بکتاش آبتین:

حضور همه طیف‌ها در جشنواره شعر فجر امکان ندارد

بکتاش آبتین با بیان این که شعارهای وعده داده‌شده درباره جشنواره شعر فجر امکان وقوع ندارد، تصمیم‌گیران اصلی جشنواره‌های فرهنگی و هنری را اشخاصی غیر از مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست.

بکتاش آبتین با بیان این که شعارهای وعده داده‌شده درباره جشنواره شعر فجر امکان وقوع ندارد، تصمیم‌گیران اصلی جشنواره‌های فرهنگی و هنری را اشخاصی غیر از مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست.

این شاعر درباره امکان حضور تمام جریان‌های شعری و طیف‌های مختلف در جشنواره شعر فجر، به خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: امکان وقوع چنین چیزی در این جشنواره وجود ندارد و این موضوع نمی‌تواند صادق باشد، چون متولیان سانسور نمی‌خواهند این اتفاق بیفتد.

او با بیان این‌که در ارتباط با شعارهای مطرح‌شده برای حضور همه طیف‌های جریان‌های شعری‌ در جشنواره شعر فجر خوش‌بین نیست، اضافه کرد: در جایی که منزل شخصی فردی که قرار است در آن جلسه عمومی کانون نویسندگان برگزار شود به پلمب شدن تهدید می‌شود، امکان وقوع چنین شعارهایی وجود ندارد و این درواقع نشان‌دهنده سیاست یک بام و دو هواست. البته شاید افرادی نسبت به اوضاع خوش‌بین باشند، اما نگاه به وضعیت کتاب و نشریات نشان می‌دهد که وضعیت نسبت به گذشته تغییری نکرده است.

آبتین در ادامه گفت: ممکن است مسؤولان برگزاری جشنواره شعر فجر دوست داشته باشند این اتفاق رخ دهد و همه در جشنواره شرکت کنند تا نسیم تازه‌ای در جشنواره بوزد، اما کسانی که جلو این کار را می‌گیرند و به حذف و سانسور دست می‌زنند، دبیر جشنواره نیستند،‌ آن‌ها حتا خود آقای کاکایی را هم حذف می‌کنند.

این شاعر سپس سخنان وزیر ارشاد را درباره برداشتن ممیزی قبل از چاپ یادآور شد و گفت: پس گرفته شدن موضوع برداشتن ممیزی قبل از انتشار از سوی وزیر ارشاد نشان می‌دهد که تصمیم‌گیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسان دیگری هستند و مسؤولان ارشاد نیز در تصمیم‌گیری‌های‌شان استقلال ندارند.

این مستندساز در ادامه درباره رویکرد شاعران نسبت به جشنواره شعر فجر و اختلاف آن‌ها با دیگر فعالان فرهنگی و هنری درباره شرکت در جشنواره‌های هنری کشور، اظهار کرد: شاعران نسبت به دیگر هنرمندان انسان‌های آزادتری هستند و مسائل مالی خیلی نمی‌تواند آن‌ها را در محاصره قرار دهد، به همین خاطر است که به راحتی می‌توانند به همه قدرت‌ها پاسخ نه بدهند، اما مثلا یک فیلم‌ساز به خاطر وجود تهیه‌کننده نمی‌تواند از حضور فیلمش در یک جشنواره دولتی جلوگیری کند.

آبتین در ادامه با بیان این‌که همه جشنواره‌های دولتی خط‌کشی‌های خود را دارند و این موضوع طبیعی است، بیان کرد: معتقدم کسانی که برای جشنواره‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند، ممیزها و سانسورچی‌ها هستند؛ نه مسؤولان برگزاری آن‌ها. تنها روزی اتفاقات وعده داده‌شده حاصل می‌شود که اجرای جشنواره‌ها از حاکمیت جدا شوند. قطعا در این صورت می‌توان نشانه‌های خوبی را دید و شاهد شنیده شدن صداهای مستقل و معترض بود.

او در پایان نیز گفت: در حال حاضر در فضای فرهنگ و هنر، نمایشی برپا شده که نشان داده شود اوضاع بهتر شده است، اما در عمل هنوز اتفاقی نیفتاده است و اوضاع با زمان دولت احمدی‌نژاد تفاوتی نکرده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۷ بهمن ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92110704292
  • خبرنگار : 71365