دانشمندان به کشف منشأ آر‌ان‌ای نزدیک‌تر شدند

دانشمندان موسسه فناوری جورجیا در پژوهش جدید خود به کشف منشأ آران‌ای نزدیک شده‌اند.

دانشمندان موسسه فناوری جورجیا در پژوهش جدید خود به کشف منشأ آران‌ای نزدیک شده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، یکی از بزرگ‌ترین پرسش‌های حاضر در دنیای علم چگونگی شکل‌گیری حیات از سوپ شیمیایی است که روی زمین آغازین وجود داشته است.

یک نظریه حاضر این است که آران‌ای (که خویشاند نزدیک دی‌ان‌ای است) نخستین مولکول ژنتیکی بوده که حدود چهار میلیارد سال پیش در شکل ابتدایی ظهور کرد و بعدها به شکل مولکول‌های آران‌ای و دی‌ان‌ای امروزی تکامل یافته است.

مطالعات جدید شیوه‌ای را برای شروع‌ زنجیره‌ این رویدادها نشان می‌دهد.

امروزه، اطلاعات ژنتیکی در دی‌ان‌ای ذخیره می‌شوند و آران‌ای از دی‌ان‌ای تشکیل می‌شود تا این اطلاعات را به اجرا دربیاورد.

آران‌ای می‌تواند تولید پروتئین‌ها را هدایت کرده و کارکردهای اساسی دیگر حیات را که دی‌ان‌ای از انجام آن‌ها ناتوان است، اجرا کند.

دانشمندان به دلیل تطبیق‌پذیری آران‌ای بر این باورند که این پلیمر نخست ظاهر شد و دی‌ان‌ای بعدا به شیوه بهتری برای ذخیره اطلاعات ژنتیکی برای مدت زمان طولانی تکامل یافته است.

شیمیدانان موسسه فناوری جورجیا نشان داده‌اند چگونه مولکول‌هایی که ممکن است بر روی زمین آغازین وجود داشته‌اند، خود را در ساختارهایی خودمونتاژ کردند که می‌توانستند نشانگر نقطه آغاز آران‌ای باشند.

شکل‌گیری آنی بلوک‌های سازنده آران‌ای گامی مهم در کشف منشا حیات است و دهه‌ها ذهن دانشمندان را به خود مشغول ساخته است.

نیکولاس هاد، استاد شیمی و بیوشیمی موسسه فناوری جورجیا می‌گوید: ما واکنشی را نشان داده‌ایم که برای شکل‌گیری اولین مولکول‌های آران‌ای‌مانند حائز اهمیت است.

امروزه آران‌ای برای ایفای نقش‌های خود، ایده‌آل و کامل است اما تولید آن از لحاظ شیمیایی فوق‌العاده دشوار است.

این موضوع نشان می‌دهد آران‌ای از جفت‌گیری‌های شیمیایی ساده‌تر تکامل یافته و زمانی که حیات از لحاظ شیمیایی پیچیده‌تر شده و آنزیم‌ها متولد شدند، نیروهای تکامل پیش-آران‌ای را به آران‌ای مدرن ویرایش‌شده‌تری تبدیل کردند.

محققان در آینده منشا ستون فقرات فسفات آر‌ان‌ای و دیگر گذرگاه‌ها به سمت تولید آران‌ای مدرن را بررسی خواهد کرد.

جزئیات این مطالعه در مجله Journal of the American Chemical Society منتشر شد و بنیاد ملی علوم امریکا و ناسا حامیان مالی آن بودند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ دی ۱۳۹۲ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92102916298
  • خبرنگار :