نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد، سلولهای بنیادی در دو حالت مختلف نقش مهمی در گسترش سرطان پستان ایفا میکنند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یکی از اصلیترین عوامل افزایش امید به نجات مبتلایان به سرطان، تبدیل نشدن تومور به سرطان متاستاتیک است؛ متاستاز به مرحله گسترش و مهاجرت سلولهای سرطانی به سایر بافتهای بدن گفته میشود و مرگبارترین مرحله یک تومور سرطانی، سرایت کردن آن به سایر نقاط بدن است؛ بنابراین درک درست از نحوه متاستاز شدن یک تومور به توسعه روشهای درمانی موثر منجر میشود.
محققان مرکز جامع سرطان در دانشگاه میشیگان در تحقیقات خود در حوزه سرطان پستان، موفق به یافتن شواهدی از دخالت سلولهای بنیادی در متاستاز شدن تومور شده اند.
«ماکس ویچا» نویسنده ارشد این مطالعه تأکید میکند: شواهدی در دست داریم که نشان میدهد، سلولهای بنیادی سرطان مسئول متاستاز شدن تومور هستند و در اصل نقش میانجی را در گسترش سرطان ایفا میکنند؛ در این تحقیق موفق به کشف مکانیسم عملکردی این سلولهای بنیادی شدیم.
خارج از تومور نوعی سلول بنیادی در مرحلهای موسوم به حالت انتقال اپیتلیال مزانشیمی (EMT) وجود دارد که بسیار تهاجمی بوده و قادر به ورود به جریان خون و سفر به مناطق مختلف بدن است.
انتقال سلولهای بنیادی به حالت دوم، حالت کاملا متضادی موسوم به حالت انتقال مزانشیمی اپیتلیال (MET) است؛ این سلولها قادر به رشد و تکثیر خود هستند و تومورهای جدیدی تولید میکنند.
این مطالعه بر روی سلولهای بنیادی سرطان پستان متمرکز بود، اما محققان معتقدند که نتایج این یافته در انواع دیگر سرطان نیز قابل تعمیم است.
نتایج این مطالعه در مجله Stem Cell Reports منتشر شده است.
انتهای پیام