جلیل صفربیگی معتقد است جشنواره شعر فجر نیاز به آسیبشناسی و اصلاح دارد و حضور عبدالجبار کاکایی و اصرار او بر مواضعش میتواند به تغییر در این جشنواره منجر شود.
این شاعر در گفتوگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره برگزاری جشنواره شعر فجر و ضرورت ایجاد تغییرات تازه گفت: به نظر من اکنون زمان آسیبشناسی جشنواره شعر فجر فرارسیده است. اعضای شورای سیاستگذاری این جشنواره باید ضعفهای دورههای پیش را شناسایی و برطرف کنند. شاید بهتر بود جشنواره چند سالی برگزار نمیشد و بعد از آسیبشناسی و مرتفع کردن بسیاری از مشکلات، ادامه مییافت. الآن زمان از دست رفته است و جشنواره کمی باعجله برگزار خواهد شد.
او همچنین گفت: تاکنون جشنواره شعر فجر آنطور که در شأن شعر ماست، برگزار نشده است، اما اینکه آقای کاکایی دبیری جشنواره را قبول کردهاند، خوب و خوشحالکننده است و این امید میرود که جشنواره با تغییر برگزار شود. او سابقه خوبی در برگزاری جشنوارههای شعر دارد و همچنین شناخت خوبی از شاعران پیشکسوت و جوان دارد. همچنین دیدش روشن است و با شناختی که من از او دارم، میدانم که توانایی تغییر جشنواره در او هست.
صفربیگی تأکید کرد: در دورههای قبلی هم این شعارها داده شده بود، اما اکنون که در وزارت ارشاد هم تغییراتی رخ داده، آقای کاکایی باید از این فرصت تاریخی استفاده کند و روند جشنواره را متأثر کند و اگر این اتفاقها بیفتد، جشنواره شعر فجر جایگاه خودش را مییابد.
این شاعر با اشاره به لزوم ایجاد برخی تغییرات در سازوکار برگزاری جشنواره گفت: سازوکار جشنواره باید به سوی حرفهییتر شدن برود و ترکیب داوران جشنواره هم تغییر کند و باید از داورانی استفاده کرد که با شعر سپید مرتبط باشند، چون در سالهای گذشته از شاعرانی استفاده میشد که گاه سالها بود مجموعه جدیدی نمیسرودند و از شعر فاصله گرفته بودند. بخش بینالملل جشنواره هم هرگز نمود بینالمللی نداشته و شاعرانی که میآمدند، ناشناخته بودند و حضور آنها بازخورد مثبتی برای شعر ما نداشت.
او همچنین توصیه کرد: میشود در جشنواره به شعر بومی و محلی و ترانه هم پرداخت. همچنین میتوان به شکل قالبی به جشنواره نگاه کرد و همه قالبها چون غزل، قصیده، رباعی، دو بیتی و شعر سپید را جدا دید، چون نمیتوان شعر سپید را با رباعی مقایسه کرد و یا برعکس.
جلیل صفربیگی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم در این جشنواره از لشگرکشیهای قبلی که 200 - 300 شاعر دعوت میشدند و خیلیها شعر میخواندند، فاصله گرفته شود و جشنواره چندین شب برگزار شود تا شاعران مختلف امکان دیده شدن داشته باشند. من معتقدم آقای کاکایی با اصرار بر مواضعش میتواند سبب شود که طیف وسیعی از شاعران با نظرات و دیدگاههای مختلف در جشنواره شعر فجر شرکت کنند.
انتهای پیام