حسن راستگو یکی از مدیران جلوههای ویژه سینمای ایران، ناگفتههایی را از زندهیاد شریفیراد مطرح کرد.
این مسوول جلوههای ویژه در گفتوگویی با خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت: در دیدار اخیری که با خانواده مرحوم شریفیراد داشتم، همسرش میگفت، او از سال 1362 به عنوان استاد در ارتش نیروی هوایی کار میکرده است و خارج از خانواده سینما، همهی مردم ایران به او مدیون هستند زیرا او با خنثی کردن بیش از 1000 بمب و موشک، جان مردم را نجات داد.
حسن راستگو در پی بروز انفجار و کشته شدن 5 نفر در پشت صحنهی «معراجیها» در پاسخ به اینکه چرا همانند سینمای دنیا از مواد غیر جنگی در فیلمها استفاده نمیشود تا شاهد بروز چنین حوادثی نباشیم؟ بیان کرد:در تمام دنیا، مانند حادثههایی که در ایران پیش میآید نیز اتفاق میافتد. در کشورهای دیگر محدودیت زمانی وجود ندارد و شاید یک پلان را چند بار فیلمبرداری کنند.
مسئول جلوههای ویژه «پایان خدمت» تصریح کرد: در کشورهای دیگر تجهیزات ایمنی بسیاری وجود دارد. اتفاقات این چنینی که درکار بوجود میآید ربطی به تجهیزات ندارد. در بحث جلوههای ویژه در کشورهای دیگر نیز از موادی که ما استفاده میکنیم، هم استفاده میشود با این تفاوت که آنها در زمان و مکان خودش از این مواد استفاده میکنند.
او گفت: ما در ایران چاشنی بدنی را خودمان درست میکنیم اما در کشورهای دیگر این چاشنیها را شرکتهایی مخصوص این کار تهیه کرده و در اختیار مجریان طرح جلوههای ویژه قرار میدهند.
راستگو ضمن بیان یک خاطره از زبان زندهیاد پیمان ابدی بیان کرد: در فیلمی که با پیمان ابدی همکاری میکردم، او با تعجب از این که لوازم مربوط به جلوههای ویژه را خودمان درست میکنیم به من گفت، در آلمان چند شرکت این لوازم را درست میکنند و مدیران جلوههای ویژه، آن را اجرایی میکنند.
مسئول جلوههای ویژه« عملیات 125» افزود: من در فیلم « عملیات 125» به هیچ وجه از مواد منفجره نظامی استفاده نکردم زیرا استفاده از این مواد میتوانست خطرات بسیاری به بار آورد.
او همچنین گفت: در این حرفه طبیعی است که سرصحنهای اتفاقات این چنینی بوجود بیایید زیرا ماهیت این کار با خطر همراه است و همهی ما تجربه آسیب دیدگی جزئی در آن را داشتهایم.
راستگو با بیان اینکه اخیرا دیداری به همراه اعضای انجمن با خانواده مرحوم شریفیراد داشتهاند بیان کرد: خانواده مرحوم شریفیراد میگفتند، او پیش از اینکه در صحنهی سینما و تلویزیون حضور پیدا کند، یک نظامی بود و سالهای بسیاری، بیش از 1000 بمب و موشک را خنثی کرد.شریفی راد از سال 1362 به عنوان استاد در ارتش نیروی هوایی کار می کرده است و خارج از خانواده سینما، همهی مردم ایران به او مدیون هستند زیرا او با خنثی کردن بیش از 1000 بمب و موشک جان مردم را نجات داد.
این طراح جلوههای ویژه تصریح کرد: همسر آن مرحوم می گفت، شریفی راد در سال 1362 و در حین خنثیسازی ترکش خورد اما با توجه به مجروحیتاش هیچگاه به خودش اجازه نداد به بنیاد شهید و ایثارگران مراجعه کند. لازم بود شریفی راد را به عنوان چهرهی مردمی و نه تنها سینمایی معرفی کنند.
راستگو در پایان سخنانش گفت: تمام محوریت صحبتهای همسر آن مرحوم این بود که شریفیراد حواسش کاملا به کارش جمع بود و اینکه او در آمریکا دوره دیده است شایعه است زیرا او به صورت کاملا بومی در ایران آموزش دید و به مردم خدمت کرد.
انتهای پیام