در پی انتخاب «عصبانی نیستم» برای حضور در جشنواره‌ی برلین

اطبایی: تردید ندارم «عصبانی نیستم» در «برلین» مورد توجه قرار می‌گیرد

محمد اطبایی در پی راهیابی فیلم «عصبانی نیستم» به جشنواره فیلم «برلین» گفت: به نظرم این فیلم می‌تواند پدیده امسال جشنواره‌ی فجر باشد و تردید ندارم که در جشنواره‌ی «برلین» هم مورد توجه قرار خواهد گرفت.

محمد اطبایی در پی راهیابی فیلم «عصبانی نیستم» به جشنواره فیلم «برلین» گفت: به نظرم این فیلم می‌تواند پدیده امسال جشنواره‌ی فجر باشد و تردید ندارم که در جشنواره‌ی «برلین» هم مورد توجه قرار خواهد گرفت.

این کارشناس بین‌المللی سینما در گفت‌وگویی با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره حضور فیلم «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان در بخش «پانوراما»ی جشنواره برلین توضیح داد: این جشنواره به گونه‌ای است که هر فیلمی در هر بخشی از آن که حضور داشته باشد شامل یکسری داوری‌ها می‌شود، بخش «پانوراما» هم اگرچه طبق مقررات، رقابتی نیست اما 9 جایزه برای آن در نظر گرفته شده است.

او با اشاره به اینکه بخش «پانوراما» برلین به نوعی همان بخش «نوعی نگاه» در جشنواره‌ی کن است در ادامه درباره جایگاه جشنواره برلین در میان دیگر جشنواره‌های دنیا اظهار کرد: تمامی سینما دوستان ،‌ سینماگران‌، مسئولان و اهالی رسانه می‌دانند که سه جشنواره کن‌، برلین و ونیز در عرصه سینمای جهان نسبت به جشنواره‌های دیگر اهمیت زیادی دارند. این در حالی است که بیش از 7 هزار جشنواره‌ی فیلم در دنیا وجود دارد که فقط حدود دو هزار جشنواره در آمریکا و فرانسه هستند بنابراین مشخص است قرارگیری این سه جشنواره در بام جشنواره‌های دنیا کار ساده‌ای نیست.

اطبایی ادامه داد: در این میان، جشنواره فیلم برلین به شکل دیگری نسبت به دو جشنواره دیگر متمایز است چرا که اولا تنها جشنواره مهم دنیا است که در ابتدای سال میلادی برگزار می‌شود و برای بسیاری از پخش کنندگان فیلم‌ها اهمیت خاصی دارد و آن‌ها می‌توانند برای پخش فیلم‌های خود از همین ابتدای سال اقدام کنند.

او اضافه کرد: دلیل دیگر اهمیت این جشنواره به ماهیت وجودی آن بر می‌گردد. جشنواره برلین در سال‌های جنگ سرد و در شرایطی خاص در شهر برلین و در قلب آلمان شرقی به وجود آمد و حتی از آن به عنوان یک نوع واکنش سیاسی یاد می‌شد که سنت آن هنوز به گونه‌ای حفظ شده و در مقایسه با دو جشنواره مهم دیگر دنیا، نسبت به فیلم‌هایی که به جوامع خود متعهد هستند،‌ دغدغه‌ی خاطر بیشتری دارد.

وی گفت: دلیل تمایز سوم جشنواره برلین نسبت به جشنواره‌های دیگر هم این است که حداقل در دوره مدیریتی فعلی این جشنواره (دیتر کاسلیک،) اهمیت ویژه‌ای برای سینمای ایران قائل شده‌اند. در حالی که جشنواره کن و ونیز در یک نوع بی‌اعتنایی نسبت به سینمای ایران به سر برده‌اند، به طور مثال جشنواره ونیز تا پیش از مدیریت آلبرتو باربرا یعنی تا پیش از سال 2010، توجه چندانی به سینمای ایران نداشت اما او نماینده‌ای را برای رصد کردن سینمای ایران انتخاب کرده است.

اطبایی در پایان خاطرنشان کرد: با این حال شاهدیم جشنواره برلین همواره توجه ویژه‌ای به سینمای ایران داشته و هر سال نماینده‌ای را به ایران اعزام کرده تا فیلم‌های ایرانی بررسی و انتخاب شوند و امسال به نظرم فیلم «من عصبانی نیستم» در جشنواره برلین مورد توجه قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، جشنواره فیلم برلین از ١٧ تا ٢٧ بهمن ماه در کشور آلمان برگزار می‌شود و پذیرای «عصبانی نیستم» در بخش «پانوراما» خواهد بود.

فیلم اجتماعی «عصبانی نیستم!» داستان دو جوان به نام‌های نوید و ستاره است که در تهران زندگی می‌کنند.

باران کوثری نقش ستاره و نوید محمدزاده نقش نوید را بازی می‌کند و تعداد زیادی از بازیگران تئاتر آن‌ها را همراهی می‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ دی ۱۳۹۲ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92102916518
  • خبرنگار : 71219