یک عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر نزدیکی دیدگاهها میان مجلس و دولت، اظهار کرد: در لایحه بودجه 93 بخش درآمدها و مصارف نسبت به لوایح قبلی دولتهای قبلی شفافتر است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسماعیل جلیلی در موافقت با کلیات لایحه بودجهسال 93 کل کشور گفت: رویکردی را که نسبت به بحث لایحه بودجه بخصوص نسبت به کلیات آن میگویم ، نگاهی دو وجهی نسبت به شرایط موجود و اقداماتی که میتوانست در این شرایط انجام بگیرد تا روند فعالیتهای دولت و امور مربوط به حوزهی حکومتداری ما در سال 93 با کمترین مشکلات مواجه شود، است.
وی ادامه داد: بحثی که مورد اذعان همه نمایندگان است، رویکرد قانونمدارانه دولت در ارائه به موقع لایحه بودجه، شفافیتی که در بخش درآمدها و مصارف بخصوص نسبت به لوایح قبلی دولتهای قبلی در بودجه مشاهده میشد در این لایحه کمتر بود و این از امتیازات ویژهای است که ما را کمک میکند تا بررسی بعدی خود را در میزان وابستگی لایحه بودجه به سیاستهای کلان کشور و برنامههای بالادستی به بحث بگذاریم.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد: شرایط فعلی کشور شرایط سختی است که تهدیدها و تلاشهایی که دشمنان برای محدود کردن فرصتها در دستیابی به منابع و بازارهای بینالمللی ایجاد کرده و شرایط را برای تامین منابع اجرای برنامهها و اهدافی که همهی ما آن را اتظار داریم محدود کرده است. لذا با این نگاه و فرصت کمی که دولت در استقرار خود تا تحویل بودجه داشت و اتفاقا نسبت به بودجههای قبلی خطای پیش بینی کمتری را شاهد بودیم،لذا این امر را میتوان از مزایای بودجه 93 دانست.
جلیلی با بیان این که دو نگاه عمده در مجلس نسبت به لایحه بودجه 93 وجود دارد، تصریح کرد: توانی که بودجه سال 93 از نگاه برخی از نمایندگان با رویکرد بدبینانه دارد امکان تحقق کاهش تورم را با اهداف تعیین شده بیان نمیکند.
وی با اشاره به نگاه واقع بینانه برخی دیگر از نمایندگان گفت: نگاه خوشبینانه دیگری نیز وجود دارد که کمک میکند با توجه به شاخصهای ارائه شده در لایحه بودجه امکان تحقق اهداف پیش بینی شده را میکند. که ما باید به عنوان مجلس تلاش کنیم رویکردی را به کار گیریم تا محدودیتهایی را که دولت در تدوین بودجه با آن مواجه بوده را کمتر کنیم.
نمایندهی مردم مسجد سلیمان در مجلس همچنین با تاکید بر نزدیکی دیدگاهها میان مجلس و دولت تصریح کرد: با همکاری هر چه بیشتر بین مجلس و دولت امکان دستیابی به اهداف لایحهی بودجه بیشتر خواهد بود. چرا که با توجه به منابع محدود و شرایط بینالمللی کار نسبت به شرایط دیگر سختتر خواهد بود.
جلیلی در ادامه بیان کرد: رویکردی که ما میتوانیم در جهت تحقق اهداف داشته باشیم باید در راستای کمک به تعیین راههایی باشد تا دولت بتواند منابع مورد نیاز را برای پاسخ به این اهداف و برنامهها ارائه کند.
این عضو کمیسیون تلفیق مجلس خاطر نشان کرد: رویکرد دولت در تدوین خط مشی ها حتما برای ایجاد رضایتمندی و رفاه عمومی جامعه است و ما به عنوان نمایندگان مجلس باید به گونهای رفتار کنیم تا بتوانیم در کنار دولت برای تحقق آن اهداف و برنامهها گام برداریم. و قطعا باید برای دستیابی به این مهم دو رویکرد را به طور جدی در بودجه مورد توجه قرار دهیم. یکی رویکرد پویایی در بخش اقتصادی برای تقویت این موتور ضعیف شده در عرصهی فعلی کشور بخصوص برای تامین نیازهای ضروری جامعه که اتفاق نظر در این رابطه بخصوص برای کمک به حوزههای تولیدی وجود داشت.
این نمایندهی مجلس یاد آور شد: رویکرد دیگر نحوهی تعیین سهم درآمدهای استانی بود که با تلاشهای کمیسیون تلفیق این موضوع بسیار تعدیل شد. توجه بر این بود که ضمن توجه به سرجمع درآمدهای استانی به نوعی تعدیل صورت بگیرد که فشاری را که بعضا به برخی از استانها در تعیین سهم درآمدهای استانی شده بود کاهش پیدا کند و در حقیقت این همان کمکی است که در تعدیل لایحه بودجه توسط کمیسیون و مجلس صورت گرفت.
جلیلی در پایان گفت: شرایط ما در تدوین بودجه با وضعیتی که در آن قرار داریم و اقدامات و اهدافی که برای سال 93 تدوین کردهایم لازمهی برداشتن گامهای قوی است که در این راستا انتظار میرود دولت در سال 1393 ارزش اقتصادی را برای کشور با منابعی که برای آن در نظر گرفته به گونهای خلق کند تا بر تمرکز بر بهرهوری از همین منابع محدود رضایتمندی و رفاه عمومی را برای مردم ایجاد کند.
انتهای پیام