روز پیش از پژوهشکدهی باستانشناسی خواست تا برای آبگیری سد سیمره مجوز دهد که قرار شد، در 20 روز آینده این کار انجام شود.
رییس پژوهشکدهی باستانشناسی با اشاره به اینکه کاوش در درهی سیمره از فردا آغاز میشود، ادامه داد: برای صدور مجوز آبگیری سد، بر لزوم ادامهی کاوش، حفاظت از محوطه و آثاری که احتمالا در کاوش بهدست میآیند، تأکید شده است. همچنین قرار است در صورت کشف شدن آثار تاریخی در این محوطه، آنها به مکان دیگری منتقل شوند، چون دیدگاه موجود، حفاظت و انتقال آثار است.
او افزود: هزینهی انجام این فصل کاوش در درهی «سیمره» توسط وزارت نیرو تأمین میشود.
انتهای پیام