/کنفرانس مونیخ/

لاوروف:روسیه به تنهایی قادر به حل بحران سوریه نیست/اروپا خشونت‌های اوکراین را تحریک می‌کند

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو به تنهایی قادر به حل و فصل بحران سوریه نیست، تاکید کرد که باید بر روی دو طرف درگیری‌ها در این کشور اعمال فشار صورت بگیرد.

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو به تنهایی قادر به حل و فصل بحران سوریه نیست، تاکید کرد که باید بر روی دو طرف درگیری‌ها در این کشور اعمال فشار صورت بگیرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری روسیه الیوم، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در سخنان خود در کنفرانس امنیتی مونیخ با بیان اینکه بحران سوریه باعث ظهور پدیده تروریسم شده است، تاکید کرد که باید دامنه هیات مخالفان سوریه در «ژنو 2» گسترده‌تر شود.

این مقام روسی عنوان داشت: مسکو بر این باور است که تصمیم‌هایی که پیرامون امحای تسلیحات شیمیایی سوریه و برگزاری نشست ژنو 2 و همچنین مساله هسته‌ای ایران صورت گرفت، در نتیجه فعالیت‌های دسته جمعی محقق شد.

سرگئی لاوروف همچنین با اعلام حمایت مسکو از مذاکراتی که در ژنو میان دولت و مخالفان سوری آغاز شده است، تاکید کرد: باید به سوری‌ها کمک شود تا خودشان آینده کشورشان را تعیین کنند.

وی تصریح کرد: ما امیدواریم که این روند سیاسی آغاز شده به حفظ حاکمیت سوریه و تمامیت ارضی آن کمک کنند و در این کشور حقوق همه نژادها و طوایف حفظ شود.

سرگئی لاوروف عنوان داشت: درگیری‌های خونین در سوریه باعث شده تا این کشور به مقری برای تروریست‌ها و تندروها تبدیل شود که از سراسر جهان به این کشور آمدند و هیچ کس نمی‌داند که آن‌ها پس از بازگشت به کشورهایشان چگونه از مهارت‌هایی که در سوریه به دست آوردند، استفاده خواهند کرد.

این مقام روسی گفت: وحشی‌گری‌هایی که علیه مسیحیان و دیگر اقلیت‌ها در خاورمیانه رخ داده است، باعث می‌شود که با نگاهی بدبینانه به این امور بیندیشیم.

سرگئی لاوروف همچنین بر این مساله تاکید کرد که باید یک هیاتی که همه اقشار جامعه سوریه را در بر گرفته باشد، در ژنو مشارکت کند.

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که گروه‌های مسلح مخالف در سوریه که به جبهه اسلامی معروف هستند و خارجیانی که به آن‌ها کمک می‌کنند به خیال خود با تروریسم در این کشور مقابله می‌کنند اما در حقیقت آن‌ها خودشان یک سازمان تروریستی تشکیل دادند.

وی گفت: در حالی که برخی تلاش می‌کنند با سازمان تروریستی النصرة و امارت اسلامی عراق و شام با ایجاد یک سازمانی جدید به نام جبهه اسلامی بجنگند در واقع خودشان یک چیزی شبیه به جبهه النصره و دولت اسلامی عراق و شام یک سازمان تروریستی هستند.

وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: حداقل یکی از این گروه‌ها با جبهه النصرة در قتل عام عدرای سوریه دست داشته که طی آن تعداد زیادی از مسیحیان دروزی‌ و دیگر اقلیت‌ها کشته شدند. شبه نظامیان مهاجر میان جبهه اسلامی و جبهه النصره و دولت اسلامی عراق و شام به کسانی وابسته‌اند که به آن‌ها پول می‌دهند. روسیه تردید دارد که جبهه اسلامی یک شبکه تروریستی جایگزین باشد.

لاوروف افزود: در واقع برخی پیشنهاد دادند که از جبهه اسلامی به عنوان نمایندگان مخالفان در کنفرانس ژنو 2 دعوت به عمل آید اما اعضایی از مخالفان داخل سوریه که هرگز به خارج از کشور مهاجرت نکردند باید دعوت می‌شدند. این مخالفان داخلی متهم به حمایت از بشار اسد هستند که صحت ندارد وفاداری به دولت اسد نباید با وفاداری به کشور اشتباه گرفته شود. کمیته هماهنگی ملی حزب اتحاد دموکراتیک کردستان یا جبهه مردمی آزادی و تغییر گروه‌هایی هستند که می‌خواستند در تعیین سرنوشت کشورشان مشارکت داشته باشند. در حالی که تمامی توجهات معطوف به ائتلاف ملی سوریه به ریاست احمد الجربا و شرکای آن‌ها شد. ائتلاف ملی تعدادی از گروه‌های وابسته به خود را از دست داد و تعدادی از این گروه‌ها به دلایلی به نشانه اعتراض علیه مذاکرات ژنو از این ائتلاف خارج شدند بنابراین نه روسیه، نه آمریکا و نه هیچ کشور دیگری نمی‌تواند به تنهایی کاری انجام دهد،اما اگر همه آن‌ها با یکدیگر مشارکت کنند خودشان می‌توانند خیلی کارها انجام دهند.

وزیر خارجه سوریه با تاکید براینکه نباید هیچ اولتیماتومی برای روند خلع سلاح شیمیایی سوریه ارائه شود، گفت: تهدید کردن سوریه به استفاده از زور در صورت عدم اجرای امحای تسلیحات شیمیایی در موعد تعیین شده اشتباه است.

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه سخنان خود در کنفرانس مونیخ گفت: عدم وجود یک دیدگاه استراتژیک و اعتماد همچنان در روابط امنیتی در قاره اروپا وجود دارد و دو طرف هنوز نتوانسته‌اند بر فوبیای دوران گذشته و دیدگاه دوست یا دشمن فائق آیند.

لاوروف گفت: در حالی که رویارویی‌های نظامی در قاره اروپا این روزها به حد غیرقابل باوری رسیده برخی کشورهای عضو ناتو درمورد تهدیدها از جانب شرق صحبت می‌کنند که حیرت آور است.

وی به این نکته اشاره کرد که ناتو ساختارهای نظامی خود را در مرزهای شرقی استحکام بخشیده و مانورهایی را براساس سناریوهای الهام گرفته از بند 5 معاهده واشنگتن به اجرا در می‌آورد.

لاوروف گفت: همچنان به روسیه تاکید می‌شود که سیستم دفاع موشکی اروپا تهدیدی علیه این کشور نیست اما ارزیابی‌های کارشناسان روسیه، اروپا و آمریکا خلاف این امر است.اصل امنیت غیرقابل تقیسم باید یک معیار جهانی حقوقی جهانی شود و هر کشوری ملزم به احترام به منافع مشروع همسایگانش دراروپا و آمریکا باشد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه هم‌چنین در خصوص تحولات اوکراین با بیان اینکه غرب در خصوص اعتراضات در این کشور با معیارهای دوگانه عمل می‌کند، عنوان داشت: ما باور نمی‌کنیم که سپر موشکی علیه روسیه نشانه گرفته نشده باشد.

لاوروف تاکید کرد: مسکو درک نمی‌کند که چرا سیاستمداران برجسته اروپایی نمی‌خواهند تصرف ساختمان‌های دولتی در اوکراین و حمله به افسران پلیس و سر دادن شعارهای فرقه‌ای و ضدیهودی را محکوم کنند.

لاوروف گفت: چرا سیاستمداران برجسته اروپایی این جنبش را تشویق می‌کنند همه اینها جای سوال دارد. اگر دولت روسیه آشکارا از شورش‌های خیابانی در لندن، پاریس و یا هامبورگ حمایت می‌کرد و وزرای خودش را برای تشویق معترضان به این خیابان‌ها می‌فرستاد، آنها چه می‌کردند.

سرگئی لاوروف افزود: پیشتر ممکن بود که یک خانه اروپایی - روسی مشترک ساخته شود اما این امر محقق نشد. اختلافاتی میان مسکو و اروپا پیرامون اروپای شرقی وجود دارد و ما خواهان گفت‌وگوهایی در این زمینه هستیم.

وی همچنین تاکید کرد،‌ اهداف نشست مونیخ هنوز پس از 50 سال پس از آغاز آن محقق نشده است.

وزیر خارجه روسیه همچنین درباره آزمایش موشک کروز در روسیه گفت که هیچ مکانیزم خاصی میان روسیه و آمریکا در این رابطه وجود ندارد و اگر واشنگتن در این رابطه تردیدی داشت به طور قطع مستقیما به مسکو اطلاع می‌داد نه اینکه آن را علنا مطرح کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92111208100
  • خبرنگار : 71457